Coroana dentară pe implant. Tot ce trebuie să știi despre această lucrare protetică

 

medic stomatolog in timp ce pregateste o coroana dentara pentru insurubarea pe implant
Pentru a te bucura de o coroană pe implant este necesar să urmezi un plan de tratament personalizat, care să răspundă problemelor orale cu care te confrunți.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 2 | 3 iunie 2022

Vizualizat de 2.884 utilizator/i

Dacă îți dorești un zâmbet sănătos și frumos, cu care să te simți încrezător în orice moment al vieții, atunci coroanele dentare pe implant realizate în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu reprezintă soluția potrivită!

Coroana dentară este o piesă protetică care se înșurubează pe un implant și ține cu succes locul dintelui natural pierdut. Află din articolul următor ce înseamnă o coroană dentară pe implant, ce avantaje are o astfel de lucrare protetică și cât de important este să ai o dantură fixă, la orice vârstă.

Etapele tratamentului cu coroane pe implant

Primă etapă a planului de tratament cu coroane dentare pe implant este vizita în clinica dentară, pentru realizarea unei consultații de specialitate. În cadrul acestei consultații, medicul stomatolog îți va face o radiografie dentară și îți va explica care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru obținerea unor coroane dentare perfecte.

Atunci când ai nevoie de înlocuirea dintelui pierdut, iar dintele respectiv lipsește de foarte mult timp de pe arcadă, este bine să știi că pe lângă inserarea implantului dentar propriu-zis mai este necesară și refacerea osului, cu ajutorul procedurii de adiție osoasă. Cu cât dintele natural a lipsit mai mult timp, cu atât osul s-a retras și mai mult. Prin urmare, în momentul în care trebuie inserat un implant dentar, medicul specialist reface și osul cu ajutorul unei adiții osoase. Un volum osos normal va oferi suport și rezistență implantului dentar în timp. Ulterior după ce  implantul s-a osteointegrat și gingia s-a vindecat, medicul va aplica un bont protetic, pe care se va monta coroana dentară.
Adiția de os

„Atunci când vorbim despre o coroană dentară aplicată pe implant, nu este suficient să punem doar implantul, trebuie să reparăm și osul. Refacem osul în care inserăm implantul dentar, pe care ulterior aplicăm un bont protetic și o coroană dentară, pentru ca acesta să înlocuiască rădăcina dintelui natural și să reziste mult timp. Osul are un rol structural, deoarece oferă stabilitate implantului dentar. De asemenea, este foarte important să refacem osul pentru a ajuta pacientul să recapete o fizionomie plăcută”, explică Dr. Ionuț Leahu, Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Implantul dentar

Intervenția cu implant dentar este foarte simplă și se realizează în doar câteva etape. Medicul chirurg face o anestezie locală, așteaptă câteva secunde pentru ca anestezia să-și facă efectul, iar mai apoi va deschide gingia, va face un lambou și va freza în os pentru a insera implantul. În același timp, medicul reface și profilul osos.

implant dentar pe un dispozitiv special

Medicul specialist în chirurgie pregătește implantul dentar pentru inserare.

Bontul protetic

După ce implantul dentar a fost inserat și a trecut perioada de vindecare a acestuia, de regulă se așteaptă între 4 și 6 luni, în funcție de locul unde a fost inserat implantul, pacientul va reveni în clinică pentru a realiza descoperirea. Ce înseamnă acest lucru? La finalul intervenției cu implant dentar, medicul specialist, înainte de a închide ginigia, va acoperi implantul cu un căpăcel. După perioada de vindecare, acest căpăcel va fi descoperit și înlocuit cu un bont protetic. Iar pe acest bont se va înșuruba coroana dentară.

Tipuri de coroane dentare pe implant

La Clinicile Dentare Dr. Leahu există trei tipuri de coroane dentare, și anume: coroane integral ceramice, coroane din zirconiu și coroane ceramice pe suport de zirconiu. Acestea sunt realizate fie prin metoda clasică cu ajutorul tehnicienilor din laboratorul de tehnică dentară, fie prin metoda 100% digitală. Aceasta din urmă este mult mai rapidă și mai confortabilă pentru pacient. Medicul stomatolog specialist în protetică dentară scanează dinții cu ajutorul unei tehnologii moderne: CEREC CAD/CAM, modelează digital viitoarea coroană dentară, după care aceasta este frezată pe loc, în clinică.

Coroana din ceramică

Restaurarea danturii cu ajutorul coroanelor dentare realizate din ceramică integrală sunt ideale pentru persoanele care își doresc ca acestea să nu se deosebească de dinții naturali. Totodată, tipul acesta de coroane redă mult mai bine aspectul estetic și sunt mult mai rezistente. Atât culoarea asemănătoare dinților naturali, cât și transparența pe care o are ceramica duc la rezultate uimitoare și un zâmbet natural și frumos.

