search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Ce trebuie să faci cu o zi înainte de a-ți pune aparat dentar

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 16 mai 2017

Vizualizat de 4.101 utilizator/i

După cum bine știi, tratamentul ortodontic nu te ajută doar să obții un zâmbet mai frumos, ci îți  îmbunătățește  și sănătatea orală, fie că vorbim despre corectarea poziției dinților, fie despre faptul că nu mesteci și nu muști corect. Nimic bun nu vine fără câteva sacrificii, așadar, înainte de a îți pune un aparat dentar, ar trebui să te bucuri de câteva lucruri.

Cu siguranță, medicul ortodont ți-a spus că există câteva alimente de care trebuie să te ferești odată ce vei avea aparat dentar. De aceea, ar trebui să te bucuri de ele înainte de această procedură. Odată ce aparatul dentar este fixat, consumul acestor alimente interzise poate afecta brackeții, iar asta  poate cauza dureri și vizite în plus la medicul dentist.

Iată 4 lucruri pe care să le faci înainte de a-ți pune aparat dentar

  1. Mănâncă alimentele nepermise în timpul tratamentului

Pentru ceva timp, va trebui să eviți următoarele alimente, așa că în perioada dinainte de a-ți pune aparat dentarte poți bucura din plin de ele.

  • Nuci sau semințe;
  • Bomboane tari sau gumate, caramele, gumă de mestecat;
  • Popcorn;
  • Covrigi;
  • Coajă de pâine, chipsuri;
  • Morcovi cruzi, mere.
  1. Folosește ața dentară ori de câte ori este nevoie

După montarea brackeților, va fi necesar să folosești tehnici diferite de periaj și utilizare a aței dentare. Nu îți face griji! Medicul ortodont îți va explica exact ce trebuie să faci pentru a avea o igienă orală corespunzătoare pe toată durata purtării aparatului dentar. Pentru moment, bucură-te de un periaj dentar clasic, fără obstacole.

  1. Fă o poză „before”

Realizează o sesiune foto a zâmbetului tău înainte de a-ți pune aparat dentar. Păstrează pozele preferate  și realizează un colaj cu progresul tratamentului. În câteva luni, ar trebui să poți vedea cât de mult s-a schimbat în bine zâmbetul tău!

  1. Imaginează-ți cum va arăta noua ta dantură

Poate că ai emoții cu privire la montarea unui aparat dentar sau te gândești că este o bătaie prea mare de cap și că te vei chinui mai mult decât este nevoie. Te gândești că ar fi mai bine să renunți la această idee și să îți vezi liniștit de viață.

În momentele când ai dubii și bați în retragere, gândește-te la ce te-a împins să vrei un aparat dentar. Te-ai săturat să nu poți mânca așa cum trebuie, să se râdă pe seama dinților tăi sau să fii o persoană retrasă, care se ferește să zâmbească din tot sufletul de teama că lumea va observa o dantură cu probleme.

Toate aceste complexe se pot rezolva foarte ușor cu ajutorul unui aparat dentar! Imaginează-ți cât de frumos va fi zâmbetul tău la finalul tratamentului ortodontic și cât de plăcut va fi să poți să vorbești și să râzi cu poftă, fără teama că cineva îți va zări dinții strâmbi.

Datorită unui aparat dentar, îți vei recăpăta funcționalitatea danturii, pofta de viață și încrederea în forțele proprii.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134