search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it

Cinci cauze principale ale pierderii dinților

 

Operatie

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 5 septembrie 2018

Vizualizat de 884 utilizator/i

Cui îi place să stea fără dinți în gură? Nimănui. Din păcate, tot mai mulți români se confruntă cu o astfel de problemă. Conform statisticilor, peste 80% dintre români au probleme dentare. Există foarte multe cauze pentru care se pot pierde dinții. Iată-le pe cele mai importante cinci dintre acestea:

Cariile dentare

Cariile dentare netratate pot duce la pierderea dintelui afectat. Tocmai de aceea, este indicat ca pacientul să meargă periodic la dentist, întrucât multe dintre carii nu sunt vizibile cu ochiul liber. În cazul în care caria ajunge la pulpă, medical stomatolog nu are altă soluție decât să extragă dintele.

Pierderea unui dinte

Pierderea unui dinte este un motiv suficient să se piardă un alt dinte. Cum este posibil? Un dinte pierdut poate duce la resorbția osoasă. Astfel, alți dinți își pot schimba poziția și acest lucru poate duce la probleme gingivale și ulterior la pierderea altor dinți.

Igiena orală precară

Igiena orală necorespunzătoare cauzează acumularea bacteriilor și a plăcii pe dinți, ce duc la apariția cariilor și a demineralizărilor. Tot din această cauză poate apărea boala parodontală care, în timp, afectează dinții.

Tutunul

Fumătorii sunt mult mai predispuși pierderii dinților decât nefumătorii. Apariţia plăcii bacteriene este favorizată de fumat. Placa bacteriană este principala cauză care duce la apariţia problemelor legate de dentiţie. La fel se întâmplă și cu cei care consumă alcool și care sunt mai predispuși să piardă dinții.

Extracțiile

Extracțiile incorecte sunt o altă cauză a pierderii dinților. De multe ori, acestea sunt realizate prin proceduri de chirurgie dentară care, ulterior, cauzează pierderea dinților vecini.

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină la control o dată la șase luni. Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134