,,Cea mai frumoasă amintire pe care o am de la locul de muncă este zâmbetul pacienților.” – Interviu cu Andreea Lazăr, manager

 

Manager al Clinicii Dentare Dr. Leahu Ploiesti in sala de asteptare
Andreea Lazăr, manager în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 3 octombrie 2022

Vizualizat de 365 utilizator/i

Andreea Lazăr a ales să lucreze în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu datorită oportunității în dezvoltarea sa profesională. Pasiunea și dorința de a învăța lucruri noi, i-au călăuzit întreaga viață Andreei, iar provocările întâlnite de-a lungul timpului au ambiționat-o să dea tot ce-i mai bun. Despre experiența profesională și despre relația sa cu echipa din clinică, dar și despre relația cu pacienții, ne povestește chiar Andreea Lazăr, manager în cadrul Clinicii Dentare Dr. Leahu Ploiești, în interviul următor.

Andreea, de cât timp faci parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și care a fost parcursul tău profesional?

Parcursul meu profesional a început la București, în octombrie 2019. În cadrul interviurilor de angajare am discutat despre posibilitatea de creștere profesională în cadrul clinicilor, lucru ce mi-a plăcut din start. Astfel, am acceptat postul de recepționist pentru că mi-am dorit foarte tare să învăț și să mă dezvolt din punct de vedere profesional și în mod evident era locul ideal pentru mine. După nici o lună de lucru în recepție mi s-a propus să fiu coordonatoarea recepției, recunosc a fost o responsabilitate mai mare, însă nimic complicat. Mi-a plăcut să trainuiesc noile colege pe recepție,  să gestionez chiar și pacienții nemulțumiți și nu numai.

Drumul meu nu s-a oprit aici, iar după cum mi se transmisese la primul interviu posibilitățile de avansare profesională , în anul 2020 am trecut pe postul de responsabil pacient. Am simțit că locul meu este aici, mai mult contact cu pacientul, mai multe cunoștințe de asimilat și vânzare. Mi-a plăcut enorm de mult să lucrez cu pacienții și am lucrat timp de un an de zile, până când am intrat în concediu de creștere copil.

După nici doi ani de zile, mai exact în luna februarie 2022, mi s-a propus să preiau funcția de manager a Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești, astfel că am început activitatea în luna Martie. Noi activități, noi provocări, mai multe responsabilități, lucru ce mă încântă foarte tare pentru că îmi plac provocările.

În cadrul clinicilor Dr. Leahu din București, ai lucrat ca responsabil de pacienți. Ce relație aveai cu pacienții?

Încercam pe cât posibil să am o relație foarte bună cu toți pacienții mei. Fiindcă numărul lor era foarte mare devenea destul de dificil, iar pentru a îmbunătății mereu relația cu ei le dădeam extrem de multe detalii și informații ori de câte ori aveau nevoie. Este bine ca orice pacient să plece din clinică cât mai lămurit, încă de la început. Totodată, îi ajutăm cu programări din timp, tocmai pentru a mă asigura că se pliază totul bine. Încă mai păstrez legătura cu o parte din pacienți și mă bucură foarte tare când îmi scriu că sunt bine și mulțumiți de rezultatele finale.

Cum reușeai să gestionezi timpul petrecut în clinică și naveta Ploiești – București?

Uneori nu realizam când trecea timpul în clinică, mereu era ceva de făcut, o situație de rezolvat, consultații, chirurgie, rapoarte, dar consider că atunci când faci ceea ce îți place nu realizezi trecerea timpului. Din punctul meu de vedere, cel mai ok de gestionat este timpul pe care îl planifici cu o zi înainte, faptul că îți setezi niște sarcini pentru a doua zi și încerci pe cât posibil să te ții de ele. Cât despre navetă nu aș putea să mă plâng, făceam 30-45 de minute pe drum, în funcție de trafic, aveam colege care făceau o oră jumătate în București să ajungă la job.

