Cu CEREC CAD/CAM, poți avea coroane si fatete dentare in 1 ora

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 3 martie 2017

Vizualizat de 2.273 utilizator/i

Astăzi timpul este o resursă extrem de importantă, una pe care nu mulți și-o mai permit. De aceea, ne dorim servicii rapide și de calitate, de cele mai multe ori fără să ne deplasăm. Datorită noilor tehnologii, aceste lucruri sunt posibile, chiar și în domeniul stomatologiei. Știm cu toți de câtă bătaie de cap ai parte atunci când medicul dentist îți spune că ai nevoie de o coroană dentară sau de fațete. Acum, poți avea coroane și fațete dentare în doar o oră, poți supraveghea procesul de realizare, iar totul se întâmplă chiar în clinicile stomatologice dr. Leahu.

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare dentară la nivel mondial, larg răspândită în America încă din 2012. Deși puțini medici dentiști din întreaga lume (în jur de 7%) o folosesc, această tehnologie de viitor este disponibilă în clinicile stomatologice dr. Leahu pentru a le oferi pacienților noștri cele mai bune rezultate și, foarte important, într-o singură ședință.

Cum funcționează sistemul CERC CAD/CAM?

Acest sistem inovator CEREC Cad/Cam se bazează pe o cameră video performantă care captează cu acurateţe zona vizată. După realizarea designului computerizat, informaţia este transmisă aparatului de frezare, ce va realiza rapid şi precis restaurarea proiectată din ceramică de cea mai bună calitate, cu un nivel de precizie măsurat în microni. Totul într-o singură oră!

În realizarea designului pentru coroane și fațete dentare, computerul va ține cont și de dinții alăturați, oferindu-i medicul specialist în coroane și fațete dentare cea mai bună variantă de restaurare.

Spre deosebire de tehnica tradițională de amprentare, ce poate fi deranjantă pentru pacienți, scanarea computerizată ajută la obținerea unor coroane și fațete dentare ce se vor potrivi perfect.

Medicul dentist are posibilitatea de a vedea și ajusta modelul coroanei și a fațetelor dentare 3D. Modelul final este transmis unității de frezare,  restaurarea urmând să fie realizată dintr-un bloc de ceramică. Toate restaurările efectuate cu ajutorul sistemului CEREC CAD/CAM sunt realizate din blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, disponibile în numeroase culori, potrivit fiecărui caz în parte. În funcție de materialul utilizat, medicul coace și glazurează coroana sau fațetele dentare  pentru a ajusta transparența, asigurându-se că dintele se va potrivi perfect cu restul danturii.

Coroana sau fațetele dentare pot fi imediat inserate, utilizând aceeași metodă ca în cazul celor tradiționale. Această tehnică reduce timpul considerabil și permite realizarea acestui tip de tratament într-o singură vizită la stomatolog.

CEREC CAD/CAM în realizarea de coroane și fațete dentare

Tehnologia CEREC are multe beneficii, pornind de la cel mai important, faptul că scurtează considerabil timpul necesar realizării coroanelor și a fațetelor dentare. Datorită faptului că totul este computerizat, eroarea umană dispare, iar astfel rezultatul se va potrivi perfect, scutind pacientul de vizite suplimentare pentru ajustare.

Iată care este procedura de realizare a coroanelor și fațetelor dentare, cu ajutorul CEREC CAD/CAM:

  • în primă etapă, medicul specialist în coroane și fațete dentare va prepara locul în care este nevoie de restaurare sau un tratament de estetică dentară, apoi va capta imaginile, cu ajutorul amprentei optice;
  • se înregistrează culoarea, la lumina naturală, astfel încât rezultatul să fie natural;
  • se trasează limitele preparației, apoi informația este trimisă către unitatea de frezare;
  • urmează frezarea blocului ceramic, care durează doar câteva minute;
  • cimentarea – după finisare și lustruire, reconstrucția din porțelan va fi cimentată cu o rășină specială, foarte puternică, pe dintele izolat de salivă cu ajutorul digii.

Datorită materialului ceramic, translucid, coroanele și fațetele dentare nu pot fi deosebite de dinții naturali, iar reacțiile alergice sunt complet excluse datorită materialului biocompatibil. Mai mult, prețul unei coroane sau fațete dentare realizate cu CEREC CAD/CAM, disponibil în clinicile stomatologice dr. Leahu, este același cu cele realizate în mod tradițional.

De ce să nu alegi ce este mai bun pentru zâmbetul tău, mai ales când ai atâtea beneficii?

  • Material biocompatibil, fără conținut de metal
  • Aspect estetic real
  • Rezistență ridicată
  • Fără amprente incomode
  • Minim invaziv – reducerea minimă a structurii dentare.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777