Ce este ceramica integrală și care sunt avantajele acestui material folosit în protetică?

 

Medic care finiseaza un dinte realizat din ceramica integrala
Medicii proteticieni finisează lucrările din ceramică integrală astfel încât pacientul să se poată bucura de un rezultat perfect.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 9 decembrie 2020

Vizualizat de 1.181 utilizator/i

Alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi îți pot influența întreg parcursul vieții, la fel cum alegerea celui mai potrivit tratament stomatologic îți influențează nu doar sănătatea orală, ci și sănătatea întregului organism. Din fericire, alegerea unei echipe de medici specialiști te poate ajuta să înțelegi ce este cel mai bine pentru tine, atunci când vine vorba de tratamente stomatologice. Cu toate acestea, dacă urmează să îți refaci o lucrare dentară mai veche sau ai nevoie de una nouă, este important să știi pentru ce material să optezi, astfel încât rezultatul să fie de lungă durată, iar aspectul să fie unul cât mai aproape de perfecțiune.

Ce este ceramica integrală?

Cu siguranță ai auzit de mai multe ori despre ceramica utilizată pentru restaurările dentare sau ai auzit pe cineva care și-a pus dinți din ceramică. Ce nu ți-a explicat nimeni poate este cum se prelucrează acest material și de ce este considerat superior altor materiale. În primul rând, este necesar să clarificăm faptul că lucrările protetice realizate integral din ceramică sunt același lucru cu cele din porțelan. Între ceramică și porțelan nu există nicio diferență.

Ceramica de înaltă calitate, utilizată și de medicii proteticieni din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, are avantajul de a imita perfect aspectul dinților naturali. Astfel, dacă alegi acest material pentru realizarea unei lucrări protetice poți să fii sigur că nu vei observa nicio diferență între dintele înlocuit și cei naturali.

Mai mult decât atât, datorită tehnologiei moderne folosite astăzi în stomatologie, poți beneficia de lucrări protetice realizate într-un timp foarte scurt, cu rezultate cât mai aproape de aspectul natural. De exemplu, coroanele și fațetele dentare din ceramică se pot realiza în doar o oră, cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM. Cum este posibil acest lucru? Întreg procesul este unul digitalizat, ceea ce înseamnă că poți spune adio amprentei clasice și te poți bucura de o experiență cu adevărat excepțională la stomatolog.

Amprenta digitală se realizează cu un scaner intra oral, este foarte precisă, iar procedura este confortabilă și durează mult mai puțin. Modelul lucrării protetice obținut se introduce într-un aparat care frezează cubul de ceramică în forma dorită (coroană, fațetă sau o lucrare care să acopere mai mulți dinți). Aceste blocurile de ceramică, de înaltă calitate, iau întocmai forma și culoarea aleasă de tine, împreună cu medicul. Se poate obține chiar și acea transparență, acel luciu natural al dinților, prin folosirea unor tehnologii speciale de coacere și glazurare. Astfel, rezultatul final nu poate fi decât unul singur, perfecțiunea.

frezare ceremica integrala cu aparat CEREC CAD/CAM

Tehnologia CEREC CAD/CAM în timpul frezării cubului de ceramică.

Avantajele ceramicii integrale

Ceramica este un material folosit cu succes pentru mai multe tipuri de lucrări protetice, de exemplu: fațete dentare, coroane dentare și chiar pentru lucrări protetice mai complexe. Culoarea și transparența ceramicii oferă un aspect estetic foarte plăcut, iar rezistența materialului oferă siguranța unei mușcături puternice și a unei danturi sănătoase și frumoase. În plus, lucrările protetice realizate integral din ceramică elimină eventualele reacții adverse. Ceramica este un material biocompatibil care nu duce la sensibilitate sau inflamări gingivale.

Un alt beneficiu al lucrărilor dentare realizate integral din ceramică este rezistența. Foarte mare atenție însă, deși ceramica este un material rezistent, iar medicii specialiști ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu dispun de experiența necesară care să îți garanteze rezultate de lungă durată, secretul pentru a te bucura de o lucrare protetică chiar și pentru toată viața ține foarte mult de igiena orală realizată acasă.

Lucrări dentare la care se folosește materialul ceramic

Lucrările protetice realizate integral din ceramică se pot utiliza pentru restaurarea oricărui dinte. Fie că vorbim despre fațetele dentare, care se aplică pe partea din față a dintelui, fie că vorbim despre coroanele dentare, care au rolul de a ține locul dintelui natural, ceramica este alegerea potrivită. Chiar și în tratamentul de refacere a dinților cu pivoți metalici se poate opta, la recomandarea medicul, pentru ceramică.

finisare dinte ceramica integrala

Finisarea manuală a unei lucrări protetice din ceramică.

Ceramică versus metal

În funcție de afecțiunile orale, medicii pot recomanda diverse materiale pentru realizarea lucrărilor protetice. Pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie, alege un medic protetician care dispune de tehnologie modernă și care îți poate oferi toate opțiunile de tratament. Odată ales un specialist cu experiență, discută cu el în cele mai mici detalii, de la materialul viitoarei lucrări și până la culoarea zâmbetului, și împreună alegeți cel mai bun plan de tratament. Astfel, alegi informat și te asiguri că la final vei beneficia de cele mai satisfăcătoare rezultate.

Concluzii

Lucrările protetice realizate integral din ceramică sunt alegerea potrivită dacă ai hotărât să pui sănătatea pe primul loc și îți dorești să obții în sfârșit zâmbetul la care ai visat. La finalul unui astfel de tratament te vei bucura de o dantură perfectă, cu aspect natural, și mai multă încredere în zâmbetul tău. Fie că ai nevoie de un tratament cu fațete dentare ori de una sau multe coroane dentare, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este recomandarea medicului protetician.

Începerea unui tratament ce presupune realizarea unor lucrări protetice, alegerea unor materiale de calitate, care să răspundă cerințelor estetice și funcționale, și a unor specialiști care să asigure o  cimentare corectă sunt cea mai bună decizie pentru sănătatea ta. Nu uita, după finalizarea tratamentului, este esențial să ții cont de sfaturile medicului, să menții o igienă orală bună și să mergi la controalele periodice la stomatolog, din 6 în 6 luni, pentru o igienizare profesională.

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente în 8 orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu). Echipa de medici specialiști este pregătită să ofere tuturor pacienților sănătatea reală și o experiență excepțională. Dacă ești în căutarea unui loc unde să te simți în siguranță și unde să te poți bucura atât de aparatură modernă, cât și de experiența echipei medicale, te așteptăm în clinicile noastre. Pentru mai multe informații și pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777