Acum ești manager al Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești. Cum ai primit această oportunitate de avansare și cum te înțelegi cu echipa?

Oportunitatea acestui post m-a pus puțin într-un impas, eu fiind încă în creștere copil la momentul propunerii, dar analizând-o bine a fost ca o validare a muncii mele de până atunci. Faptul că mi s-a oferit șansa de a învăța și dezvolta, din punct de vedere profesional, mereu m-a atras, astfel că mi-am organizat bine lucrurile acasă și am început jobul.

Echipa din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești începe să devină a doua familie, ne înțelegem bine, am avut câteva hopuri, dar ne-am modelat unul pe celălalt astfel încât să ne fie bine. De cele mai multe ori, ajungem să petrecem mai mult timp la muncă decât acasă, prin urmare trebuie să fie o armonie să vii cu drag la muncă și să știi că te poți baza unul pe celălalt.

Ce sfaturi ai pentru colegii aflați la început de drum, care au ales să înceapă o carieră în aceste clinici?

Personal, sfătuiesc colegii care sunt la începutul carierei să își stabilească țeluri, să se implice în orice domeniu aleg să înceapă un job, pentru că atunci când  ești implicat, prezent, nu ai cum să nu înveți și să performezi.

Cu toți noii angajați încerc să aflu ce dorințe au, unii le spun de la început, alții pe parcurs, contează foarte mult să fie omul potrivit la locul potrivit. Am avut de curând o colegă nouă, era extrem de încântată să se angajeze ca asistentă, nu mai lucrase în domeniu, dar își dorea foarte tare să învețe și să activeze în această zonă. A început activitatea, era foarte implicată, toate fetele o plăceau, a învățat extrem de repede, dar după nici o lună, și-a dat seama că nu îi place, că nu este pentru ea acest job și începuse să vină la serviciu cu o mare neplăcere. Am luat-o la o discuție și am înțeles că îi plăcea foarte tare mediul de lucru, colectivul, este genul de om pe care te poți baza, în concluzie nu era un om de pierdut și i-am propus să o mut în recepție, unde acum este foarte ok, implicată și cu zâmbetul pe buze mereu. Îi place foarte tare interacțiunea cu pacientul, lucrează cu dăruire și compasiune, iar pacienții au mare nevoie de acest lucru. În Clinicile Dentare Dr. Leahu, încercăm să găsim oameni potriviți pentru fiecare post în parte. Avem posibilități multiple de creștere și dezvoltare, trebuie doar să ne implicăm și să ne dorim acest lucru.

Care este cea mai frumoasă amintire de la locul de muncă?

Cea mai frumoasă amintire pe care o am întotdeauana la locul de muncă este zâmbetul pacienților, atunci când vin mulțumiți de tratamentele dentare efectuate. Aș alege mereu zâmbetul lor cu planul de tratament finalizat. La consultațiile inițiale nu zâmbesc mai deloc, iar la finalizarea planului, când îi vezi zâmbind cu toată gura, clar te face fericit și pe tine.

De ce aleg ploieștenii clinica dentară Dr. Leahu Ploiești?

Ploieștenii își doresc sănătate reală, își doresc rapiditate în soluționarea problemelor dentare și profesionalism, își doresc să găsească totul în același loc. Trăim într-o perioadă în care timpul este foarte prețios și dorim să rezolvăm cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt, iar în clinica Dr. Leahu Ploiești, pacienții au parte de lucrul acesta.

Cum îți petreci timpul liber?

Fiind mamă, joaca cu fetița mea este prioritară, mă încarc cu energie când ajung acasă la ea, încerc să petrec cât mai mult timp cu familia și animalele de companie. Mă relaxez gătind, îmi place foarte mult, citesc, dar mai nou am schimbat romanele de dragoste și acțiune, pe povești de adormit copiii, cochetez cu snowboardingul când prind ocazia.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail claudia.andrei@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777