Cele mai eficiente soluții pentru albirea dinților

 

zambet alb
Un zâmbet alb și strălucitor, exact ca al vedetelor de la Hollywood, se obține ușor cu ajutorul albirii dentare.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 20 decembrie 2021

Vizualizat de 1.818 utilizator/i

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet strălucitor și o dantură impecabilă și albă întreaga viață. Însă, este esențial să ne informăm foarte bine înainte cu privire la procedurile eficiente de albire și să apelăm la un medic stomatolog specialist. Din fericire, soluții pentru albirea dinților există, iar tot ce trebuie să faci este să mergi la un consult la medicul stomatolog.

Haideți să aflăm împreună ce înseamnă un zâmbet alb și ce servicii recomandă specialiștii din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pentru obținerea acestuia.

Când este recomandată albirea dinților

Procedura de albire a dinților este recomandată tuturor persoanelor care au dinții îngălbeniți, care prezintă anumite pete inestetice sau acelor persoane care își doresc să aibă un zâmbet perfect la fel ca al vedetelor. De asemenea, este necesar să știi faptul că tratamentul acesta este indicat doar atunci când dantura este complet sănătoasă, adică în momentul în care atât dinții, cât și gingiile sunt într-o stare excelentă. Este necesar ca dantura să nu prezinte sensibilitate și țesuturile moi să nu sângereze în timpul periajului dentar ori spontan și să nu fie inflamată. Dacă cumva există o anumită problemă dentară, medicul stomatolog va recomanda întotdeauna rezolvarea acesteia și mai apoi procesul de albire dentară.

Albirea dentară profesională nu se recomandă pacienților care au multe carii dentare. Este bine de știut faptul că, în timp ce se realizează albirea, se deschid la culoarea doar dinții naturali, nu se vor albi obturațiile, adică plombele și nici coroanele dentare. În cazul în care există obturații în zona dinților din față, este important ca pacientul să se gândească de două ori înainte să opteze pentru albirea dentară, deoarece acestea n-o să se albească și este necesar să fie schimbate imediat după procesul de albire.

Ce soluții pentru albirea dentară există

Albirea dentară la stomatolog reprezintă o metodă modernă de tratament la care apelează multe persoane atunci când își doresc un zâmbet mai alb și mai strălucitor. Chiar dacă, acasă, realizăm un periaj dentar corect, de minim două ori pe zi, dantura are tendința să se îngălbenească, cu timpul, mai ales din cauza obiceiurile vicioase, precum fumatul, consumul în exces de cafea ș.a.m.d.

Albirea dinților la stomatolog îi oferă pacientului rezultate imediate de care se poate bucura încă din ziua realizării. După cum am menționat mai sus, soluții pentru albirea dinților există, iar în următoarele rânduri vei afla despre fiecare în parte cât de benefice sunt.

Albirea dentară profesională la stomatolog cu laser sau cu lampa Zoom

Ambele metode prin care realizează stomatologul albirea dinților sunt la fel de eficiente și rapide atunci când ne dorim o dantură perfectă și un zâmbet ireproșabil. Totodată, albirea dentară este foarte îndrăgită de multe persoane. Medicii stomatologi recomandă albirea dinților în momentul în care pe suprafața acestora au apărut diferite pete colorate sau când dinții au început să se îngălbenească. De asemenea, tehnologia modernă folosită în zilele noastre ajută ca tratamentul de albire dentară profesională să fie realizat într-o singură ședință și să fie lipsit de durere. Atât în cazul albirii dentare cu laser, cât și în cazul procedurii cu lampa Zoom, metoda de realizare nu provoacă iritații asupra gingiilor ori efecte dăunătoare asupra smalțului dentar. Întreg procesul de realizare fiind unul sigur și blând atât cu dinții pacientului, cât și cu țesuturile moi.

Albirea dentară cu ajutorul fațetelor dentare

Un zâmbet alb și strălucitor, exact ca al vedetelor de la Hollywood, se obține ușor cu ajutorul fațetelor dentare. Însă, acest zâmbet perfect îl poate realiza doar un medic stomatolog protetician. Este foarte important să înțelegi că pentru a obține un zâmbet perfect alb cu acest tratament, trebuie să mergi să discuți cu medicul protetician și să îi explici care sunt așteptările tale și cum îți dorești să arate zâmbetul tău la finalul tratamentului. Ce trebuie să mai știi este că forma și culoarea dinților se alege împreună cu specialistul. Așadar, îți vei putea alege orice nuanță îți dorești, recomandarea este să optezi pentru un alb natural. În acest fel te vei bucura de un zâmbet perfect, cu un aspect natural, care va primi doar aprecieri și care îți va da un plus de încredere în sine. De asemenea, realizarea fațetelor dentare se poate face într-o singură zi cu ajutorul aparatului computerizat CEREC 3D CAD/CAM.

Avantajul principal al tratamentului cu fațete dentare, față de cel al albirii dentare profesionale, este acela că dinții nu se mai îngălbenesc atunci când consumăm anumite alimente foarte colorate, cum ar fi: fructele de pădure, murele, zmeura, condimentele etc.

