Cum a fost în internship la Clinicile Dr. Leahu

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 6 | 1 noiembrie 2018

Vizualizat de 1.433 utilizator/i

Este medic „de zâmbete” iar scopul ei, după cum îi place să spună, este acela de a fi motivul pentru care cineva este fericit astăzi. Dr. Andra Culuri a făcut din stomatologie o artă și „desenează” în fiecare zi zâmbete sănătoase pe chipul pacienților. Cum și-a început cariera și cum a fost în internship la Clinicile Dr. Leahu, ne-a povestit cu mult entuziasm în interviul următor:

Când ai descoperit pasiunea pentru medicina dentară?

Am acordat dintotdeauna o atenție deosebită zâmbetului. Îmi amintesc că, atunci când eram copil, obișnuiam să studiez cu atenție caracteristicile danturii. Pierderea dinților de lapte m-a fascinat o lungă perioadă de timp. Odată cu trecerea anilor, pasiunea pentru zâmbete a devenit din ce în ce mai evidentă iar atunci când a sosit timpul să aleg ce facultate voi urma, știam exact ce vreau să devin, medic „de zâmbete”.

Ne poți spune pe scurt care a fost traseul tău profesional, de la educație, la formare și experiența acumulată pe parcursul desfășurării internship-ului la Clinicile dentare Dr. Leahu?

Mereu am fost atrasă de tot ceea ce înseamnă omul în toată complexitatea sa. Când ne gândim la ființa umană, ar fi bine să ne imaginăm un întreg univers. Omul trebuie tratat într-un mod complex, atât din punct de vedere fizic, cât si psihic. Inițial m-am înscris la Facultatea de Sociologie, pe care am și terminat-o, și care mi-a facilitat înțelegerea vieții sociale, umane, întrucât omul este rezultatul propriului său comportament. Ulterior am ales să-mi urmez vocația și să-mi valorific pasiunea descoperită în copilărie, medicina dentară. După finalizarea studiilor de stomatologie am avut oportunitatea să pun în practică tot ce am învățat și să asimilez cunoștințe noi în cadrul Clinicilor Dr. Leahu. Această experiență a constituit cea mai mare realizare postuniversitară.

De ce ai ales Clinicile dentare Dr. Leahu și cum ai reușit să te integrezi în echipă?

Am ales Clinicile Dr. Leahu deoarece consider că este foarte important să fii, de la bun început, călăuzit de medici de excepție, profesioniști, de la care ai ce învăța, care te inspiră și te motivează să fii mai bun. Mai mult decât atât, faptul că toate clinicile Dr. Leahu sunt dotate cu aparatură medicală de ultimă generație și tehnologie modernă nu poate constitui decât un mare avantaj, întrucât, în acest fel poți oferi pacienților tratamente eficiente, moderne, rapide și care nu implică durere. Am învățat foarte multe de când sunt aici iar colegii mi-au fost alături când am avut nevoie. Fiecare și-a adus contribuția la formarea mea ca medic.

Cum descrii experiența internship-ului la Clinicile dentare Dr. Leahu?

Cunoștințele dobândite în toată această perioadă mi-au ajutat să mă dezvolt atât profesional, cât și personal. Am câștigat o abilitate nouă, aceea de a asculta pacientul și de a lucra împreună cu el, în vederea obținerii celor mai bune tratamente. La Clinicile Dr. Leahu am învățat mai mult decât medicina dentară predată din cărți.

Cum ți-ai ales medicul coordonator?

Atunci când am realizat că parodontologia este specializarea pe care îmi doresc să o urmez, am căutat un medic care să mă coordoneze pe această ramură, care nu tratează doar afecțiunile inflamatorii ale țesuturilor de susținere ale dinților, ci și problemele emoționale ale pacientului, deoarece boala parodontala afectează foarte mult și stima de sine. Medicul coordonator pe care l-am ales este cel care m-a direcționat prin excelentă, care m-a învățat prin puterea exemplului și care a știut să îmi pună în valoare abilitățile.

