search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ce întrebări pertinente poți să-i adresezi medicului stomatolog?

 


Dr. Ionuț Leahu

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 27 martie 2019

Vizualizat de 607 utilizator/i

Relația dintre medicul stomatolog și pacient ar trebui să se bazeze, în primul rând, pe comunicare. De cele mai multe ori, pacienții nu înțeleg exact procedurile medicale și dentistul este cel care trebuie să explice pe înțelesul pacientului fiecare procedură. Există o serie de întrebări pe care pacienții i le pot pune medicului stomatolog, astfel:

Cum faceți dezinfectarea în cabinet?

Există o mulțime de povești cu persoane care au mers la stomatolog și nu s-au gândit niciun moment la igiena din clinica stomatologică. Astfel, cabinetul stomatologic trebuie curățat cu dezinfectant după fiecare pacient, în special scaunul stomatologic, pentru evitarea răspândirii bacteriilor. Totodată, fiecare medic trebuie să poarte mănuși înainte, în timpul, dar și după intervenție. În plus, toate instrumentele trebuie sterilizate înainte de a ajunge în cavitatea orală a pacientului. De cele mai multe ori, pacientul trebuie să vadă cu ochii lui când medicul desface un nou set de instrumente.

Cât de des ar trebui să vin la stomatolog?

La medicul dentist ar trebui ca fiecare pacient să meargă la control de două ori pe an sau de câte ori apare o problemă, așa cum sunt gingiile inflamate, dinții sensibili, sângerările în timpul periajului, durere, respirație urât mirositoare, discomfort la nivelul cavității bucale. Totuși, sunt și cazuri în care anumiți pacienți trebuie să treacă mai des pragul clinicii stomatologice, la recomandarea medicului dentist.

Care sunt opțiunile de tratament și cât timp durează tratamentul?

Pacientul ar trebui să știe ce așteptări să aibă de la medic și să i se comunice de la început care sunt opțiunile de tratament problemelor aferente, etapele și, evident, durata și costul tratamentului. În cazul etapelor, medicul stomatolog îi poate spune orientativ câte ședințe de tratament vor fi necesare pentru fiecare etapă în parte. Timpul de recuperare este și el extrem de important și trebuie ca pacientul să-l cunoască încă de la început.

Care sunt riscurile tratamentului?

Pacientul trebuie să cunoască avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni de tratament, materialele din care se face lucrarea sau/și în ce costă manopera respectivă, dar și riscurile tratamentului.

Totuși, orice întrebare, oricât de ciudată ar părea, este binevenită. De obicei, medicii stomatologi trebuie să fie și buni comunicatori pentru ca pacientul să nu plece nedumerit din clinică în urma unei consultații.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134