Cum ar arăta dantura ta dacă nu ai amâna vizita la medicul dentist?

 


De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 6 decembrie 2017

Vizualizat de 928 utilizator/i

Ne găsim ușor scuzele potrivite pentru a ne justifica alegerea de a nu merge la medicul dentist, uitând că problemele dentare netratate la timp pot duce la afecțiuni grave și, uneori, chiar la pierderea dinților. „Am fobie de medicul dentist”, „nu am timp”, „dacă nu mă doare înseamnă că nu e grav”, toate aceste scuze ne sună cunoscut, le-am folosit și noi. Însă niciun motiv nu este suficient de plauzibil încât să justifice faptul că nu mergem periodic la stomatolog.

Iată câteva dintre cele mai frecvente scuze pe care le găsim pentru a nu merge la dentist și motivele pentru care trebuie să renunțăm la ele.

  1. Frica de medicul dentist

Când auzi de stomatolog simți că îți trece instant durerea de dinți? Dentofobia poate apărea în urma unor experiențe neplăcute pe care le-ai avut la o clinică stomatologică sau poate fi transmisă de către părinți copiilor. Frica poate fi indusă și de zgomotul pe care îl fac aparatele cu care lucrează medicii sau de mirosul specific unui cabinet. În timpul procedurilor, îl poți ruga pe medicul dentist să îți explice ce urmează să facă și ce aparat va folosi. Astfel, vei ști tot timpul care este următorul pas și te vei obișnui cu sunetele pe care le emit anumite instrumente stomatologice, cum ar fi freza.

Pentru a reuși să depășești această frică, poți merge mai întâi la o vizită preliminarie doar pentru a discuta cu medicul dentist. Nu trebuie să îți fie rușine. Acomodează-te cu locul, pune întrebări despre instrumentar si cere-i cu politețe stomatologului să ți se explice pas cu pas procedurile, deoarece acest lucru te va ajuta să scapi de starea de anxientate. Vei fi surprins/ă să vezi că, în clinicile dentare Dr. Leahu, atmosfera este una caldă, medicii sunt empatici și atenți la nevoile pacientului, iar mirosurile specifice unui cabinet nu se mai simt în încăpere, datorită sistemelor de ventilație moderne și a odorizantelor. Te așteptăm la una dintre locațiile noastre din București pentru a te convinge de acest lucru!

  1. Lipsa timpului și costurile mari

„Nu am nici timp, nici bani să merg la medicul dentist.” Îți sună cunoscut? Acesta este alt motiv principal pentru care majoritatea persoanelor amână vizita la stomatolog. Cu toate acestea, trebuie să știi că problemele incipiente, ca de exemplu o carie de mici dimensiuni, vor fi tratate într-o singură vizită la medicul dentist, iar durata tratamentului va fi mult mai mică. Neglijarea danturii și a controalelor stomatologice periodice vor determina agravarea afecțiunilor dentare, iar remedierea lor va necesita tratamente complexe scumpe și mult timp irosit.

Reține că prevenția este mai puțin costisitoare decât tratarea afecțiunilor grave. Vizita din timp la medicul dentist te poate scăpa de multe probleme dentare. Sănătatea orală este extrem de importantă, motiv pentru care trebuie să îi acorzi atenția necesară, atenție care se traduce printr-un periaj dentar corect efectuat (de două ori pe zi), folosirea aței dentare și a apei de gură și controale regulate la medicul dentist, cel puțin o dată pe an.

  1. Teama de infecții

Cu siguranță știi pe cineva sau ai auzit de cazuri în care cineva a contactat o boală din cabinetul stomatologic. Teama de microbii invizibili care ar putea să ne pună în pericol sănătatea este tot mai frecventă și numeroși pacienți refuză să meargă la medicul dentist din această cauză. În cadrul clinicilor dentare Dr. Leahu, punem un accent deosebit pe sănătatea pacientului, motiv pentru care regulile de igienă în cabinete sunt respectate cu maximă strictețe.

