Ce studii îți trebuie pentru a deveni asistent medical?

 

Dana Istriteanu

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 2 | 3 mai 2019

Vizualizat de 18.311 utilizator/i

Meseria de asistent medical este una dintre cele mai plăcute din domeniul medical. Cel puțin asta susțin cei care practică acest job. O echipă completă și profesionistă trebuie să fie formată dintr-un medic și cel puțin un asistent medical. Totuși, ce studii îți trebuie pentru a deveni asistent medical?

Americanca Virginia Henderson a fost una dintre cele mai cunoscute asistente medicale din istorie. Aceasta a definit asistentul medical ca fiind persoana care are „sarcina unică de a asista individul, fie că acesta este bolnav sau sănătos, în acele activități care contribuie la menținerea sănătății sau la recuperarea (…), pe care invidividul le-ar desfășura de unul singur dacă ar avea puterea, voința sau cunoștințele necesare și să acționeze în așa fel încât acesta să își poarte de grijă singur cât mai curând posibil”.

În țara noastră sunt recunoscute mai multe calificări pentru meseria de asistent medical astfel: asistent medical generalist, asistent medical farmacie, asistent balneofiziokinetoterapie, asistent medical laborator, asistent medical stomatologie sau asistent medical radiologie.

Pentru a ajunge asistent medical în România, este necesar ca doritorii fie să se înscrie la o facultate de profil (de exemplu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, etc.) sau la o Școală Postliceală.

Este important de menționat faptul că un absolvent al unei școli postliceale sau al unei facultăți de asistență medicală poate profesa ca asistent medical numai din momentul în care obține certificatul de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Care sunt cele mai mari satisfacții în profesia de asistent medical? „Cea mai mare mulțumire este atunci când pacientul ne apreciază munca, devotamentul și pleacă din cabinet cu zâmbetul pe buze”, explică Dana Istrițeanu, unul dintre cei mai vechi asistenți medicali din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Vrei să te angajezi ca asistent medical într-o echipă profesionistă, unde nu intervine niciodată rutina? Vrei să înveți de la cei mai buni? Îți dorești să lucrezi cu aparatură de ultimă generație? Nimic mai simplu! Trimite un e-mail la hr@drleahu.ro cu CV-ul tău sau intră AICI, în secțiunea de cariere.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Ce studii îți trebuie pentru a deveni asistent medical?

  1. Emilia

    Buna ziua,momentan locuiesc în Spania și lucrez aici ca „auxiliar dental”de 2,5ani. Ma gândesc pe viitor sa ma reîntorc în România,pot lucra într-un cabinet stomatologic ai acolo? Aici am fost nevoie doar de un curs de 9luni pentru a putea munci într-un institut dental

    Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777