search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Copiii și frica de medicul dentist

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 24 august 2017

Vizualizat de 634 utilizator/i

Durerea, experiențele neplăcute în cabinete de stomatologie îndoielnice sau medici dentiști neinstruiți pot reprezenta motive serioase pentru care copilul se teme să meargă la dentist, dezvoltând fobii care îl pot urmări o viață întreagă. Copilașii au întotdeauna nevoie să fie tratați de un medic dentist calm, cald, răbdător, care să le înțeleagă temerile și care să le explice pas cu pas ce se petrece, pentru a le câștiga încrederea și pentru a-i ajuta să scape de frica de dentist.

Cea mai bună metodă de a te asigura că cel mic se va obișnui cu vizitele la medicul dentist și că va păși fără teamă într-un cabinet de stomatologie pentru copii este să îl duci la controale periodice la un medic dentist serios și dedicat încă de la o vârstă fragedă.

Am întrebat-o pe Dr. Asma Năstase Battah, specialist pedodont, de ce este necesar ca un copil să meargă chiar si la o simplă consultație: “Este important ca un copil să „se întâlnească” cu medicul dentist pentru a urmări/monitoriza dezvoltarea armonioasă a danturii și pentru a preveni sau tratata diferitele probleme dentare. ” spune Dr Asma Năstase Battah.

Copilul tău are nevoie de toată atenția și implicarea posibilă, de aceea medici dentiști din cadrul clinicii de stomatologie pentru copii Dr. Leahu, care au nenumărate cazuri rezolvate cu succes la activ, vor găsi cele mai bune soluții pentru a-i reda micuțului zâmbetul.

Problemele dentare care apar la copii nu trebuie neglijate. Cariile dentare pot apărea încă din primii ani de viață ai copilului, din cauza unei igiene dentare incorecte, dar și din cauza consumului de alimente nesănătoase.

Ca prichindelul să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă mereu, este foarte important ca părinții să înțeleagă faptul că netratarea problemelor dentare apărute pe dinții de lapte poate duce la complicații sau afecțiuni ulterioare ale dinților permanenți. Nu sunt de neglijat nici situațiile în care copilul face abces sau gingivită, deoarece aceste afecțiuni se pot complica rapid în cazul în care nu vă prezentați cu cel mic la medicul dentist.

Tratamentul ortodontic este indicat tuturor copiilor, în cazul în care există malocluzii dentare (mușcătură incorectă) sau dințișori strâmbi și/sau depărtați, probleme care, dacă nu sunt corectate la timp de către medicul dentist și de către ortodont, le pot afecta atât sănătatea, cât și încrederea în forțele proprii.

Alte probleme dentare pe care părinții trebuie să le aibă în vedere:

– zgomote la deschiderea sau închiderea gurii,

– probleme de masticație,

– mușcarea frecventă a obrazului,

– bărbie prea în spate sau prea în față.

Pentru că este mult mai ușor să previi decât să tratezi, este vital ca părinții să le explice prichindeilor incă de mici care sunt regulile de igienă orală pe care trebuie să le urmeze pentru a avea mereu dințisori frumoși și sănătoși. Știm cu toții ca obiceiurile se deprind de acasă și că cei mici iau mereu exemplul părinților, de aceea, ar fi bine să vadă că și tu urmezi regulile de igienă orală, că te preocupi de dantura ta și că mergi regulat la medicul dentist.

Ne dorim să aducem mereu zâmbetul pe chipul tuturor pacienților noștri, de la cei mici până la cei mari. Tocmai din acest motiv, clinica de stomatologie pentru copii Dr. Leahu Pipera este alegerea potrivită pentru copilul tău! Aici, sănătatea și buna dispoziție a pacienților nostri sunt pe primul loc. Oferim o gamă largă de servicii și rezolvăm chiar și cele mai complicate cazuri, deoarece folosim cele mai bune materiale și o tehnologie de ultimă oră. Bineînțeles, nimic nu ar fi posibil fără echipa de medici dentiști care se dedică acestei meserii și readuce zâmbetul pe buzele tuturor celor care calcă pragul clinicii de stomatologie pentru copii Dr Leahu Pipera.

Gândește în perspectivă și oferă-i copilului tău șansa de a avea o dantură frumoasă și sănătoasă, cu ajutorul celor mai pregătiți medici dentiști, cu vastă experiență în acest domeniu. Te așteptăm cu brațele deschise să vii împreună cu cel mic la clinica de stomatologie pentru copii Dr Leahu Pipera!

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134