search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ce se întâmplă cu dinții care se ciobesc sau se crapă ușor?

 

Dinti ciobiti

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 4 | 26 septembrie 2018

Vizualizat de 11.776 utilizator/i

Există o categorie de pacienți ai căror dinți se ciobesc și se crapă extrem de ușor la orice contact cu un aliment mai tare. Această vulnerabilitate poate să apară la orice vârstă. Care este însă motivul pentru care smalțul devine atât de subțire?

Sunt adulți care se confruntă cu grave probleme ale smalțului. Astfel, din multe motive, acesta devine foarte subțire, chiar transparent și dinții se ciobesc extrem de ușor.

„Există cazuri în care dezintegrarea unora dintre dinți este provocată de acidul care vine din stomac, către esofag. Acesta este un semn al bolii de reflux gastroesofagian. Printre semnele acestui reflux se mai numără și gura uscată sau eventuale arsuri stomacale”, explică unul dintre medicii stomatologi ai Clinicilor Dr. Leahu.

În plus, ciobirea dinților poate fi semn de bulimie. Bulimia este o tulburare de alimentație, caracterizată de un consum alimentar excesiv. Apoi, aceste persoane își provoacă vărsături și, din nou, acidul gastric ajunge în cavitatea bucală afectând dantura.

Totodată, smalțul devine subțire și dinții se mai pot ciobi și din cauza bruxismului, un efect al stresului care se manifestă prin scrașnirea dinților.

Cine ar fi crezut, însă chiar și periajul dentar agresiv sau realizat cu periuțe cu perii tari poate provoca o uzură progresiva a smalțului. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomanda folosirea periuțelor cu peri moi.

Un examen efectuat într-o clinică de specialitate va clarifica diagnosticul pentru care smalțul este subțire.

Cum se repară dinții ciobiți?

Dacă dintele este doar ușor ciobit, medicul stomatolog poate reface complet aspectul inițial al dintelui folosind fațete din compozit sau porțelan. Acestea sunt lipite direct pe dinte.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? În acest caz, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. În cadrul Clinicilor Dr. Leahu nu există „Nu se poate”.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Ce se întâmplă cu dinții care se ciobesc sau se crapă ușor?

 1. Alexandra

  Bună ziua! Am o intrebare, dintii mei , in special incisivii superiori, au devenit transparenti si cu denivelari la vârf, îmi puteți spune va rog care ar fi cauza si ce as putea face in acest sens? Va multumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să mergeți la un consult stomatologic pentru a depista care este cauza care a dus la apariția problemei cu care vă confruntați. În urma consultului, medicul stomatolog vă va putea recomabda un plan de tratament personalizat. Pentru mai multe informații și programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

 2. Alina

  Bună ziua. Ce pot sa fac să-mi întăresc smalțul dinților? Am toți dinții crăpați și as dori sa știu cum pot rezolva problema. Am o obsesie pentru dinți și nu vreau sai pierd

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În primul rând, este recomandat să vă vadă un medic stomatolog pentru a stabili dacă este necesar un tratament specific pentru dinții crăpați. În urma consultului de specialitate, împreună cu medicul stomatolog, decideți care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Pentru mai multe informații și pentru programări ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134