Cine este Tuti, Dințișorul Zurliu, prietenul copiilor de la Academia Spațială Dr. Leahu

 

Cabinet stomatologic copii cu tuti,dintisorul zurliu
Tuti, Dințișorul Zurliu, este întotdeauna alături de micii pacienți ai Academiei Spațiale

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 11 ianuarie 2021

Vizualizat de 354 utilizator/i

Academia Spațială Dr. Leahu este clinica stomatologică unde copiii revin cu drag de fiecare dată. De ce? Pentru că Tuti, Dințișorul Zurliu, devine prietenul cel mai bun al celor mici, încă de la prima vizită la stomatolog. Pornind pe drumul către un zâmbet frumos împreună cu personajele de poveste, copiii uită de teamă și reușesc să înțeleagă cât de important este să aibă dintișori cât mai sănătoși. Vă invităm să faceți cunoștință cu Tuti, Dințișorul Zurliu, prietenul cadeților curajoși de la Academia Spațială.

Totul despre Tuti, Dințișorul Zurliu de la Academia Spațială Dr. Leahu

În anul 2019, Clinicile Dentare Dr. Leahu au inaugurat Academia Spațială Dr. Leahu, clinica stomatologică destinată copiilor. Echipa de medici pedodonți, specializați în lucrul cu cei mici, joaca și distracția, dar și tehnologiile de ultimă oră folosite în sănătatea dentară oferă o experiență de poveste tuturor pacienților copii, de toate vârstele .

Academia Spațială Dr. Leahu este gândită drept un univers special pentru cei mici, unde Tuti, Dințișorul Zurliu, este personajul principal al poveștilor despre sănătatea dentară. Conceptul care stă la baza Academiei Spațiale include experiența digitală a copiilor. Acesta se regăsește în toate Clinicile Dentare Dr. Leahu din București și din țară. Academia Spațială pune la dispoziția micilor pacienți, atât tratamente stomatologice prietenoase, cât și soluții de gamification, proiecții digitale și jocuri online pe tabletele existente în fiecare clinică.

Deși experiența micilor cadeți în Academia Spațială reprezintă prioritatea echipei medicale, educația copiilor cu privire la importanța sănătății dentare nu lipsește. „Prioritizăm  educația pentru deprinderea unor obiceiuri care să îi permită copilului să fie sănătos fizic și psihic. Prevenția și tratamentele minim invazive ce includ utilizarea  materialelor care ajută la vindecare sunt extrem de importante. Dorința noastră este ca orice copil să aibă o experiență cu adevărat excepțională, de la modul în care se simte, până la modul în care comunică, interacționează și învață“, explică Dr. Asma Battah, coordonator Pedodonție în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Tocmai pentru ca micii pacienți să poată avea o experiență de neuitat la stomatolog și pentru a reuși să învețe cu ușurință regulile prevenției dentare, Tuti, Dințișorul Zurliu, este prezent pretutindeni, de la recepții și cabinete și până la jocurile digitale, unde devine un erou controlat de copii.

Medic si asistent medical, in dreapta, si pacienti in stanga, Academia Spatiala Dr. Leahu

Dr. Eliza Stan împreună cu doi dintre cadeții Academiei Spațiale Dr. Leahu

Personajele din lumea lui Tuti

Pentru că Academia Spațială Dr. Leahu este tărâmul magic unde toți cadeții se distrează și se joacă, Tuti, Dințișorul Zurliu nu este singur, ci are prieteni de nădejde. Zâna Măseluță, Lăpturoșii, dar și Dulciurica sunt personaje pe care le vei întâlni în fiecare vizită pe care o vei face în lumea magică a Academiei. Și pentru că fiecare vizită la stomatolog are un rol special în drumul către sănătatea zâmbetului, Tuti și prietenii săi sunt alături de fiecare pacient în drumețiile către Planeta Zânei Dulciurica, Planeta Periuțelor sau Planeta Zânei Măseluță. Astfel, copiii nu sunt niciodată singuri, fiind înconjurați de prieteni care le inspiră încredere și mult curaj.

Stomatologia pentru copii și jocul

Întâlnirea cu medicul stomatolog pentru copii face parte din etapele importante pe care cei mici le au de parcurs la început de drum. Acestea își pun amprenta atât asupra dezvoltării sănătoase a copiilor, cât și asupra modului în care înțeleg și învață rolul pe care îl are sănătatea orală.

Jocul și povestea au fost întotdeauna folosite de adulți pentru a-i învăța lucruri noi pe copii. Jocul este considerat fiind indispensabil pentru dezvoltarea și educarea copilului, deoarece acesta reprezintă ocazia de a învăța și de a descoperi. De-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea tehnologiei, jocurile au început să fie din ce în ce mai diferite. Copiii generațiilor de astăzi sunt mult mai interesați de tehnologie, astfel jocul digital devine un element central al activităților lor cotidiene. Tocmai de aceea, Academia Spațială Dr. Leahu pune la dispoziție tuturor copiilor jocuri digitale, care prezintă aventurile personajelor de poveste.

Fiecare joc disponibil în clinicile din București și din țară are atât o poveste unică, cât și personaje noi. Copiii învață care sunt inamicii ce produc afecțiuni dentare prin intermediul jocurilor, iar atunci când intră în cabinetul stomatologic sunt pregătiți să învingă orice problemă cu care s-ar confrunta. Acumularea de puncte specifice fiecărui joc digital poate aduce copiilor premii suplimentare, recompense de tipul consultațiilor gratuite sau diverselor produse pentru igienă.

„Mai mult decât atât, la 1 an de la deschiderea Academiei Spațiale, am lansat Yummy Galaxy, singurul joc pentru copii care oferă recompense în lumea reală – consultații gratuite și produse pentru prevenția dentară a copiilor. Jocul extinde universul de poveste al Academiei Spațiale Dr. Leahu. Acesta adaptează mecanismele jocurilor de tip puzzle mediului stomatologic. Vestea și mai bună este că Yummy Galaxy poate fi descărcat gratuit de oricine din AppStore și Google Play” completează Iulia Burca, medic pedodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cât de importantă este îngrijirea dinților la copii, încă de la vârste fragede?

Îngrijirea cavității orale este recomandată chiar înainte de apariția primului dinte de lapte, tocmai pentru a menține sănătatea orală a copilului și pentru a-i asigura o dezvoltare corectă a danturii. „Cel mai simplu și mai concis mod prin care putem explica importanța igienei orale  de la vârste fragede este ideea că  „paza bună trece primejdia rea”. Este mult mai simplu să învățăm copii să își perieze corect dinții încă de când sunt mici. În așa fel, piticii de astăzi ajung adulții responsabili de mâine. De asemenea, să învățăm să prevenim este mult mai ușor decât să tratăm”, completează Iulia Burca, medic pedodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De ce să-ți duci copilul le un medic pedodont?

În ziua de astăzi, medicii dentiști nu le mai fac pe toate, de aceea stomatologii pot avea diferite specializări. Medicul pedodont este un medic stomatolog specializat în lucrul cu copiii. Acesta are mult mai multă răbdare și, de asemenea, realizează tratamente special destinate celor mici, care, împreună cu personajele precum Tuti, Dințișorul Zurliu, îi ajută să îndrăgească mersul la stomatolog. Astfel, dispare „frica de dentist” pe care o acuză majoritatea. Un medic pedodont va ști întotdeauna cum să comunice cu copilul astfel încât cel mic sa vadă în medicul dentist un prieten.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134