Coroana dentară din ceramică este foarte rezistentă datorită tehnicilor de realizare și poate avea o durată de viață foarte lungă dacă igiena orală este realizată corespunzător.

pregatirea coroanei dentare pentru implant

Pregătirea unei coroane dentare din ceramică pentru implantul dentar

Coroana din zirconiu

Zirconiul este un material biocompatibil atât cu oasele maxilare, cât și cu gingiile. Acesta este foarte rezistent și imită perfect culoarea dintelui natural. La fel ca în cazul coroanelor dentare din ceramică, zirconiul oferă un aspect translucid și este foarte greu de deosebit de restul dinților.

Funcționalitatea și estetica danturii pot fi redate foarte simplu și cu ajutorul acestui tip de coroane dentare realizate din zirconiu. La fel ca în cazul coroanelor din ceramică și coroanele realizate din zirconiu oferă un rezultat excepțional și zâmbetul mult dorit.

Coroana din ceramică pe suport de zirconiu

Coroanele dentare realizate pe suport de zirconiu sunt recomandate pacienților care au alergie la metale. Acest tip de coroane este ideal pentru a face punți dentare pe implanturi. În plus, pe suportul de zirconiu, mai ales pentru partea estetică frontală se aplică ceramică, pentru a-i oferi danturii un aspect cât mai natural.
Ce preț are o coroană dentară pe implant

Pentru a te bucura de o coroană pe implant este necesar să urmezi un plan de tratament personalizat, care să răspundă problemelor orale cu care te confrunți. În funcție de recomandările medicului stomatolog, prețul final al tratamentului diferă de la o persoană la alta. Prețul unei singure coroane dentare diferă și el în funcție de modul în care aceasta este realizată și de materialul pe care îl alegi. Spre exemplu, costul unei coroane dentare realizate doar din ceramică integrală cu ajutorul sistemului digital CEREC CAD/CAM începe de la 1 550 de lei, în timp ce prețul unei coroane dentare realizate cu laboratorul începe de la 2 000 lei.

Pentru mai multe detalii referitoare la costurile lucrărilor protetice și ale serviciilor stomatologice oferite în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu poți consulta pagina dedicată din site-ul nostru.

Avantajele coroanelor pe implant

Odată cu evoluția tehnologiei au fost îmbunătățite atât materialele din care sunt confecționate coroanele dentare, cât și metodele lor de realizare, rezultatul final fiind un zâmbet frumos, natural, fără probleme de biocompatibilitate sau durere.

Aparaturile medicale moderne de care dispun medicii stomatologi în clinici ne ajută să avem coroane dentare chiar și într-o oră. Avantajele principale pe care le au coroanele dentare pe implant sunt acelea că sunt personalizate, astfel încât să corespundă ca formă și dimensiuni cu dinții naturali, oferind rezistența, funcționalitatea și estetica unor dinți complet sănătoși.

dantura unei paciente inainte si dupa tratamentul cu coroane dentare pe implant

Zâmbet înainte și după aplicarea coroanelor dentare pe implanturi.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu poți avea dinți ficși în 24 de ore

Dacă îți dorești dinți ficși, la Clinicile Dentare Dr. Leahu există întotdeauna o soluție. Pacienții adulți care pot alege sistemul de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” nu au o limită de vârstă. Au beneficiat de dantură fixă pacienți cu vârsta cuprinsă între 20 și 90+ de ani. Prin urmare, nu există limită superioară de vârstă pentru implanturi dentare și procedura de refacere completă a danturii în 24 de ore.

De asemenea, pot opta pentru procedura „Dinți ficși în 24 de ore” și pacienții cu probleme de sănătate generală, precum diabet, osteoporoză, probleme cardiace sau cancer, urmată de chimioterapii și radioterapii. Toate acestea datorită procedurilor avansate și colaborării permanente dintre echipa de chirurgie și medicul curant care se ocupă de problemele de sănătate generală ale pacientului.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, nu există nu se poate în stomatologie, iar reconstrucția întregii danturi înseamnă o viață nouă, o alimentație corectă și un organism sănătos. Și tu poți zâmbi cu încredere, indiferent de vârstă!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Coroana dentară pe implant. Tot ce trebuie să știi despre această lucrare protetică

 1. Chelaru Gica

  Buna ziua,
  La inceputul lunii martie am facut 8 implanturi in maxilarul superior si 8 in mandibula intr-un anumit cabinet medical.In august as vrea sa fac lucrarile protetice. Medicul meu nu mi-a vorbit deloc despre ce urmeaza, dar din ce am citit pe sit-ul dvs. mi-am dat seama cam despre ce este vorba.
  As vrea sa-mi spuneti daca pot face lucrarile protetice la dvs (eu as alege ceramica, dar am vazut ca medicul este cel mai in masura sa spuna ce este mai adecvat) si daca da, as vrea sa stiu, pe 8 implanturi cati dinti voi avea si cam care este pretul pentru ambele lucrari (superioara si mandibula).
  Multumesc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Desigur, se pot realiza lucrările protetice în Clinicile Dentare Dr. Leahu. Este necesar să veniți la o consultație stomatologică pentru ca medicul specialist să vadă ce tipuri de implanturi dentare aveți și ce lucrări dentare vi se potrivește. Costul unei lucrări dentare pornește de la 12 500 lei. Vă puteți programa la 021 9134.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134