search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it

Ce se întâmplă cu dinții care se ciobesc sau se crapă ușor?

 

Dinti ciobiti

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 26 septembrie 2018

Vizualizat de 7.996 utilizator/i

Există o categorie de pacienți ai căror dinți se ciobesc și se crapă extrem de ușor la orice contact cu un aliment mai tare. Această vulnerabilitate poate să apară la orice vârstă. Care este însă motivul pentru care smalțul devine atât de subțire?

Sunt adulți care se confruntă cu grave probleme ale smalțului. Astfel, din multe motive, acesta devine foarte subțire, chiar transparent și dinții se ciobesc extrem de ușor.

„Există cazuri în care dezintegrarea unora dintre dinți este provocată de acidul care vine din stomac, către esofag. Acesta este un semn al bolii de reflux gastroesofagian. Printre semnele acestui reflux se mai numără și gura uscată sau eventuale arsuri stomacale”, explică unul dintre medicii stomatologi ai Clinicilor Dr. Leahu.

În plus, ciobirea dinților poate fi semn de bulimie. Bulimia este o tulburare de alimentație, caracterizată de un consum alimentar excesiv. Apoi, aceste persoane își provoacă vărsături și, din nou, acidul gastric ajunge în cavitatea bucală afectând dantura.

Totodată, smalțul devine subțire și dinții se mai pot ciobi și din cauza bruxismului, un efect al stresului care se manifestă prin scrașnirea dinților.

Cine ar fi crezut, însă chiar și periajul dentar agresiv sau realizat cu periuțe cu perii tari poate provoca o uzură progresiva a smalțului. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomanda folosirea periuțelor cu peri moi.

Un examen efectuat într-o clinică de specialitate va clarifica diagnosticul pentru care smalțul este subțire.

Cum se repară dinții ciobiți?

Dacă dintele este doar ușor ciobit, medicul stomatolog poate reface complet aspectul inițial al dintelui folosind fațete din compozit sau porțelan. Acestea sunt lipite direct pe dinte.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? În acest caz, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. În cadrul Clinicilor Dr. Leahu nu există „Nu se poate”.

 

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134