search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ce este un implant rapid fast&fixed și cum poți avea dinți în 24 de ore

 

interventie cu implant dentar rapid Fast&Fixed la clinicile Dr. Leahu
Intervențiile de refacere a danturii cu implant dentar rapid fast&fixed se realizează în condiții de siguranță și confort.

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 2 | 5 februarie 2021

Vizualizat de 1.254 utilizator/i

Cum ar fi dacă, după ani în care ai purtat o proteză dentară mobilă, dintr-o dată ai avea din nou dinți ficși? Pare un vis, dar iată că tehnologia din domeniul stomatologiei permite în ziua de astăzi și acest lucru. În doar 24 de ore te poți bucura de o dantură nouă, poți mânca tot ce îți dorești și poți zâmbi mereu cu încredere. Află totul despre sistemul cu implant rapid  fast&fixed și vezi cum îți poți îmbunătăți calitatea vieții.

Rolul implanturilor dentare

Un implant dentar reprezintă, de fapt, un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte lipsă. Implanturile dentare permit atașarea unor lucrări protetice astfel, cu ajutorul acestora, poți beneficia atât de funcționalitatea completă a danturii, cât și de estetica acesteia.

„Faptul că singura soluție pentru pacienții care au rămas complet fără dinți este proteza mobilă este o propunere limitată. Proteza mobilă nu este nici pe departe singura soluție. Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimul deceniu, iar astăzi putem să le oferim tuturor pacienților sănătate reală și o experiență excepțională la stomatolog”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

De multe ori, pacienții urmează mai multe tipuri de tratamente stomatologice, dar în final nu reușesc să obțină o dantură funcțională, care să îi ajute să mănânce tot ce își doresc și să se bucure de o viață normală. Implanturile dentare reprezintă soluția optimă pentru persoanele care din diferite motive și-au pierdut dinții naturali.

Ce este fast&fixed de la Bredent, implantul dentar rapid

Sistemul cu implant rapid fast&fixed de la Bredent reprezintă, de fapt, reconstrucția totală a danturii. Acesta se recomandă pacienților cu dinți afectați de boala parodontală, pacienților care şi-au pierdut toți dinții şi care îşi doresc o lucrare fixă, pacienților care au dinți irecuperabili și care nu mai pot susține o lucrare fixă și purtătorilor de proteze dentare care își doresc dinți ficși.

„În momentul în care un pacient rămâne complet fără dinți, este posibil să audă chiar de la propriul medic stomatolog, acela care l-a tratat ani de zile, că unica soluție pentru a avea în continuare o dantură funcțională este proteza mobilă. Total greșit! Întotdeauna se pot găsi soluții”, completează Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Tehnologiile moderne utilizate în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pentru intervențiile de refacere a danturii cu sistemul cu implant rapid fast&fixed oferă și posibilitatea refacerii osului în aceeași intervenție. „De asemenea, putem să folosim un os care de multe ori este ignorat, și anume: osul zigomatic. Astfel, dacă este cazul putem să punem implanturi mai lungi, care să ancoreze lucrările protetice. Pentru osul mandibular avem posibilitatea să folosim implanturi mai scurte, care să ancoreze la fel de bine lucrările protetice. Deci, în ziua de astăzi avem atât de multă tehnologie disponibilă încât da, pentru unii pacienți, pentru a avea din nou dinți ficși, este nevoie de o singură intervenție. În cadrul acesteia reparăm osul, punem implanturi, grefăm și gingia dacă este necesar. Toate acestea nu sunt intervenții simple, dar în niciun caz imposibile. Dacă îți dorești dinți ficși în ziua de astăzi, cu siguranță putem să găsim o soluție potrivită”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Intervenție cu implant dentar realizata de castre Dr. Leahu in stanga si asistenta in dreapta

Dr. Ionuț Leahu în timpul unei intervenții chirurgicale de refacere a danturii cu implant rapid fast&fixed

Beneficiile procedurii cu dinți ficși într-o zi

Principala piedică în calea unei intervenții chirurgicale cu implant dentar este teama, dar doctorii te pot liniști și din acest punct de vedere. Astfel, primul beneficiu al procedurii de refacere a danturii fast&fixed este confortul. Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt avizate pentru Anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel poți beneficia de sedarea conștientă. „Pacientul doarme în timpul operației, iar noi, medicii, facem absolut tot ce este necesar: realizăm extracții dentare, curățăm infecțiile din os, dacă este cazul facem fie adiție osoasă, fie grefă gingivală sau sinus lift, la final inserăm implanturile dentar. Sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist”, completează Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Un alt beneficiu al danturii fixe oferite de refacerea danturii cu sistemul cu implant rapid  fast&fixed, este îmbunătățirea sănătății întregului organism și recăpătarea încrederii în propria persoană și a poftei de viață.

