Ce este diga și de ce o folosim?

 

diga - clinica stomatologica Dr Leahu

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 23 mai 2016

Vizualizat de 9.293 utilizator/i

Diga este o folie extensibilă din latex, care se utilizează pentru izolarea dinților în momentul efectuării unei lucrări dentare.  Atunci când este întinsă, aceasta acoperă toate părțile moi (buze, limbă, obraji), ferindu-le de înțepături sau tăieturi. Acoperirea acestor zone oferă o vizibilitate crescută, facilitând accesul în zona ce trebuie tratată. Diga dentară nu este o tehnică nouă, ea fiind inventată în 1864. Numai că puțini medici stomatologi o folosesc.

De ce se folosește diga în cabinetele stomatologice?

Lucrând într-o zonă complet uscată, se elimină orice formă de contaminare cu fluide orale, lucru esențial pentru un tratament reușit. Un mediu uscat, lipsit de salivă, este un mediu ideal în care dentistul poate manipula și maximiza proprietățile adezivilor. De asemenea, diga protejează gura de lichide, dar și de substanțele folosite în timpul tratamentului. Totodată aceasta protejează pacientul de ingestia intrumentelor. Diga se fixează cu ajutorul unei cleme și se perforează în funcție de suprafața pe care se lucrează.

Utilizarea acestei tehnici reduce durata tratamentului stomatologic. Medicul dentist poate lucra fără întrerupere, fără să își facă griji din cauza salivei sau a părților moi ale pacientului.

De ce se folosește diga atât de rar în cabinetele din România? Care este explicația? Este greu de montat? Este scumpă ? Este inutilă și nu merită efortul montării și investiției?

Obișnuința , comoditatea, costurile adiționale, îi determină pe unii medici dentiști să nu folosească toate materialele și instrumentarul necesare pentru o intervenție de calitate. Sunt cazuri în care anumiți medici au apucat să se obișnuiască să lucreze fără digă, iar acum le este greu să schimbe stilul de lucru. Este bine să vă alegeți cu precauție cabinetul stomatologic în care vă tratați și să fiți atenți la micile detalii care pot face diferența. În ciuda avantajelor pe care le oferă, diga este o metodă pe care puțini o cunosc și o  folosesc.

Tehnologia dentară modernă ne oferă tot mai multe soluții menite să îmbunătățească tratamentul și confortul pacientului. În clinicile Dr. Leahu nu facem rabat la calitate și oferim pacienților cele mai bune servicii la un preț corect. De aceea, utilizăm diga de fiecare dată când realizăm un tratament.

Ultimele postari ale lui Dr. Alex Dragu (vezi toate)

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777