Ce să NU faci cu dinții? Obiceiuri care îți pot distruge dantura

 

Dinte

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 25 septembrie 2018

Vizualizat de 1.107 utilizator/i

Omul a fost înzestrat cu 32 de dinți. Am spune că sunt suficienți pentru a avea o viață îndelungată fără probleme. Evident, dacă igiena orală ar fi corespunzătoare. Totuși, există o serie de obiceiuri pe care oamenii le au și în care folosesc dinții cu alte scopuri decât au fost ei creați. 

Deschid sticle

Există un obicei neortodox prin care mulți folosesc dinții pe post de desfăcător de sticle. Greșit! Chiar dacă vor rezista o dată, de două ori, dinții nu sunt proiectați să facă față unor astfel de forțe.

 Sparg alimente dure

Printre cele mai dure alimente se numără fisticul și nucile sau alunele. Există o categorie de oameni care apelează la dinți atunci când curăță/sparg aceste fructe. Greșit! Dinții nu pot ține niciodată locul unui ciocănel.

Își rod unghiile

De multe ori, dinții se pot ciobi sau chiar fractura într-o banală unghie. Obiceiul nu este doar inestetic, ci și dăunător pentru dantură. În plus, sub unghii se află o mulțime de microbi care intră apoi în contact cu cavitatea bucală.

Își sug degetul

Acesta este un obicei des întâlnit la cei mici. Dacă până la vârsta de 2-3 ani acest tic este infoensiv, mai târziu poate produce deformarea maxilarului şi împingerea incisivilor superiori mai în faţă şi uneori în sus.

Rod creionul

Și școlarii se pot confrunta cu un tic ce afectează dinții. Roaderea creionului, a markerului sau a pixului poate produce modificarea asimetrică a poziţiei unor dinţi sau chiar rănirea gingiei. De aceea și acest obicei este de evitat.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? În acest caz, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. În cadrul Clinicilor Dr. Leahu nu există „Nu se poate”.

Ce NU ai voie să faci după un implant dentar?

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777