Cât de importantă este relația dintre medicul rezident și medicul coordonator?

Medicul coordonator este acea persoana care îți deschide și îți influențează drumul în carieră. Din acest motiv, este foarte important ca între cei doi medici să existe empatie, înțelegere, respect iar împreună să formeze o adevărată echipă.

Cum sunt calitățile necesare unui dentist bun?

Un medic dentist bun, pe lângă faptul că trebuie să fie extrem de bine pregătit, trebuie să fie și empatic, comunicativ, să aibă răbdare să îi explice pacientului pas cu pas care sunt opțiunile de tratament. Talentul și perseverența constituie componente cheie pentru practicarea acestei meserii.

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care ți le oferă profesia de medic?

Cea mai mare satisfacție este să vezi că munca ta aduce fericire pe chipul oamenilor. Meseria de medic stomatolog reprezintă un mod de viață prin care îmi găsesc fericirea și împlinirea, mă ajută să-mi depășesc propriile limite și să mă perfecționez din punct de vedere intelectual.

Dacă ai recomanda cuiva să facă un internship la Clinicile dentare Dr. Leahu, ce i-ai spune?

I-aș povesti cât de multe lucruri am învățat aici. Clinicile Dr. Leahu sunt pregătite din toate punctele de vedere să ofere tinerilor medici un program consolidat și structurat de pregătire profesională, la standarde înalte.

Începe-ți cariera la Clinicile dentare Dr. Leahu! Spune-ne câte ceva despre tine și lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

6 thoughts on “Cum a fost în internship la Clinicile Dr. Leahu

 1. Crisan Silvia

  Buna ziua,am si eu o intrebare? In urma cu o saptamana am avut o interventi pt amplasarea unor implanturi (6 la numar)pe maxilar si in urma unei radiografi am constatat ca 5 dintre ele nu sunt drepte ,ba mai mult 2 dinte ele sunt intrate in celalalte,iar unul dintre implanturi este foarte strmb.Este ok sa fie asa?Astazi trbuie sa ma duc sa_mi scoata firele si nu stiu daca este bine ce se itapla acolo.Mentionez ca inca mai sunt unflata si ma mai doare puti inca,in urma tratamentului cu antibiotic si antiinflamatoare urmat.timp 9 zile.Daca nu sunt mltumita de doctor pot sa ma adresez altui medic ?Multumesc!

  Răspunde

 2. Diana Sulger

  Dr Andra Culuri m-a ajutat inca de la inceput cand aveam teama de doctori, de pierderea dintilor nelucrati la timp si de frica de a nu ramane fara ei. Mi-a explicat exact ca unui copil ce se intampla cu cariile, cum pornesc si despre igiena dentara. Mi-a desenat efectiv dintele si mi a aratat ce procedura se va face. Greu nu a fost, iar in 2 luni mi-am aranjat toti dintii, frica de stomatolog am pierdut-o complet. Ii multumesc pe aceasta cale si ma bucur sa o am aproape. Mult succes!

  Răspunde

 3. Eduard

  Am fost acum cateva luni la Dr Andra Culuri pentru un consult, am ramas placut impresionat de profesionalismul si implicarea ei. Desi initial aveam o teama privind stadiul in care se afla afectiunea mea am reusit sa inteleg mai bine ce pot face si cum pot avansa pentru a pastra o igena orala cat mai buna.

  Răspunde

 4. Eduard Oprea

  Deși inițial eram destul de îngrijorat de afecțiunea mea după o vizita la Dr Andra Culuri am înțeles că se poate administra si efectele negative nu sunt asa grave sau imediate pe cât credeam eu.
  Are foarte multa răbdare, eu am gura destul de mica și a fost destul de dificil sa lucreze dar nu am simțit niciodată graba sau presiune.

  Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777