Cele mai interesante ritualuri de înfrumusețare

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 20 octombrie 2017

Vizualizat de 328 utilizator/i

Fiecare popor și implicit fiecare om în parte are standarde și percepții diferite despre ceea ce ține de frumusețea fizică. De-a lungul timpului, generațiilor sau doar în funcție de tradiții sau zona din care fac parte, oamenii se supun unor proceduri diverse despre care, ei consideră că le aduc satisfacție în împlinirea personală. Dacă în vremurile noastre, oamenii își doresc dinți cât mai drepți, caută cele mai de calitate fațete pentru dinți drepți, poartă aparate dentare sau doar își fac albiri pentru o nuanță cât mai strălucitoare, astăzi vom vorbi despre tradiții de înfrumusețare neștiute, și poate, puțin bizare pentru mulți dintre noi.

Dinții au reprezentat dintotdeauna bijuterii interesante, care au trecut de la un popor la altul prin diferite schimbări, de la formă până la culoarea acestora.

Astfel, în satul Mantawaian din Sumatra, locuitorii recurg la pilirea dinților, o tehnică extrem de dureroasă, care odată cu timpul a fost adoptată din ce în ce mai rar. Această practică este impusă în special pentru „Pilongi”, soția conducătorului – care trebuie să fie un exemplu pentru femeile din jurul ei.

Tehnica este realizată de către un șaman, fără anestezie sau unelte sterilizate, ceea ce nu poate duce decât la o durere insuportabilă și la eventuale infecții. Cu ajutorul acestei proceduri, femeia are certitudinea că soțul ei îi va rămâne alături toată viața, întrucât el o va vedea mult mai atrăgătoare.

Această procedură are rădăcini vechi, întrucât doar maiașii cu un statut superior aveau privilegiul de a-și pili dinții.

Cape Town, Africa de Sud reprezintă locul în care tinerii renunță la dinții din față, întocmai pentru că este la modă și le oferă un statut mai apreciat. Acest procedeu este asemănător unui ritual, la care se supun adolescenții născuți în familii cu slabe posibilități materiale. Deși este o tactică des folosită, cu care oamenii sunt obișnuiți, pentru a se putea angaja, aceștia se folosesc de protezele dentare care le înlocuiește dinții lipsă.

Dacă oamenii pe care îi cunoaștem strâng cu sârguință bani pentru dinți cât mai drepți și cât mai albi iar pe piață sunt foarte multe produse destinate schimbării nuanței danturii, de la paste de dinți până la benzi de albire, în sud-vestul Asiei, populația preferă un zâmbet de o culoare mai închisă, mai exact de culoare neagră. Oamenii care recurg la această procedură consideră că sunt protejați de apariția cariilor, prelungind viața danturii. Vopseaua este realizată dintr-un amestecul unei substanțe de origine animală (șelac roșu) cu zeamă de lămâie sau alcool. O altă modalitate de preparare este prin înmuierea piliturii de fier în ceai sau în rășină.

Deși am amintit mai sus despre oamenii care preferă înnegrirea dinților, pe altă parte există cei alții care își doresc un de procedeu asemănător, însă în zona gingiilor. Aceasta este tehnica femeilor din Africa de Vest, întocmai pentru a avea un zâmbet cât mai strălucitor, prin contrast. Vopseaua este preparată cu ajutorul uleiului ars și a untului de Shea. Ritualul este practicat în primul rând pentru un aspect fizic cât mai atrăgător dar și pentru că acestea consideră că gingiile nu le vor sângera în viitor iar dinții vor fi mai sănătoși.

Nici tatuajele nu sunt excluse din această categorie. Dar, pentru că ne oferim la ritualurile de înfrumusețare ale dinților, dacă n-ai auzit până în prezent de tatuajele dentare, acum e cazul! Acestea se realizează în India iar majoritatea mesajelor pe care oamenii doresc să și le însemneze au legătură cu apropiații lor. Procedura nu creează probleme și nu are efecte secundare, ceea ce o face foarte apreciată și căutată.

Aparatele dentare reprezintau până nu demult un accesoriu de care tinerii nu numai că se fereau, dar îl evitau pe cât de mult posibil, considerându-l dizgrațios. China, Tailanda și Indonezia schimbă percepția tinerilor despre acest obiect, ba chiar în aceste locuri, noua modă încurajează purtarea aparatului dentar, întocmai pentru că oferă iluzia unei situații materiale bune. Adolescenții folosesc aparate dentare false care se pot achiziționa cu 100 de dolari pentru a oferi impresia unui aparat dentar adevărat, în valoare de aproximativ 1000 de dolari.

Oamenii sunt atrași de filme și de fantastic. Nu puțini sunt cei care, de-a lungul timpului s-au îndrăgostit de personajele vampirilor din filme sau desene, de legende sau de ideea de a vedea în realitate o astfel de creatură misterioasă, încrezătoare și interesantă. Tokyo a devenit răspunzător de un nou concept, întocmai pentru că un salon din acest oraș se ocupă de oferirea acestui aspect. Tehnica presupune lungirea și ascuțirea caninilor pentru ca fetele să pară mai atrăgătoare.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777