,,Contribuim zilnic la educarea pacientului român” – Interviu cu Dr. Ruxandra Vandici, medic stomatolog

 

medic stomatolog in cabinet
Misiunea clinicii dentare Dr. Leahu din Oradea este aceea de a oferi pacienților sănătate reală și experiență excepțională.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 26 iulie 2021

Vizualizat de 1.599 utilizator/i

Pentru Dr. Ruxandra Vandici, medic stomatolog în cadrul Centrului de Excelență regional Oradea, fiecare zi petrecută împreună cu pacienții clinicii reprezintă o provocare. Apreciază încrederea și comunicarea și consideră că un medic stomatolog bun trebuie să dea dovadă de aceste două calități pentru a le oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională. Despre cum arată o zi în clinica Dr. Leahu din Oradea, despre provocările întâmpinate în lucrul de zi cu zi și despre importanța relației dintre medic și pacient ne povestește Dr. Ruxandra Vandici în interviul următor.

Ce anume te-a îndemnat să alegi cariera de medic stomatolog?

Cariera de medic stomatolog am ales-o datorită mamei mele. Discutând cu ea despre ce drum vreau să urmez după finalizarea liceului, mi-am dat seama de faptul că vreau să ajut oamenii să zâmbească cu încredere. De asemenea, am ales această carieră deoarece afecțiunile stomatologice sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate, iar eu îmi doresc să ajut cât mai mulți oameni să bucure de sănătatea reală.

Cum arată o zi în cadrul Centrului de Excelență regional Oradea?

O zi în cadrul Centrului de Excelență regional Oradea reprezintă o provocare pentru mine datorită faptului că îmi doresc să evoluez și să învăț cât mai multe lucruri noi, constant. Cea mai mai mare provocare constă în a le oferi pacienților servicii calitative, îmbinând dorințele acestora cu cea mai bună decizie din punct de vedere medical.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Momentul cheie al carierei mele și unul dintre cele mai importante este experiența programului Erasmus. Am avut ocazia să studiez în Turcia, Istanbul, la Universitatea Privată Medipol, cu bursa Erasmus timp de 2 ani, mai exact anii 5 și 6 de facultate. În acești doi ani am acumulat multă experiență, iar prin partea practică a stagiului Erasmus am intrat în contact direct cu pacienții. Aceștia, la rândul lor, beneficiau de tratamente stomatologice în clinica proprie a facultății, printr-un sistem foarte bine pus la punct al casei de asigurări. Datorită acestei experiențe am trecut peste frica de a începe, frica de necunoscut, pe care majoritatea medicilor stomatologi o au la început de drum.

medic stomatolog in cabinet

Dr. Ruxandra Vandici, medic stomatolog în cadrul Centrului de Excelență regional Oradea.

Cum ai descrie echipa din clinica Dr. Leahu Oradea?

Întreaga echipă a clinicii este primitoare, plină de oameni pasionați de meseriile lor, de la care am foarte multe de învățat în fiecare zi. De asemenea, medicii stomatologi sunt tineri, răbdători și cu viziuni moderne.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Prin activitatea noastră de zi cu zi contribuim la educarea pacientului român în vederea unei igiene orale bune și a constientizării necesității vizitelor periodice la stomatolog. Zi de zi încercăm să ajutăm pacienții să înțeleagă faptul că, în ziua de astăzi, un medic stomatolog nu se mai ocupă de toate tratamentele stomatologice, ci face parte dintr-o echipă completă, care lucrează împreună pentru a-i oferi tratamentul potrivit afecțiunilor sale orale.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient? 

Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect în relația medic-pacient este încrederea. Dacă pacientul are încredere în medicul stomatolog, cu siguranță rezultatul final va fi exact cel dorit.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Atuurile unui stomatolog bun sunt empatia, simțul estetic, răbdarea, comunicarea și încrederea. Majoritatea pacienților ajung în cabinet cu teamă de stomatolog. Atunci când vin în clinică este important ca la primul consult să stam de vorbă cu ei, să le ascultăm problemele cu care se confruntă și mai ales să avem răbdare până se obișnuiesc cu mediul nou. Apoi, le explicăm pas cu pas planul de tratament și îi ajutăm să înțeleagă pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a obține o dantură sănătoasă și frumoasă, care să le ofere mai multă încredere în propria persoană.

Cum îți petreci timpul liber?

În timpul liber îmi face plăcere să citesc, să joc tenis de câmp, deoarece am făcut tenis de performanță timp de 10 ani. De asemenea, îmi place să mă plimb în natură, deoarece mă ajută foarte mult să mă deconectez și să mă reîncarc cu energie pentru o nouă zi de muncă.

Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu se află într-o continuă dezvoltare, astfel echipa de medici stomatologi se mărește constant. Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă dinamică și să te dezvolți pe plan profesional, atunci nu ezita să ne contactezi. Află care sunt posturile disponibile pe site-ul nostru, în secțiunea cariere, și scrie-ne la adresa de e-mail hr@drleahu.ro.

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134