În ce constă fixarea unui implant dentar?

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 8 ianuarie 2018

Vizualizat de 7.433 utilizator/i

Nu de puține ori, datorită relației strânse pe care o avem de fiecare dată cu pacienții, aceștia ni s-au confensat în legătură cu ceea ce simt despre problemele lor dentare și de ce au nevoie de un implant dentar. „Este greu să mestecăm alimentele, să zâmbim sau să vorbim cu unul sau mai mulți dinți lipsă.”

Chiar dacă spunem că aspectul fizic nu contează sub nicio formă (deși nu este așa), dinții au și roluri funcționale: de a mesteca, tăia sau sfâșia alimentele, dar și de a pronunța cuvintele cum trebuie. De asemenea, în lipsa lor, forma feței noastre se modifică. De aceea, implantul dentar reprezintă o soluție completă, practică și eficientă pentru înlocuirea cu succes a unuia sau mai multor dinți lipsă. Cu ajutorul unui implant dentar de calitate, putem obține un zâmbet fără cusur, cât și o dantură perfect funcțională.

Majoritatea pacienților vin cu numeroase curiozități la medicul implantolog și vor să afle mai multe despre cum funcționează implanturile dentare. Ei știu că acestea reprezintă niște șuruburi care înlocuiesc dinții naturali, dar în momentul în care aud termeni precum „coroană” sau „bont”, se sperie sau devin confuzi.

Implantul dentar este realizat dintr-un material foarte rezistent (titan sau zirconiu) și are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural. El are trei componente: rădăcina, bontul protetic și coroana dentară.

În prima etapă, acesta se inserează intraosos, în locul rădăcinii dintelui lipsă. Este înșurubat un implant realizat dintr-un material rezistent, care are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural. Etapa despre care am vorbit se realizează pentru o legătură puternică, menită să asigure stabilitatea implantului dentar.

La Clinicile Dr. Leahu, rata de succes a osteointegrării este de 100%, deoarece în cazul lipsei unei structuri osoare corecte pacientul va beneficia de o procedură suplimentară de adiție osoasă. Astfel, chiar și cele mai complicate cazuri își vor găsi rezolvare aici, datorită tehnologiei de ultimă generație și specialiștilor noștri în implantologie.

Atașarea bontului de vindecare (partea din mijloc a implantului dentar) se face după 6 luni, ca mai apoi medicul specializat în protetică dentară să realizeze coroana (partea vizibilă și funcțională a dintelui).

Pentru cheltuieli cât mai reduse recomandăm alegerea cât mai rapidă a unei lucrări de implantare, întrucât lipsa unui dinte poate determina retragerea osului (ceea ce implică adiție osoasă suplimentară), dar și pierderea altor dinți. Intervenția trebuie realizată doar de către medicul specialist implantolog! Este important să înțelegem că nu oricine poate efectua acest tip de tratament – problemele de osteointegrare ce vor apărea ulterior ne pot afecta întreaga sănătate dentară și pot duce la cheltuieli mai mari.

Astfel, etapele concretizării unui implant dentar de calitate sunt:

  • consultația;
  • interpretarea rezultatelor;
  • anestezierea prin sedare constienta sau sleeping dentistry pentru ca pacientul să nu simtă durere;
  • pregătirea gingiei și grefa de os;
  • introducerea implantului în țesutul osos;
  • îndepărtarea firelor de sutură după 7 zile de la operație;
  • perioada de 3-9 luni în care celulele osoase se atașează pe suprafața implantului;
  • atașarea bontului de vindecare după 6 luni;
  • îngrijirea post-operatorie (periaj profesional și detartraj);
  • etapa de protetică post-implant (realizarea coroanei).
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777