Trusele de consultații, cleștii, frezele, precum și alte instrumente sunt spălate și introduse într-o substanță dezinfectantă, după care sunt ambalate în pungi speciale și introduse într-un aparat care utilizează abur de înaltă presiune pentru a le steriliza. De asemenea, capetele metalice de la aparate, suprafețele și instrumentarul sunt curățate după fiecare pacient cu o soluție dezinfectantă concentrată. Măștile și mănușile folosite de medicul dentist, paharele de unică folosință și aspiratoarele bucale sunt aruncate și înlocuite cu altele noi pentru fiecare persoană în parte.

Pacienții care vin în orice clinică dentară Dr. Leahu sunt rugați să își acopere încălțămintea cu o pereche de botoși de unică folosință. Pentru dezinfectarea aerului din cabinete sau a suprafețelor este folosită o lampă UV. Dacă încă aveți îngrijorări legate de acest subiect, vă invităm în cadrul oricărei clinici Dr. Leahu, unde medicii noștri vă pot arăta și vă pot explica cu lux de amănunte procesul de sterilizare efectuat în cabinetele noastre.

  1. Nu mă doare

Sunt numeroase motive pentru care oamenii refuză să meargă la medicul dentist, însă faptul că durerea nu și-a făcut simțită prezența și că problema dentară nu este considerată îndeajuns de serioasă este una dintre cele mai întâlnite scuze. Este foarte important ca pacientul să înțeleagă că amânarea vizitelor la medicul dentist nu este o soluție. În cele din urmă, sensibilitatea dentară și durerea de dinți vor apărea și cu greu vor mai putea fi ignorate. Toate acestea pot fi prevenite dacă efectuezi controale regulate o dată la 6 luni și dacă nu amâni vizita la medicul dentist până în momentul în care simptomele se agravează.

  1. Nu se vede sau dinţii de lapte cad oricum

Problemele ce țin de sănătate sau de aspectul fizic ce pot fi mascate de privirile celor din jur tind să fie deseori ignorate. Acest lucru este valabil și atunci când vine vorba de sănătatea orală. Măselele lipsă, cariile și dinții strâmbi care nu se văd reprezintă cel mai bun exemplu. Medicii dentiști trag un semnal de alarmă, deoarece pacienții trebuie să înțeleagă faptul că dinții netrataţi la timp duc la apariţia altor boli mai grave, cum ar fi boala parodontală, care duce la căderea prematură a dinților. Faptul că problema dentară pe care o ai nu se vede și nu doare îți poate da sentimentul înșelător că deții controlul asupra situației. În realitate, nu este deloc așa.

Atenție, nu doar dinții permanenți trebuie tratați! Problemele dinților de lapte, de exemplu, cariile sau dinții strâmbi, influențează negativ dantura permanentă. Copilul trebuie dus la medicul dentist de îndată ce încep să îi crească dinții de lapte. La clinicile dentare Dr. Leahu, îmbinăm profesionalismul cu grija față de nevoile celor mici. Aici, vei găsi cabinete de stomatologie pentru copii, o echipă de medici pedodonți foarte bine pregătiți și un spațiu de joacă special amenajat pentru cei mici, unde aceștia pot desena și se pot juca.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pe care le găsim ca să nu mergem la medicul dentist. Pentru o dantură sănătoasă și o stare generală foarte bună, este necesar să înțelegem împortanța consultului stomatologic realizat de 2 ori pe an sau de fiecare dată când simțim că ceva nu este în regulă cu dantura noastra. În caz contrar, problemele de dinți vor începe să apară și se vor agrava treptat, până când durerea ne va obliga că trecem pragul unui cabinet stomatologic. Vă așteptăm la oricare dintre clinicile Dr. Leahu, unde orice problemă dentară își găsește rezolvarea rapid, fără durere și fără extra costuri!

 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777