Ce face fiecare dentist în parte? Ce tratează un medic endodont, dar un medic implantolog?

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 14 mai 2019

Vizualizat de 12.875 utilizator/i

Profesia de medic stomatolog este extrem de vastă. Dacă înainte, un stomatolog le făcea „pe toate”, astăzi există medici specializați pentru fiecare ramură în parte. Astfel, munca unui medic ortodont, este diferită de cea a unui medic implantolog. Ce face fiecare dintre aceștia?

Stomatologia se împarte în patru mari ramuri: medicina orală și radiologia, chirurgia orală și maxilo facială, protetica dentară și endodonția și prevenția.

Medicul oro-maxilo-facial se ocupă cu tratarea bolilor, leziunilor apărute la cap, gât, față, maxilare și la țesuturile dure și moi ale gurii și ale feței.

Medicul implantolog este cel care îi ajută pe pacienți prin intermediul chirurgiei să înlocuiască dinții pierduți și deține tehnica de inserare a implantului dentar.

Medicul endodont se ocupă cu tratamentul sau retratamentul canalelor dentare. Aceste canale conțin nervi și vase de sânge, iar îmbolnăvirea acestora necesită tratament endodontic pentru a salva dintele.

Medicul ortodont este cel care se ocupă cu corectarea poziției dinților și a ocluziei (mușcăturii). Ortodonția se adresează atât copiilor, cât și adulților. Tratamentul ortodontic se efectueaza cu aparate fixe sau mobile.

Medicul pedodont este cel care se ocupă de tratamentul copiilor.

Medicul protetician este stomatologul care se ocupă cu reconstrucția danturii prin lucrări protetice diverse. Acesta este doctorul care face fațete dentare, coroane din porțelan, coroane de ceramică, coroane provizorii etc.

Medicul parodontolog este cel care tratează afecțiuni ale gingiei și ale ligamentelor care susțin dintele în os. Acesta tratează gingivita și oprește din evoluție boala parodontală.

Stomatologie generală – Există și medici generaliști a căror activitate curpinde cariologia (tratarea cariilor), protetica fixă și mobilă și profilaxia dentară.

Clinicile Dentare Dr. Leahu se găsesc în București, Pitești, Timișoara și Turda. Cu o echipă de 200 de angajați și un plan de recrutare de încă 100 de persoane, rețeaua are un portofoliu complex de soluții și cazuistică, construit în cei nouă ani de existență, pentru câteva zeci de mii de pacienți. Serviciile stomatologice oferite acum şi în Turda vor respecta standardele rețelei. Pentru programări, sunați la 021 9134!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134