Clinicile Dentare Dr. Leahu: avem, la nivel de țară, o evoluție în creștere a vizitelor la medicul stomatolog, dar și un comportament în schimbare și un grad de incidență mai mare pe fiecare afecțiune

 

Dr. Ionut Leahu in receptia Clinicilor Dentare Dr. Leahu
Potrivit “barometrului Clinicile Dentare Dr. Leahu” din 2023, pentru prima dată în ultimii ani înregistrăm o creștere a vizitelor la medicul stomatolog.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 9 martie 2023

Vizualizat de 135 utilizator/i

București, 9 martie 2023În contextul Zilei Mondiale a Sănătății Orale și în urma analizei rezultatelor studiului Clinicile Dentare Dr. Leahu, realizat cu ajutorul KANTAR în ultimii cinci ani și inclusiv a intenției din 2023 de accesare a serviciilor stomatologice, Clinicile Dentare Dr.Leahu anunță deschiderea dialogului cu autoritățile într-un eveniment organizat alături de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) la Parlament, pe 29 martie. Discuțiile vor porni de la o ilustrare a stării de sănătate a românilor și a factorilor care influențează comportamentul de consum, dar și de la lista extinsă a problematicilor din domeniul stomatologiei și vor da prilejul propunerii unor măsuri din partea mediului privat către autorități pentru rezolvarea situației actuale pentru beneficiul populației.   

Potrivit “barometrului Clinicile Dentare Dr. Leahu” din 2023, pentru prima dată în ultimii ani înregistrăm o creștere a vizitelor la medicul stomatolog. Mai mult, evoluția pozitivă în ceea ce privește comportamentul de consum se extinde și către familii, care declară că merg cu copiii la dentist mai mult cu aproape opt procente față de anul anterior, până la 72% rată de accesare, cu câteva procente de creștere pe fiecare categorie de vârstă. Incidența pe fiecare nivel de afecțiune este, însă, semnificativ mai mare, iar comportamentul oamenilor este sensibil schimbat în contextul provocator actual. Se înregistrează un decalaj uriaș între consumul din mediul rural și cel urban, iar factori precum banii, timpul și proximitatea influențează accesul în cele mai mari ponderi declarate până acum.  

„Vedem din analiza rezultatelor studiului de anul acesta și din evoluția din ultimii cinci ani că există o deschidere mai mare pentru a veni la medicul stomatolog și, un fapt îmbucurător, că cei care aleg să vină au încredere covârșitoare în medicul dentist din clinică. Remarc și că semnificativ mai multe familii merg cu copiii la dentist, iar cei care își aduc copiii de la primul dinte sunt tot mai mulți. Însă, în continuare, autodiagnosticarea este o problemă care a crescut cu 13 procente în ultimii cinci ani, ceea ce intră în contradicție cu gradul de incidență în creștere pe fiecare dintre afecțiunile pentru care oamenii au accesat serviciile stomatologice, iar pentru 2023 perspectivele  sunt cele mai rele din ultimii ani. Românii vin la dentist cu probleme acutizate, nu pentru prevenție. Prețul a devenit un aspect din ce în ce mai sensibil pentru oameni. Observăm și un decalaj mare de accesare de la sat la oraș. În concluzie, chiar dacă semnele sunt pozitive, este încă foarte mult de construit pentru a asigura sănătatea dentară a românilor. Noi susținem de cinci ani această analiză care ne arată realitatea sănătății dentare din țară. Simțim să ne aducem aportul în societate prin inițiative care ajută categorii defavorizate. Creăm infrastructură, formăm viitori specialiști. Vom continua să educăm, să venim mai aproape de oameni și să le asigurăm o abordare medicală integrată, de la primul dinte până la sfârșitul vieții. Însă, pentru o schimbare și o adresare cu adevărat relevantă a problemelor, este nevoie de o înțelegere și de un efort comun al nostru, antreprenorilor din stomatologie și al autorităților. De aceea, am mari speranțe că vom fi ascultați cu adevărat pe 29 martie și că vom vedea rezultate și susținere din partea instituțiilor statului pentru o stare de sănătate dentară mai bună pentru noi toți.”, declară Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu. 

Ponderea decontării serviciilor stomatologice din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este în creștere în 2023 în comparație cu 2022. Bugetele sunt alocate pe fiecare medic care are contract cu C.N.A.S., în cuantum estimativ de 4 000 lei pe lună. Există peste 15 000 de cabinete dentare în România, distribuite în cea mai mare parte în mediul urban, în marile orașe.  

„Pornind de la aceste realități ale industriei serviciilor stomatologice și de la lipsa detaliilor din stomatologie în proiectul operațional de sănătate, temele pe care le vom pune în discuție încep cu identificarea provocărilor existente în sistemul serviciilor medicale stomatologice, inventarul resurselor existente și ceea ce oferim noi, jucătorii din mediul privat, fondurile structurale, situația cabinetelor școlare și cum putem aduce stomatologia într-un program național de sănătate. Ne dorim să avem concluzii clare pentru definirea unei strategii naționale pentru sănătatea dentară a populației și creșterea accesului tuturor românilor la servicii stomatologice de calitate. Deschid invitația la dialog celor care consideră că pot contribui la schimbarea în bine a sănătății dentare a românilor”, completează Dr.Ionuț Leahu.  

––––– 

Despre Clinicile Dentare Dr.Leahu 

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu  prezență în 13 orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov); are 169 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 8750 de metri pătrați și o echipă de peste 500 de angajați, dintre care 200 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și de propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu. 

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București. www.cliniciledrleahu.ro 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134