Ce se întâmplă cu dinții care se ciobesc sau se crapă ușor?

 

Dinti ciobiti

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 10 | 26 septembrie 2018

Vizualizat de 19.692 utilizator/i

Există o categorie de pacienți ai căror dinți se ciobesc și se crapă extrem de ușor la orice contact cu un aliment mai tare. Această vulnerabilitate poate să apară la orice vârstă. Care este însă motivul pentru care smalțul devine atât de subțire?

Sunt adulți care se confruntă cu grave probleme ale smalțului. Astfel, din multe motive, acesta devine foarte subțire, chiar transparent și dinții se ciobesc extrem de ușor.

„Există cazuri în care dezintegrarea unora dintre dinți este provocată de acidul care vine din stomac, către esofag. Acesta este un semn al bolii de reflux gastroesofagian. Printre semnele acestui reflux se mai numără și gura uscată sau eventuale arsuri stomacale”, explică unul dintre medicii stomatologi ai Clinicilor Dr. Leahu.

În plus, ciobirea dinților poate fi semn de bulimie. Bulimia este o tulburare de alimentație, caracterizată de un consum alimentar excesiv. Apoi, aceste persoane își provoacă vărsături și, din nou, acidul gastric ajunge în cavitatea bucală afectând dantura.

Totodată, smalțul devine subțire și dinții se mai pot ciobi și din cauza bruxismului, un efect al stresului care se manifestă prin scrașnirea dinților.

Cine ar fi crezut, însă chiar și periajul dentar agresiv sau realizat cu periuțe cu perii tari poate provoca o uzură progresiva a smalțului. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomanda folosirea periuțelor cu peri moi.

Un examen efectuat într-o clinică de specialitate va clarifica diagnosticul pentru care smalțul este subțire.

Cum se repară dinții ciobiți?

Dacă dintele este doar ușor ciobit, medicul stomatolog poate reface complet aspectul inițial al dintelui folosind fațete din compozit sau porțelan. Acestea sunt lipite direct pe dinte.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? În acest caz, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. În cadrul Clinicilor Dr. Leahu nu există „Nu se poate”.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

10 thoughts on “Ce se întâmplă cu dinții care se ciobesc sau se crapă ușor?

 1. Alexandra

  Bună ziua! Am o intrebare, dintii mei , in special incisivii superiori, au devenit transparenti si cu denivelari la vârf, îmi puteți spune va rog care ar fi cauza si ce as putea face in acest sens? Va multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să mergeți la un consult stomatologic pentru a depista care este cauza care a dus la apariția problemei cu care vă confruntați. În urma consultului, medicul stomatolog vă va putea recomabda un plan de tratament personalizat. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

 2. Alina

  Bună ziua. Ce pot sa fac să-mi întăresc smalțul dinților? Am toți dinții crăpați și as dori sa știu cum pot rezolva problema. Am o obsesie pentru dinți și nu vreau sai pierd

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În primul rând, este recomandat să vă vadă un medic stomatolog pentru a stabili dacă este necesar un tratament specific pentru dinții crăpați. În urma consultului de specialitate, împreună cu medicul stomatolog, decideți care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Pentru mai multe informații și pentru programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să mergeți să vă vadă un medic stomatolog pentru a stabili ce tratamente dentare se pot efectua. Pentru programări sau informații suplimentare, vă rugăm să sunați la 021 9134.

   Răspunde

 3. Simon Florica

  In cazul în care am mai mulți dinți si masele care au încă rădăcini(colțuri),ce se poate face?,am probleme cu frica la stomatologie.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! În cazul în care dinții sunt afectați de carii, aceștia se pot salva prin tratamente de canal, iar ulterior se pot pune coronițe dentare pentru a le oferi rezistență în timp. Aceste tratamente se realizează fără durere, cu anestezie dentară și cu microscopul dentar. Pentru mai multe informații sau o programare ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 4. Adrian Pop

  Am o lucrare de portelan peste 8 dinti de sus.Lucrarea nu era inca lipita definitiv.Cand o curatam mi-a scapat din mana si unul din dintele de portelan s -a ciobit chiar in partea frontala.Pot sa lipesc partea desprinsa cu vreun adeziv puternic, sau care e solutia cea mai buna?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Soluția este să mergeți la medicul stomatolog pentru a reface lucrarea. Specialiștii din clinică vă pot oferi cele mai sigure și eficiente soluții. Pentru programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 9134. O zi frumoasă!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777