Cinci cauze principale ale pierderii dinților

 

Operatie

De: | Etichete: , , | Comentarii: 4 | 5 septembrie 2018

Vizualizat de 3.116 utilizator/i

Cui îi place să stea fără dinți în gură? Nimănui. Din păcate, tot mai mulți români se confruntă cu o astfel de problemă. Conform statisticilor, peste 80% dintre români au probleme dentare. Există foarte multe cauze pentru care se pot pierde dinții. Iată-le pe cele mai importante cinci dintre acestea:

Cariile dentare

Cariile dentare netratate pot duce la pierderea dintelui afectat. Tocmai de aceea, este indicat ca pacientul să meargă periodic la dentist, întrucât multe dintre carii nu sunt vizibile cu ochiul liber. În cazul în care caria ajunge la pulpă, medical stomatolog nu are altă soluție decât să extragă dintele.

Pierderea unui dinte

Pierderea unui dinte este un motiv suficient să se piardă un alt dinte. Cum este posibil? Un dinte pierdut poate duce la resorbția osoasă. Astfel, alți dinți își pot schimba poziția și acest lucru poate duce la probleme gingivale și ulterior la pierderea altor dinți.

Igiena orală precară

Igiena orală necorespunzătoare cauzează acumularea bacteriilor și a plăcii pe dinți, ce duc la apariția cariilor și a demineralizărilor. Tot din această cauză poate apărea boala parodontală care, în timp, afectează dinții.

Tutunul

Fumătorii sunt mult mai predispuși pierderii dinților decât nefumătorii. Apariţia plăcii bacteriene este favorizată de fumat. Placa bacteriană este principala cauză care duce la apariţia problemelor legate de dentiţie. La fel se întâmplă și cu cei care consumă alcool și care sunt mai predispuși să piardă dinții.

Extracțiile

Extracțiile incorecte sunt o altă cauză a pierderii dinților. De multe ori, acestea sunt realizate prin proceduri de chirurgie dentară care, ulterior, cauzează pierderea dinților vecini.

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină la control o dată la șase luni. Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Cinci cauze principale ale pierderii dinților

 1. Mihai Doina

  Buna ziua ! Am mari probleme cu dantura.Am si proteze partiale iar dintii ramasi imi cad.Se pare ca am o parodontoza de mai mult timp.Am pierdut un dinte ,altul este mobil.?Imi este dor sa pot manca…normal,sa pot zambi,rade.Toata dantura .Tradamente,extractii la cat m ar ajunge .( o suma mai mult sau mai putin )Multumesc anticipat.O zi buna ,va doresc !

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. În urma unui consult inițial și a unei radiografii dentare, medicul specialist vă va putea explica care sunt tratamentele de care aveți nevoie și, implicit, vă va putea spune care este costul total. Mai multe informații despre prețuri puteți găsi în pagina destinată acestora: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru programări și mai multe detalii ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777