Albirea dentară cu ajutorul periajului

Periajul dentar de două ori pe zi este cea mai simplă și eficientă metodă de a preveni afecțiunile stomatologice, precum caria dentară, și de a te bucura de un zâmbet nu doar sănătos, ci și frumos. Putem vorbi de albirea dentară cu ajutorul unui periaj dentar efectuat corect prin prisma faptului că o igienă orală corectă te ajută să îndepărtezi placa bacteriană formată inevitabil pe dinți și să menții zâmbetul curat și implicit mai alb. Mai mult decât atât, periajul dentar te va ajuta să menții rezultatele unei albiri dentare profesionale pe o perioadă mai lungă de timp.

Albirea dentară cu ajutorul alimentației

Alimentația influențează cu siguranță culoarea dinților naturali. Alimentele sau băuturile foarte pigmentate, precum coacăzele, sfecla, turmericul, vinul roșu, pătează dinții, iar în timp nuanța acestora se schimbă. Atenția acordată alimentației poate să se reflecte într-un zâmbet natural alb, fără pete inestetice. Totodată, te poți bucura mai mult timp de zâmbetul alb pe care îl obții după un tratament de albire profesională a dinților dacă ai grijă ce alimente sau ce băuturi consumi. În cazul în care mănânci astfel de alimente care colorează, este recomandat să te speli pe dinți imediat sau măcar să clătește gura cu apă.

La Clinicile Dr. Leahu folosim tratamentul modern de albire a dinților cu lampa Zoom

Albirea dentară cu lampa Zoom reprezintă un tratament sigur, care oferă rezultate rapide și eficiente, în doar o singură ședință. Această aparatură modernă îi ajută pe pacienți să obțină un zâmbet cu până la 6 nuanțe mai alb, în doar singură oră. Procedura de realizare constă în acoperirea buzelor și a gingiilor, lăsând dinții expuși. În timpul ședinței de albire, medicul stomatolog aplică pe suprafața externă a danturii un gel special de câteva ori, în funcție de cât de albi își dorește pacientul să aibă dinții. Acest gel va fi expus la o lumină specială. Lumina și gelul acționează împreună pătrunzând mai ușor în smalțul dinților și ajută la obținerea zâmbetului alb mult visat.

Avantaje

Printre avantajele albirii dentare cu ajutorul lămpii Zoom putem enumera:

  • Tratament eficient și rapid, adică în doar o singură vizită vei beneficia de o dantură albă;
  • Rezultatele se văd imediat după realizarea tratamentului;
  • Albirea dentară este sigură, mai ales atunci când este realizată de către un medic specialist;
  • Procedura de albire dentară este complet nedureroasă;
  • Atât dinții, cât și gingiile sunt protejate în urma realizării tratamentului, astfel că smalțul dentar nu va fi afectat;
  • Poate fi repetat o dată pe an sau la un an și jumătate.

Când e necesară albirea dentară

Înainte de a realiza tratamentul cu albire dentară, este necesar ca pacientul să meargă prima dată la o consultație de specialitate, la un medic stomatolog. În urma controlului, medicul va verifica dantura, va observa dacă există sau nu probleme dentare, iar dacă există, va recomanda, în prima fază, rezolvarea acestora și mai apoi tratamentul de albire dentară. Este foarte important să evităm orice risc care ar putea împiedica obținerea rezultatului dorit, un zâmbet mai alb. Spre exemplu, dacă există carii dentare, este indicat ca acestea să fie tratate, pentru a evita ca soluția specială, folosită în timpul albirii, să pătrundă până în componentele interne ale dintelui.

Cum să-ți păstrezi dinții albi pentru cât mai mult timp

Pentru a-ți păstra dinții albi pentru cât mai mult timp, este necesar să respecți cu strictețe rutina de îngrijire a danturii. Periajul dentar trebuie realizat atât dimineața, cât și seara, dar și imediat după ce ai consumat produse foarte colorate. Folosirea mijloacelor adjuvante, precum ața dentară și apa de gură sunt metode prin care vei îndepărta cu ușurință resturile alimentare rămase în spațiile interdentare, acolo unde periuța de dinți nu ajunge. Este foarte important să știi faptul că poți utiliza apa de gură și pe timpul zilei, atunci când nu ești acasă și când îți dorești să mănânci un anumit aliment care colorează dantura, precum zmeura, afinele sau murele. Foarte utile după tratamentul de albire dentară sunt și pastele de dinți cu fluor. Acestea previn sensibilitatea dentară. La fel de importante sunt și vizitele regulate la stomatolog și realizarea unei igienizări dentare profesionale, la fiecare 4-6 luni. Oricât de bine este realizată igiena orală acasă, medicii stomatologi recomandă igienizarea profesională, pentru îndepărtarea tartrului dentar, care nu poate fi curățat printr-un periaj dentar obișnuit.

De asemenea, medicii stomatologi sfătuiesc pacienții ca în primele două săptămâni după tratament de albire să evite pe cât de mult posibil consumul de citrice, băuturi carbogazoase, alimente foarte pigmentate, fierbinți sau foarte reci. Totodată, este foarte important să mergi la controalele periodice, pentru ca medicul să verifice starea danturii. Recomandarea stomatologilor este ca albirea dentară profesională să fie repetată o dată la un an sau un an și jumătate. Cu cât vei mânca și consuma cât mai puține alimente sau băuturi colorate, cu atât rezultatul tratamentului de albire dentară va dura mai mult timp.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777