Vizualizat de 2.756 utilizator/i
Ce este, de fapt, implantul dentar? Conform definiției, implantul este o piesă din titan, de multe ori sub forma unui şurub, care serveşte ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă.
Tot mai mulți oameni au implanturi dentare sau își doresc acest tip de implanturi. Orice persoană căreia îi lipseşte unul sau mai mulţi dinţi poate apela la serviciile unei clinici stomatologice care să-i pună implanturi dentare. Asemeni dintelui natural, implantul este inserat în osul maxilarului sau al mandibulei și este garantat o perioadă lungă de timp dacă pacientul urmează cu strictețe sfaturile medicului implantolog.
La fel ca dinții naturali, implanturile dentare au nevoie de îngrijire zilnică. Este necesar să nu se acumuleze resturi de mâncare sau microbi în porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului. Dacă se va întâmpla acest lucru, în timp, apar durerile de dinți, iar ulterior microbii pot pătrunde înspre osul care susține implantul.
Medicii stomatologi îi sfătuiesc pe pacieți să curețe implanturile după fiecare masă sau, măcar de două ori pe zi. Periajul se efectuează identic ca la dinții naturali. După periaj este important ca pacientul să utilizeze ața dentară sau dușul bucal, un dispozitiv care curăță foarte bine zonele greu accesibile. În unele cazuri sunt foarte utile și periile interdentare sau cele cu vârf conic pentru îndepărtarea resturilor de mâncare.
Totodată, trebuie periată și limba și gingiile pentru ca cel care execută periajul să aibă o respirație proaspătă.
Apa de gură are și ea un rol esențial în păstrarea unei igiene orale corespunzătoare. Se clătește cavitatea bucală timp de un minut, de două ori pe zi, dimineața și seara. Apoi, pacienții care au beneficiat de cel puțin un implant, trebuie să vină la control periodic o dată la șase luni.
Dacă aceste lucruri se vor efectua ca la carte, unele implanturi dentare sunt garantate chiar și o viață.
Dacă sunteți în căutarea unor medici stomatologi profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați la numărul de telefon 021 9777 și solicitați o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu din București sau Pitești.
- Adiția de os (augmentarea osoasă). Ce este, când se face operația, preț și recuperare - noiembrie 29, 2023
- Tratament cu laser în parodontoză. Ce beneficii are tehnica noninvazivă - octombrie 30, 2023
- Implant dentar Straumann – preț și detaliile intervenției - octombrie 25, 2023