Ce este un implant rapid fast&fixed și cum poți avea dinți pentru o viață

 

interventie cu implant dentar rapid Fast&Fixed la clinicile Dr. Leahu
Intervențiile de refacere a danturii cu implant dentar rapid fast&fixed se realizează în condiții de siguranță și confort.

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 4 | 5 februarie 2021

Vizualizat de 2.471 utilizator/i

Cum ar fi dacă, după ani în care ai purtat o proteză dentară mobilă, dintr-odată ai avea din nou dinți ficși? Pare un vis, dar iată că tehnologia din domeniul stomatologiei permite în ziua de astăzi și acest lucru. În doar 24 de ore te poți bucura de o dantură nouă, poți mânca tot ce îți dorești și poți zâmbi mereu cu încredere. Află totul despre sistemul cu implant dentar pentru o viață fast&fixed și vezi cum îți poți îmbunătăți calitatea vieții.

Rolul implanturilor dentare

Un implant dentar reprezintă, de fapt, un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte lipsă. Implanturile dentare permit atașarea unor lucrări protetice astfel, cu ajutorul acestora, poți beneficia atât de funcționalitatea completă a danturii, cât și de estetica acesteia.

„Faptul că singura soluție pentru pacienții care au rămas complet fără dinți este proteza mobilă este o propunere limitată. Proteza mobilă nu este nici pe departe singura soluție. Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimul deceniu, iar astăzi putem să le oferim tuturor pacienților sănătate reală și o experiență excepțională la stomatolog”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

De multe ori, pacienții urmează mai multe tipuri de tratamente stomatologice, dar în final nu reușesc să obțină o dantură funcțională, care să îi ajute să mănânce tot ce își doresc și să se bucure de o viață normală. Implanturile dentare reprezintă soluția optimă pentru persoanele care din diferite motive și-au pierdut dinții naturali.

Ce este fast&fixed de la Bredent, implantul dentar rapid

Sistemul cu implant rapid fast&fixed de la Bredent reprezintă, de fapt, reconstrucția totală a danturii. Acesta se recomandă pacienților cu dinți afectați de boala parodontală, pacienților care şi-au pierdut toți dinții şi care îşi doresc o lucrare fixă, pacienților care au dinți irecuperabili și care nu mai pot susține o lucrare fixă și purtătorilor de proteze dentare care își doresc dinți ficși.

„În momentul în care un pacient rămâne complet fără dinți, este posibil să audă chiar de la propriul medic stomatolog, acela care l-a tratat ani de zile, că unica soluție pentru a avea în continuare o dantură funcțională este proteza mobilă. Total greșit! Întotdeauna se pot găsi soluții”, completează Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Tehnologiile moderne utilizate în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pentru intervențiile de refacere a danturii cu sistemul cu implant rapid fast&fixed oferă și posibilitatea refacerii osului în aceeași intervenție. „De asemenea, putem să folosim un os care de multe ori este ignorat, și anume: osul zigomatic. Astfel, dacă este cazul putem să punem implanturi mai lungi, care să ancoreze lucrările protetice. Pentru osul mandibular avem posibilitatea să folosim implanturi mai scurte, care să ancoreze la fel de bine lucrările protetice. Deci, în ziua de astăzi avem atât de multă tehnologie disponibilă încât da, pentru unii pacienți, pentru a avea din nou dinți ficși, este nevoie de o singură intervenție. În cadrul acesteia reparăm osul, punem implanturi, grefăm și gingia dacă este necesar. Toate acestea nu sunt intervenții simple, dar în niciun caz imposibile. Dacă îți dorești dinți ficși în ziua de astăzi, cu siguranță putem să găsim o soluție potrivită”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Intervenție cu implant dentar realizata de castre Dr. Leahu in stanga si asistenta in dreapta

Dr. Ionuț Leahu în timpul unei intervenții chirurgicale de refacere a danturii cu implant rapid fast&fixed

Beneficiile procedurii cu dinți ficși pentru o viață

Principala piedică în calea unei intervenții chirurgicale cu implant dentar pentru o viață fast&fixed este teama, dar doctorii te pot liniști și din acest punct de vedere. Astfel, primul beneficiu al procedurii de refacere a danturii fast&fixed este confortul. Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt avizate pentru Anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel poți beneficia de sedarea conștientă. „Pacientul doarme în timpul operației, iar noi, medicii, facem absolut tot ce este necesar: realizăm extracții dentare, curățăm infecțiile din os, dacă este cazul facem fie adiție osoasă, fie grefă gingivală sau sinus lift, la final inserăm implanturile dentar. Sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist”, completează Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Un alt beneficiu al danturii fixe oferite de refacerea danturii cu sistemul cu implant rapid  fast&fixed, este îmbunătățirea sănătății întregului organism și recăpătarea încrederii în propria persoană și a poftei de viață.

