Ce este o clinică stomatologică și ce tratamente dentare poți face aici

 

Asistenta medicala in stanga, doi medici stomatologi in dreapta in cabinetul de medicina dentara
În prezent medicii stomatologi se orientează mai mult către munca în echipă, iar clinicile stomatologice sunt tot mai căutate de către pacienți pentru serviciile integrate pe care le oferă.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 14 ianuarie 2022

Vizualizat de 613 utilizator/i

În funcție de nevoile tale, cât și așteptările pe care le ai o clinică dentară face diferența, atunci când alegi să urmezi un tratament stomatologic. Conceptul modern de clinică dentară a fost preluat din țările cu tradiție în stomatologie și urmărește să ofere pacienților experiențe excepționale, cu ajutorul aparaturii moderne și a unei echipe multidisciplinare de medici stomatologi

În articolul următor afli care sunt particularitățile unei clinici stomatologice și la ce trebuie să fi atent atunci când îți alegi medicul stomatolog.

Ce este o clinică stomatologică

Ai auzit până acum de termenul clinică stomatologică? Ei bine, într-un astfel de loc poți găsi toate soluțiile la probleme tale dentare. Aici întâlnești medici stomatologi pentru afecțiuni generale ale dinților, precum și specialiști pe cazuri mai complexe ce vor răspunde cerințelor tale.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu personalul medical este pregătit să trateze orice tip de problemă a dinților, să îți câștige sănătatea orală cu ajutorul cunoștințelor despre implanturi dentare, coroane și fațete dentare, aparate dentare, tratamente de chirurgie dentară și albire a dinților.

Care sunt serviciile stomatologice de care poți beneficia într-o clinică dentară

În cadrul clinicilor stomatologice, poți beneficia de o gamă variată de servicii pentru a obține o dantură sănătoasă. Aici există mai multe cabinete dentare, fiecare fiind dotat cu aparatură modernă, cu ajutorul cărora mai mulți medici stomatologi tratează cazuri complexe și oferă pacienților opțiuni de tratament potrivite nevoilor lor.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu echipa multidisciplinară de medici stomatologi, oferă soluții rapide pacientului, de la tratarea cariilor dentare grave, detartraj dentar, albire profesională, tratament ortodontic, până la obținerea unor dinți ficși în doar 24 de ore.

Cum sunt dotate cabinetele într-o clinică dentară

În cazul clinicii dentare discutăm despre echipamente moderne, menite să ofere intervențiilor realizate de către medicii stomatologi eficiență și tratamente nedureroase, spre deosebire de cele clasice. Spre exemplu, pentru un tratament de canal este folosit laserul pentru sterilizarea zonei, procedură ce scurtează astfel procesul de vindecare. De asemenea, existența unui microscop în clinica dentară îi ajută pe medici să poată vedea mai clar modul în care se intervine asupra nervului, zona fiind imposibil de vizualizat cu ochiul liber.

În epoca vizitei, timpul fiecăruia dintre noi este prețios, astfel că la Clinicile Dentare Dr. Leahu folosim tehnologia modernă CERED CAD/CAM care ne ajută să obținem rezultate de înaltă calitate, atât din punct de vedere funcțional, calitativ, cât și estetic, într-un timp record. Specialiștii noștri se folosesc de capacitatea computerelor pentru a realiza restaurări protetice estetice, la fel de durabile, dar cu mult mai rapide, comparativ cu tehnicile de altă dată.

Ce avantaje au pacienții care apelează la o clinică stomatologică

În prezent, medicii stomatologi se orientează mai mult către munca în echipă, iar clinicile stomatologice sunt tot mai căutate de către pacienți pentru serviciile integrate pe care le oferă. Datorită tehnologiei moderne, cât și a mediului mai prietenos din cabinet, abordarea tratamentelor stomatologice s-a schimbat. Relația dintre medicul stomatolog și pacient a devenit mai solidă, asemenea unui parteneriat bazat pe sănătate reală și experiență excepțională. Descoperim împreună, așadar, care sunt avantajele dacă alegi să mergi la o clinică dentară.

Istoricul tratamentelor într-o clinică stomatologică

Dacă dorești să optezi pentru o clinică stomatologică, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la istoricul tratamentelor dentare efectuate , deoarece personalul de la recepție va nota într-o fisă de pacient toate aceste informații și îți poate reaminti când este momentul potrivit pentru un nou consult sau o igienizare dentară profesională.

