0374 475 555 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Ce este sedarea conștientă și ce se întâmplă cu pacienții de pe scaunul stomatologic care au parte de această anestezie?

 

Sedare constienta

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | august 10th, 2018

Vizualizat de 1.577 utilizator/i

Anesteziștii sunt o parte importantă din echipa de medici stomatologi în clinicile în care se realizează operații complexe. Pentru ca intervențiile chirurgicale să se desfășoare fără complicații și pacienții să nu fie speriați, sedarea conștientă este una dintre cele mai moderne anestezii. Ce înseamnă însă această sedare și cum funcționează ea?

„Pacientul este într-o stare de somn, pe alocuri doarme mai profund, pe alocuri mai superficial. Nu se poate ca acesta să fie adormit mai profund pentru că trebuie să țină gura deschisă și să coopereze. Medicamentele pe care le folosim dau și o amnezie, astfel încât pacienții nu-și aduc aminte ce s-a întâmplat în timpul intervenției”, explică unul dintre medicii anesteziști din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Întrebat dacă pacientul poate simți durere, anestezistul explică: „Nu acesta este rolul sedării. Această sedare presupune ca pacientul să nu mai fie speriat și să aibă parte de somnolență. Partea de analgezie este făcută de anestezia locală”.

Sedarea se realizează printr-un cateter venos, iar medicamentele anestezice pot fi administrate pe întreaga durată a intervenției. „În principiu nu există contraindicații, dar sedarea se aplică în funcție de patologiile fiecărui pacient. Anestezierea se face pe branulă și profunzimea sedării depinde de la individ la individ în funcție de metabolism, de ceea ce consumă, de greutate etc.”, mai spune medicul.

Cum se simt pacienții la finalul operației? „Aceștia relatează că nu și-au adus aminte ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale și că s-au odihnit foarte bine. Spre finalul intervenției, pacienții sunt din ce în ce mai treji și pot pleca acasă pe picioarele lor. Noi sugerăm ca o sedare conștientă să nu depășească trei ore și jumătate pentru ca pacientul să nu stea în aceeași poziție și cu gura deschisă”, concluzionează anestezistul.

Totodată, clinica medicală trebuie să fie dotată cu toate medicamentele și aparatura necesară administrării anesteziei în condiții de siguranță pentru pacient.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? Sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 0374 475 555.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

clinica stomatologica Dr. Leahu

Părerea ta este importantă pentru noi!

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!

Sunați la 0753 938 938

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu
close-link
GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.