De multe ori, pentru a ajunge la rezultatul dorit, în primul rând este necesară eliminarea infecțiilor din cavitatea orală. Acesta este de fapt primul pas, și anume eliberarea imunității organismului de sub lupta constantă cu infecțiile din gură, care favorizează îmbunătățirea sănătății generale a pacientului. De asemenea, atunci când începi să mănânci normal și să reiei activitățile zilnice normale îți revine pofta de viață, dorința de a interacționa cu oamenii din jur, cu familia și prietenii. Odată ce viața ta este mai bună din punct de vedere social și te bucuri de încrederea în propria persoană, îți vei dori să întreții cât mai corect și pentru cât mai mult timp sănătatea. Astfel, vei fi mai deschis pentru realizarea analizelor anuale și pentru controalele medicale periodice. Întotdeauna rezolvarea problemelor stomatologice ajută și la rezolvarea problemele de sănătate generală și influențează adoptarea unui stil de viață sănătos.

Implant dentar rapid sau tradițional (cu încărcare întârziată) – cum faci alegerea corectă

Procedura de inserare a rădăcinii artificiale este aceeași, indiferent de tipul de implant dentar ales. Singura diferență constă în modalitatea de încărcare a implantului, cea care presupune atașarea coroanei dentare.

Astfel, în cazul implantului dentar cu încărcare tardivă se așteaptă, de regulă, între 3 și 6 luni de la intervenția chirurgicală. După această perioadă de vindecare, se realizează o deschidere în gingie pentru atașarea coroanei dentare.

Reprezentare grafică a unui implant cu coroană dentară

Implantul dentar rapid presupune atașarea coroanei dentare imediat după inserarea rădăcinii artificiale în structura osoasă

În cazul implanturilor dentare rapide, coroana dentară provizorie este aplicată pe implant imediat după inserarea acestuia în structura osoasă. Coroana dentară provizorie va fi înlocuită cu cea definitivă după o perioadă de 6 luni de la intervenția inițială.

Etapele inserării unui implant fast&fixed

Așa cum am văzut, refacerea danturii cu sistemul de implanturi fast&fixed îți redă în doar 24 de ore zâmbetul mult dorit. Iată care sunt etapele tratamentului stomatologic care îți poate schimba cu adevărat viața.

Consultul inițial

Primul pas pentru a te bucura de zâmbetul mult dorit constă în consultul de specialitate. Încă de la prima vizită vei afla de la medicul specialist care este planul de tratament potrivit pentru tine, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și care este costul total fix al intervenției.

Starea generală de sănătate este foarte importantă, tocmai de aceea medicii vor avea nevoie de un scurt istoric medical. Dacă nu ai un set complet de analize realizat în ultimele 6 luni, medicul stomatolog îți va cere să îl faci, tocmai pentru a-ți putea recomanda ce este cel mai potrivit pentru tine. De exemplu, medicul implantolog îți va putea cere și o electrocardiogramă.

Intervenția chirurgicală

Confortul și timpul scurt de realizare sunt principalele beneficia ale implanturilor fast&fixed. În cadrul unei singure intervenții chirurgicale echipa de medici va realiza toate procedurile necesare, care pot implica de exemplu și o adiție osoasă. După ce cavitatea orală este pregătit se inserează implanturile dentare. În cele mai multe cazuri, se recomandă 6 implanturi dentare pentru arcada superioară și 4 implanturi dentare pentru arcada inferioară.

Lucrarea protetică provizorie și finală

De a doua zi primești o lucrare provizorie fixă, adică pleci de a doua zi cu dinți ficși. Dantura provizorie va fi înlocuită cu cea finală după 6 luni, timp în care gingiile se refac după intervenția chirurgicală. Dinții de a doua zi nu sunt așezați direct pe gingie, ci stau pe niște dispozitive montate în timpul intervenției chirurgicale. Acestea sunt înșurubate pe implantul dentar și arată ca niște mici căpăcele în exteriorul gingiei. Pe acestea se sprijină de fapt lucrarea provizorie.

Dr. Diana Andrei in stanga, pacient in centru si Dr. Ionut Leahu in dreapta

Dr. Ionut Leahu și Dr. Diana Andrei împreuna cu unul dintre pacienții care au ales sistemul de implanturi dentare fast&fixed.

Cine își poate pune implant dentar rapid și alte întrebări frecvente

În ziua de astăzi, în stomatologie nu există nu se poate. Soluții potrivite se găsesc pentru fiecare pacient în parte, în funcție de sănătatea generală a organismului și de dorințele sale.

