Ce trebuie să faci după extracția dentară?

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 26 iunie 2019

Vizualizat de 8.301 utilizator/i

Sunt puțini adulții care să nu fi avut parte în viața lor de cel puțin o extracție dentară. Și totuși, este important ca fiecare pacient să respecte anumite reguli și proceduri după o astfel de intervenție.

Ce este extracția dentară?

Extracție dentară este intervenția chirurgicală de îndepărtare a unui dinte afectat ce nu mai poate fi salvat prin alte metode sau proceduri terapeutice. De cele mai multe ori, extracția dentară se efectuează dacă infecția, netratată, a dus în timp la o mobilitate crescută a dintelui sau atunci când dintele este cariat complet și nu mai poate fi salvat, ori când retracția gingivală este mare. Extracția dentară poate fi simplă, atunci când dintele este erupt în cavitatea bucală, sau chirurgicală, când dintele este inclus ori semiinclus în gingie sau nu are un grad de acces facil în cavitatea bucală. Extracția este ultima soluție, noi încercăm să păstrăm dintele cât mai mult timp posibil. Sunt însă și situații când dintele nu mai poate fi salvat, ca atunci când dintele prezintă o fractură, are o infecție sau nu mai poate fi salvată prin tratament endodontic. Extracția se face cu anestezie locală, pacientul nu simte nimic.

Indicații de urmat după o extractie dentară

Pentru a evita durerea și a avea o vindecare mai bună, după extracție, trebuie să stăm cu o compresă sterilă în gură timp de 20 de minute. Apoi, 15 minute stăm cu o pungă de gheață. A doua zi, clătim cu ceai de salvie foarte ușor și folosim o periuță moale. Este important ca locul de unde a fost scos dintele să fie menținut cât mai curat cu putință. Nu trebuie periat cu putere direct locul extracției, pentru a preveni dislocarea cheagului de sânge. Se folosește o periuță moale începând de a doua zi.

Ai voie să fumezi după o extracție?

Medicii stomatologi recomandă ca pacientul să nu fumeze 48-72 de ore după efectuarea extracției dentare. În plus, pacienții nu trebuie să bea lichide cu paiul și nici să scuipe, riscând astfel să îndepărteze cheagul de sânge. În primele 48 de ore post-extractie, pacienților li se recomandă o dieta cu mâncăruri moi. O activitate intensă poate duce la sângerări, de aceea medicii recomandă pacienților să nu se aplece sau să ridice greutăți în primele 2-3 zile de la extracție. Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de medici stomatologi care să se ocupe de tine? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda. https://www.youtube.com/watch?v=iZlzkAQ-cFQ

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777