Clinicile Dentare Dr. Leahu alături de pacienții care au nevoie urgentă de tratamente stomatologice

 

medici dentisti in timpul tratamentului stomatologic
Noi măsuri de funcționare în timpul pandemiei cauzate de COVID-19

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 23 martie 2020

Vizualizat de 4.160 utilizator/i

Ne pasă de pacienți și suntem alături de aceștia și în momentele grele, de aceea, în perioda următoare vom trata urgențele stomatologice! Clinicile Dentare Dr. Leahu din București (Nicolae Caramfil 41) și din țară (Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța) rămân deschise între orele 10:00 – 16:00. Măsurile de protecție pe care le folosim în cadrul clinicilor asigură siguranță pacienților care au nevoie urgentă de ajutor medical.

Dr. Ionuț leahu, medic implantolg, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu ne vorbește despre tratarea urgențelor stomatologice în contextul pandemiei cu COVID-19.

Ce recomandați în privința tratamentelor stomatologice în regim de urgență?

Atunci când vine vorba despre tratamentele stomatologice este necesar să știm faptul că noi întotdeauna am fost o echipă la dispoziția pacientului. Atunci când acesta a luat decizia că este momentul pentru a-și recăpăta sănătatea danturii, noi întotdeauna am spus că putem începe din următorul moment să îl ajutăm, de aceea am continuat să investim în dezvoltarea rețelei și în dezvoltarea echipelor tocmai pentru a avea o capacitate cât mai mare care să nu fie niciodată atinsă de numărul de solicitări.

Și în acestă perioadă suntem alături de pacienții noștri! COVID-19 este un virus nou care ne înspăimântă pe toți, însă, de-a lungul timpului, noi am reușit să ne protejăm pacienții și echipele medicale de către alți viruși foarte gravi, iar acest lucru ne asigură de faptul că în aceste momente suntem pregătiți să oferim tratamente stomatologice pentru acei pacienți care se confruntă cu probleme urgente.

Este important să facem un screening atent fiecărui pacient înainte de tratamentul în regim de urgență! De lungul timpului, am acordat o atenție sporită tratării pacienților cu anumite probleme de sănătate, niciodată nu am recomandat un tratament stomatologic unui pacient care avea viroză respiratorie, de exemplu. În acest caz ne-ar fi fost și nouă mai greu să lucrăm și ne-am fi expus riscurilor, dar și pacientului i-ar fi fost mai greu pe parcursul tratamentului. În astfel de cazuri mereu am îndepărtat doar durerea dacă era cazul, am așteptat ca pacientul să urmeze un tratament medicamentos recomandat de către medic, iar apoi, după vindecare, am realizat tratamentul stomatologic. Aceasta a fost o regulă dintotdeauna pentru noi, pentru protejarea pacienților noștri și a echipelor medicale. În această perioadă modul prin care facem triajul pacienților care au nevoie urgentă de tratament stomatologic este foarte important.

Ce reguli trebuie să respecte pacienții?

Avem rugămintea ca pacienții să se prezinte în clinică doar în urma unei programări și să respecte ora la care le este comunicat să sosească. Pentru a ne putea proteja de acest virus, este foarte important să respectăm sfaturile primite din partea autorităților și să evităm aglomerările. De asemenea, pentru a putea asigura siguranță atât pacienților, cât și echipelor medicale, este foarte important ca pacienții care au nevoie de ajutor și sună pentru programare să răspundă cu sinceritate tuturor întrebărilor adresate telefonic. Doar în urma acestor răspunsuri putem să realizăm un triaj corect și să evităm în clinică accesul persoanelor suspecte de virusul COVID-19, dar și să stabilim gradul de urgență a problemei dentare de care pacientul suferă în momentul de față. În cazul în care afecțiunile dentare nu necesită deplasarea în cadrul clinicii, pacientul va primi sfaturi și soluții pe care le poate realiza acasă, de asemenea, acesta va primi recomandări pentru ameliorarea disconfortului creat de către afecțiune până în momentul vizitei în clinică.

Pentru a proteja și a preveni răspândirea virusului, am implementat măsuri suplimentare de verificare atât a personalului medical, cât și a pacienților și funcționăm conform reglementărilor impuse de autoritățile naționale. Siguranța pacienților și a echipei noastre este importantă pentru noi!

Care este planul dumneavoastră pentru perioada următoare?

Avem o echipă de urgențe, astfel Clinicile Dentare Dr. Leahu pot asigura tratarea pacienților cu cazuri grave. Am pregătit acest plan de rezervă tocmai pentru situația în care ne aflăm acum. Medicii și asistentele ce fac parte din această echipă și-au asumat faptul că vor lucra alături de mine indiferent de ceea ce se va întâmpla, tocmai pentru a ne putea ajuta pacienții, pentru a putea îndepărta durerea și riscurile complicațiilor.

În ceea ce privește cabinetele, avem lămpi cu raze ultraviolete care distrug orice tip de virus în doar câteva minute. Cabinetele sunt complet și corect dezinfectate înaintea și după realizarea tratamentelor în regim de urgență. Dezinfectarea totală a cabinetelor este o obișnuință pentru noi. Lampa cu raze ultraviolete nu este ceva nou, aceasta este o dotare standard a tuturor cabinetelor, mai ales în acelea în care se produc aerosoli, ori în cele destinate intervențiilor chirurgicale. Pentru protecția pacienților și a echipelor medicale, am prelungit perioada de desfășurare a activităților de dezinfectare.  Am făcut acest lucru, tocmai pentru că vrem să fim siguri că totul este perfect pentru pacienții care confruntă cu probleme urgente.

Cum se realizează evaluarea pacienților înaintea tratamentelor stomatologice de urgență?

Pentru această perioadă, în primul rând, am organizat metoda telefonică de triaj a pacienților. Ne asigurăm că nu au sosit recent din țări afectate sau nu au luat contact cu persoane care au călătorit în ultima perioadă. Protocolul este foarte clar și respectă recomandările instituțiilor naționale, în felul acesta ne asigurăm că în clinică intră doar acei pacienți sănătoși, care nu trebuiau să fie în izolare sau în carantină.

În urma unei discuții telefonice putem să stabilim gravitatea problemei de care pacientul suferă. Dacă deplasarea la clinică nu este vitală, atunci pacientul primește sfaturi cu privire la îngrijirea realizată acasă, iar dacă problema necesită un tratament urgent, atunci pacientul este programat pentru realizarea acestuia.

Pentru informații suplimentare, ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34  sau ne puteți scrie pe Facebook, ori e-mail: urgente@drleahu.ro. Adresele noastre le găsiți aici.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134