search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ce este sedarea conștientă și ce se întâmplă cu pacienții de pe scaunul stomatologic care au parte de această anestezie?

 

Sedare constienta

De: | Etichete: , , | Comentarii: 2 | 14 mai 2020

Vizualizat de 7.441 utilizator/i

Anesteziștii sunt o parte importantă din echipa de medici stomatologi în clinicile în care se realizează operații complexe. Pentru ca intervențiile chirurgicale să se desfășoare fără complicații și pacienții să nu fie speriați, sedarea conștientă este una dintre cele mai moderne anestezii. Ce înseamnă însă această sedare și cum funcționează ea?

„Pacientul este într-o stare de somn, pe alocuri doarme mai profund, pe alocuri mai superficial. Nu se poate ca acesta să fie adormit mai profund pentru că trebuie să țină gura deschisă și să coopereze. Medicamentele pe care le folosim dau și o amnezie, astfel încât pacienții nu-și aduc aminte ce s-a întâmplat în timpul intervenției”, explică unul dintre medicii anesteziști din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Întrebat dacă pacientul poate simți durere, anestezistul explică: „Nu acesta este rolul sedării. Această sedare presupune ca pacientul să nu mai fie speriat și să aibă parte de somnolență. Partea de analgezie este făcută de anestezia locală”.

Sedarea se realizează printr-un cateter venos, iar medicamentele anestezice pot fi administrate pe întreaga durată a intervenției. „În principiu nu există contraindicații, dar sedarea se aplică în funcție de patologiile fiecărui pacient. Anestezierea se face pe branulă și profunzimea sedării depinde de la individ la individ în funcție de metabolism, de ceea ce consumă, de greutate etc.”, mai spune medicul.

Cum se simt pacienții la finalul operației? „Aceștia relatează că nu și-au adus aminte ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale și că s-au odihnit foarte bine. Spre finalul intervenției, pacienții sunt din ce în ce mai treji și pot pleca acasă pe picioarele lor. Noi sugerăm ca o sedare conștientă să nu depășească trei ore și jumătate pentru ca pacientul să nu stea în aceeași poziție și cu gura deschisă”, concluzionează anestezistul.

Totodată, clinica medicală trebuie să fie dotată cu toate medicamentele și aparatura necesară administrării anesteziei în condiții de siguranță pentru pacient.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? Sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Ce este sedarea conștientă și ce se întâmplă cu pacienții de pe scaunul stomatologic care au parte de această anestezie?

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Mulțumim pentru mesaj! Sedarea conștientă este eficientă și în cazul pacienţilor cu reflex de vomă. Aceasta induce o stare de relaxare și diminuează percepţia tactilă. Pentru mai multe informații și programări vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134. O zi bună!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134