Personal auxiliar ce răspunde nevoilor tale

Totodată, într-o clinică dentară există un responsabil de pacienți. Acesta ajută la coordonarea oamenilor care urmează un tratament în cadrul clinicii și oferă atât suport informativ, cât și unul moral pacienților pentru finalizarea procedurilor stomatologice.

Un dezavantaj al clinicilor dentare

Un dezavantaj al clinicilor dentare îl constituie proximitatea. Majoritatea oamenilor aleg să meargă la un medic stomatolog ce se află în zona apropiată locuinței lor sau în zona unde lucrează. Însă, acest obicei a început să se schimbe treptat, pacienții fiind tot mai atrași de serviciile stomatologice integrate. Pentru a fi cât mai aproape de pacienții noștri, rețeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu este prezentă în mai multe locații din țară, verifică acum lista clinicilor din zona ta.

Echipă multidisciplinară de medici stomatologi

De asemenea, în cadrul clinicilor dentare, avantajul este că medicii stomatologi se confruntă adesea cu cazuri complexe, fluxul de pacienți fiind mult mai mare și astfel sunt pregătiți permanent să răspundă tuturor provocărilor. Totodată, pacienții care ajung la o clinică stomatologică au parte de multe opțiuni de tratament, întrucât există specialiști din mai multe ramuri ale stomatologiei, cât și aparatură modernă specifică tuturor nevoilor dentare.

Echipa de medici stomatologi este inima unei clinici dentare

În cadrul clinicilor stomatologice, pacienții sunt preluați de către o echipă multidisciplinară de medici stomatologi, care cu ajutorul structurii integrate și a personalului auxiliar oferă tratamente rapide și confortabile oamenilor, totul fiind realizat într-un singur loc. Colaborarea în acest caz între specialiști se realizează mult mai rapid, iar sub cupola aceleași clinici pacientul poate găsi medici ce sunt specializați într-o anumită ramură a stomatologiei, și anume: chirugie, endodonție, ortodonție, protetică dentară sau pedodonție, care îi vor oferi soluții rapide pentru probleme sale stomatologice.

Poti face radiografii într-o clinică dentară?

O altă caracteristică importantă a clinicilor stomatologice este prezența aparaturii de radiologie în incinta acestora, fapt ce oferă pacienților timp câștigat pentru alte etape esențiale unui tratament stomatologic, fără a fi nevoiți să se deplaseze către alte centre pentru radiografii dentare. Cu atât mai mult, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu sunt tratate cazuri complexe, precum implanturi dentare, coroane, fațete dentare sau tratamente ortodontice. Acest lucru transformă aparatul de radiologie dentară într-o necesitate.

Cum găsești medicul potrivit, în care să ai încredere

Alegerea unui medic stomatolog potrivit pentru tine și familia ta poate fi destul de grea și implică timp. Trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante atunci când te decizi: de la serviciile pe care le poate oferi o clinică dentară, raportat la nevoile tale, costurile, proximitatea, comunicarea ușoară cu medicul stomatolog, cât și aparatura modernă care poate facilita tratamentul necesar unei danturi sănătoase.

În primul rând, trebuie să știi exact ceea ce îți dorești. Un zâmbet strălucitor ca la Hollywood cu ajutorul fațetelor dentare, dinți aliniați corect prin tratamentul ortodontic sau rezolvarea unor afecțiuni stomatologice existente. Din acest punct vei știi să analizezi serviciile oferite de anumite clinici și să decizi ceea ce ți se potrivește.

Analizează website-urile clinicilor dentare și urmărește testimonialele pacienților care au urmat tratamente stomatologice specifice nevoilor tale. Verifică recenziile oferite de oamenii care au ales acea clinică și cercetează pictorialele referitoare la munca medicilor stomatologi.

Este esențial să programezi o consultație, astfel vei descoperi cât de confortabil te vei simți în mediul respectiv și cât de bine vei reuși să comunici cu medicul stomatolog dorințele tale. Totodată vei afla care sunt costurile reale pentru intervenții și timpul pe care trebuie să-l aloci vizitelor în cabinetul de medicină dentară.

Relația medic stomatolog-pacient trebuie privită ca un parteneriat, iar ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor tale, alegerea partenerului potrivit este esențială.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777