Ce înseamnă demineralizarea dinților?

 


De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 19 martie 2019

Vizualizat de 5.798 utilizator/i

Tot mai multă lume vorbește despre deminalizarea dinților, un factor care afectează destul de mult sănătatea acestora. Totuși, ce înseamnă demineralizarea și ce persoane sunt afectate?

Demineralizarea dinților este stadiul incipient al cariei, situate la nivelul superficial al smalțului. De cele mai multe ori, demineralizarea dinților apare în urma expunerii prelungite a dinților la acizii din salivă care sunt produși în urma formării plăcii bacteriene și provin din mâncare și băuturi.

Demineralizarea dinților, în primă fază, apare sub formă de mici pete albe pe smalț. Un dinte demineralizat are un aspect mai degrabă calcaros și medicul poate constata că smalțul nu mai este sănătos.

Pentru a se evita demineralizarea dinților este importantă o igienă orală bună și o dietă corectă. Demineralizarea dinților poate să apară și în cazul dinților de lapte și tocmai de aceea medicii stomatologi pedodonți recomandă urmărirea evoluției dinților celor mici, fluorizarea locală și generală și ,eventual, sigilările.

Totodată, medicul stomatolog mai poate recomanda folosirea a unei paste de dinți cu o concentrație mare de fluor sau o apă de gură cu mai mult fluor pentru a se realiza remineralizarea dinților.

În cazul în care pacientul este nemulțumit și din punct de vedere estetic de prezența unor zone demineralizate pe suprafața dinților, tratamentul prescris poate include și o albire profesionistă a danturii. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu albirea dentară se realizează cu Lampa Zoom cu care se obțin dinţi mai albi cu 6 nuanţe, în doar 60 de minute.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134