„Dacă îți dorești dinți ficși în ziua de astăzi, cu siguranță putem să găsim o soluție. Din punct de vedere al vârstei plaja este una foarte mare, la fel și atunci când vine vorba despre problemele de sănătate pe care le mai poate avea pacientul pe lângă cele dentare. Vorbim despre pacienți cu diabet, pacienți cu probleme cardiace, pacienți cu istoric cu cancer, care au trecut prin chimioterapie. Cu toții se pot bucura acum de o dantură sănătoasă. Nu mai avem neapărat o limită, nu mai putem spune că există un candidat perfect pentru această tehnică. Punem siguranța pacientului pe primul loc, de aceea lucrăm și cu medicul anestezist care este în echipă cu noi, lucrăm și cu medicul curant al pacientului pentru a obține un istoric medical și pentru a găsi soluții pentru fiecare pacient”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, implanturile dentare rapide sunt tratamente recomandate pentru pacienții care:

 • prezintă edentație totală – nu mai au niciun dinte pe arcadă;
 • au pierdut majoritatea dinților din cavitatea orală;
 • riscă să piardă în întregime dinții – spre exemplu, în cazul parodontozei;
 • folosesc deja o proteză dentară, însă nu sunt mulțumiți de funcționalitatea ei.

Trebuie să ai o anumită vârstă pentru implantul dentar fast&fixed?

După împlinirea vârstei de 18 ani, orice persoană cu probleme dentare poate beneficia de tratamentul cu implanturi, fie ele tradiționale sau rapide.

Mai mult, nu există o limită de vârstă superioară sau alte constrângeri care să limiteze posibilitatea inserării unui implant.

Ce faci imediat după inserarea implanturilor rapide?

Pentru a proteja lucrarea provizorie, imediat după inserarea implanturilor dentare va trebui să consumi lichide și alimente moi. De altfel, pe toată perioada în care vei purta lucrarea provizorie este recomandat să eviți alimentele tari.

Este permis fumatul după fixarea lucrării provizorii?

Este bine să eviți fumatul imediat după operația de inserare a implanturilor rapide. Nicotina poate întârzia procesul de vindecare, iar în timp, poate influența și procesul de integrare a rădăcinii fixe în structura osoasă, ceea ce poate însemna o perioadă de recuperare mai lungă sau chiar pierderea implantului.

Trebuie să iei medicamente după tratamentul cu ajutorul implanturilor dentare rapide?

Imediat după inserarea implanturilor, stomatologul îți va prescrie o rețetă pentru medicamente care să te ajute să ai tot confortul dorit. Medicamentele vor avea rol antiinflamator și vor susține vindecarea rapidă a zonei supuse tratamentului. Cu toate acestea, după prima săptămână de la operație nu va mai fi nevoie să iei niciun tratament.

Ce presupune igiena orală zilnică?

Igiena orală este foarte importantă pentru sănătatea dinților tăi, chiar și atunci când vorbim despre implanturi dentare. Astfel, alături de periajul corect, efectuat în fiecare dimineață și seară, va fi nevoie să folosești apa de gură și dușul bucal – acesta din urmă va asigura eliminarea resturilor alimentare care pot pătrunde în zone inaccesibile periuței de dinți.

Medicul stomatolog îți va spune și când anume este bine să te prezinți în cabinet pentru o igienizare dentară profesională.

Ce preț are sistemul de implanturi fast&fixed

Costurile diferă pentru fiecare pacient în parte, deoarece planul de tratament este personalizat. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul chirurg se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate primești toate informațiile despre sistemul cu implant rapid fast&fixed, de la etapele tratamentului și durata acestuia și până la costul total al planului de tratament recomandat.

Pentru mai multe detalii te așteptăm în cea mai apropiată clinică dr Leahu. Programează-te online, simplu și rapid.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Ce este un implant rapid fast&fixed și cum poți avea dinți pentru o viață

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul chirurg se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta o listă de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/ Pentru mai multe detalii și programări, ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 0219134.

   Răspunde

 1. Lăpuște ileana

  Bună seara, doresc sa cunosc prețul aproximativ pentru a înlocui cele doua proteze mobile pe care le am de mulți ani, timp în care gingiile mele s-au retras considerabil. Sunt un om de rand și adun banii pentru ca am mare nevoie de dantura fixa cu 6 implanturi și respectiv 4 implanturi. Am împlinit 60 de ani și mi-e tot mai greu cu protezele pe care le am. Mulțumesc anticipat!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Vă așteptăm în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pentru ca un medic stomatolog să vadă problemele dentare cu care vă confruntați și să vă recomande proteza dentară potrivită. Pentru a stabili o programare în cadrul clinicilor noastre și pentru a discuta cu un medic specialist, ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte ale clinicilor le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/ . O zi frumoasă!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777