De multe ori, pentru a ajunge la rezultatul dorit, în primul rând este necesară eliminarea infecțiilor din cavitatea orală. Acesta este de fapt primul pas, și anume eliberarea imunității organismului de sub lupta constantă cu infecțiile din gură, care favorizează îmbunătățirea sănătății generale a pacientului. De asemenea, atunci când începi să mănânci normal și să reiei activitățile zilnice normale îți revine pofta de viață, dorința de a interacționa cu oamenii din jur, cu familia și prietenii. Odată ce viața ta este mai bună din punct de vedere social și te bucuri de încrederea în propria persoană, îți vei dori să întreții cât mai corect și pentru cât mai mult timp sănătatea. Astfel, vei fi mai deschis pentru realizarea analizelor anuale și pentru controalele medicale periodice. Întotdeauna rezolvarea problemelor stomatologice ajută și la rezolvarea problemele de sănătate generală și influențează adoptarea unui stil de viață sănătos.

Etapele inserării unui implant fast&fixed

Așa cum am văzut, refacerea danturii cu sistemul de implanturi fast&fixed îți redă în doar 24 de ore zâmbetul mult dorit. Iată care sunt etapele tratamentului stomatologic care îți poate schimba cu adevărat viața.

Consultul inițial

Primul pas pentru a te bucura de zâmbetul mult dorit constă în consultul de specialitate. Încă de la prima vizită vei afla de la medicul specialist care este planul de tratament potrivit pentru tine, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și care este costul total fix al intervenției.

Starea generală de sănătate este foarte importantă, tocmai de aceea medicii vor avea nevoie de un scurt istoric medical. Dacă nu ai un set complet de analize realizat în ultimele 6 luni, medicul stomatolog îți va cere să îl faci, tocmai pentru a-ți putea recomanda ce este cel mai potrivit pentru tine. De exemplu, medicul implantolog îți va putea cere și o electrocardiogramă.

Intervenția chirurgicală

Confortul și timpul scurt de realizare sunt principalele beneficia ale implanturilor fast&fixed. În cadrul unei singure intervenții chirurgicale echipa de medici va realiza toate procedurile necesare, care pot implica de exemplu și o adiție osoasă. După ce cavitatea orală este pregătit se inserează implanturile dentare. În cele mai multe cazuri, se recomandă 6 implanturi dentare pentru arcada superioară și 4 implanturi dentare pentru arcada inferioară.

Lucrarea protetică provizorie și finală

De a doua zi primești o lucrare provizorie fixă, adică pleci de a doua zi cu dinți ficși. Dantura provizorie va fi înlocuită cu cea finală după 6 luni, timp în care gingiile se refac după intervenția chirurgicală. Dinții de a doua zi nu sunt așezați direct pe gingie, ci stau pe niște dispozitive montate în timpul intervenției chirurgicale. Acestea sunt înșurubate pe implantul dentar și arată ca niște mici căpăcele în exteriorul gingiei. Pe acestea se sprijină de fapt lucrarea provizorie.

Dr. Diana Andrei in stanga, pacient in centru si Dr. Ionut Leahu in dreapta

Dr. Ionut Leahu și Dr. Diana Andrei împreuna cu unul dintre pacienții care au ales sistemul de implanturi dentare fast&fixed.

Cine își poate pune implant dentar rapid

În ziua de astăzi, în stomatologie nu există nu se poate. Soluții potrivite se găsesc pentru fiecare pacient în parte, în funcție de sănătatea generală a organismului și de dorințele sale.

„Dacă îți dorești dinți ficși în ziua de astăzi, cu siguranță putem să găsim o soluție. Din punct de vedere al vârstei plaja este una foarte mare, la fel și atunci când vine vorba despre problemele de sănătate pe care le mai poate avea pacientul pe lângă cele dentare. Vorbim despre pacienți cu diabet, pacienți cu probleme cardiace, pacienți cu istoric cu cancer, care au trecut prin chimioterapie. Cu toții se pot bucura acum de o dantură sănătoasă. Nu mai avem neapărat o limită, nu mai putem spune că există un candidat perfect pentru această tehnică. Punem siguranța pacientului pe primul loc, de aceea lucrăm și cu medicul anestezist care este în echipă cu noi, lucrăm și cu medicul curant al pacientului pentru a obține un istoric medical și pentru a găsi soluții pentru fiecare pacient”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Ce preț are sistemul de implanturi fast&fixed

Costurile diferă pentru fiecare pacient în parte, deoarece planul de tratament este personalizat. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul chirurg se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate primești toate informațiile despre sistemul cu implant rapid fast&fixed, de la etapele tratamentului și durata acestuia și până la costul total al planului de tratament recomandat.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Ce este un implant rapid fast&fixed și cum poți avea dinți în 24 de ore

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul chirurg se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta o listă de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/ Pentru mai multe detalii și programări, ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 0219134.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134