Cum arată dantura perfectă. Cât costă un zâmbet perfect?

 

medici dentisti cabinet dantura perfecta
Pentru a avea o dantură perfectă trebuie să mergi regulat la medicul stomatolog

De: | Etichete: , , | Comentarii: 2 | 20 noiembrie 2019

Vizualizat de 6.129 utilizator/i

Dacă te gândești adesea că ai nevoie de mai multă încredere în tine, atunci trebuie să știi că o dantură perfectă îți poate oferi mai multă siguranță decât orice. Află tot ce trebuie să faci pentru a avea un zâmbet ireproșabil și pentru a te simți mai tânăr și mai încrezător.

Care sunt pașii pentru o dantură perfectă?

În primul rând, o dantură perfectă înseamnă o igienă orală riguroasă! Pentru a ne asigura că diminuăm riscurile apariției afecțiunilor dentare și pentru a avea un zâmbet de invidiat, este necesar să ne periem dinții de cel puțin două ori pe zi și să utilizăm apă de gură și ață dentară.

În al doilea rând, trebuie să fim conștienți de faptul că o dantură perfectă înseamnă și vizite regulate la medicul stomatolog. Medicii stomatologi ne recomandă controalele periodice, dar și detartrajul și periajul profesional pentru înlăturarea plăcii bacteriene și a tartrului.

În timp, dinții se îngălbenesc din cauza anumitor alimente, băuturi, a fumatului sau, pur și simplu, din cauza înaintării în vârstă. Oricâtă grijă ai avea de dinții tăi, inevitabil, la un moment dat, vor începe să se îngălbenească sau se vor păta. Pentru majoritatea persoanelor detartrajul dentar și periajul profesional pot fi de ajuns, însă pentru cine își dorește mai mult, albirea profesională a dinților în cabinet poate fi soluția perfectă.  De asemenea, fațetele dentare reprezintă un tratament potrivit pentru acele persoane care prezintă mici imperfecțiuni la nivelul dinților precum: fisuri minore, colorații, pete inestetice sau abraziuni și decolorări ale dinților.

De asemenea, o dantură perfectă presupune dinți drepți și foarte bine aliniați. Există situații în care dinții drepți își modifică poziția odată cu trecerea timpului, fiind mult mai predispuși apariției cariilor interdentare, implicit și afecțiunilor grave ale danturii. Dinții drepți te pot face să pari mai tânăr și îți dau mai multă încredere în tine, iar de rezultatele unui tratament ortodontic  te vei bucura întreaga viață.

De cele mai multe ori, chiar și persoanele care își îngrijesc foarte bine dantura, ajung în situația de a avea nevoie de plombe dentare. Pentru o dantură perfectă trebuie să te asiguri că plombele nu sunt din amalgam. Acestea, pe lângă faptul că sunt inestetice, au efecte negative asupra organismului. Încearcă să le schimbi cu unele ceramice sau de compozit, pentru un aspect mai alb și întinerit.

Ce preț are o dantură perfectă?

Pentru a avea o dantură perfectă nu este neapărat să investești foarte mulți bani, prevenția dentară fiind cea mai ieftină soluție pentru un zâmbet de invidiat. Cu cât aștepți mai mult până mergi la medicul stomatolog, cu atât vei avea mai mult de suferit. Problemele dentare sunt inevitabile atunci când vizitele la medicul dentist sunt neglijate, afecțiunile dentare ajunse în stadii avansate vor fi mult mai dificil de rezolvat și mult mai costisitoare. Astfel, îți recomandăm să mergi cât mai curând la o clinică stomatologică și să ceri sfatul unui medic.

Cu ajutorul medicilor stomatologi, poți avea o dantură perfectă indiferent de problemele pe care le ai, pentru fiecare persoană în parte planul de tratament este unul personalizat, tocmai pentru a te putea bucura de un tratament ce îți va transforma dantura într-un zâmbet frumos și sănătos.

Cum trebuie să îți îngrijești dantura ?

Curățarea corectă a dinților este cea mai importantă etapă pe care trebuie să o realizezi pentru o dantură perfectă. Trebuie să ne periem dinții zilnic, de cel puțin două ori,  iar durata periajului trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 minute. În ceea ce privește periuța de dinți pe care o folosim, putem alege atât o periuță manuală, cât și una electrică. O periuță de dinți electrică poate curăța dinții mai bine și într-un timp mai scurt, fiind nevoie de aproximativ 2-3 minute pentru un periaj complet. Cu toate acestea, o periuță de dinți manuală îți poate oferi un control mai mare asupra periajului. Orice tip de periuță ai alege, este foarte important să acorzi suficient timp curățării și să aplici mișcări de la gingie spre extremitatea dintelui, niciodată invers, pentru a nu introduce resturile alimentare sau bacteriile sub gingie. Este foarte important să nu apeși foarte tare pe periuță pentru a nu răni gingia, periajul trebuie efectuat pe suprafața exterioară și interioară a dinților, cu mișcări înainte-înapoi, dar și pe partea cu care mestecăm.

Periajul dentar îndepărtează doar 65% din bacteriile orale, restul de 35% trebuie să le îndepărtezi cu ajutorul aței dentare. Ața dentară îndepărtează placa și resturile alimentare situate între dinți. Necurățate, acestea pot duce la inflamări și sângerări gingivale și pot favoriza apariția cariilor între dinți. Folosirea aței dentare este recomandată zilnic, iar mișcările trebuie să urmeze forma dintelui curățând și baza gingiei.

Periajul dinților și utilizarea aței dentare trebuie să fie însoțite și de clătirea cu apa de gură. Acestea sunt substanțe antiseptice care ajută la curățarea locurilor inaccesibile din cavitatea bucală, au efect antibacterian și oferă un miros proaspăt.

Ce alimente te ajută să ai o dantură frumoasă?

Nu este un secret faptul că există o mulțime de alimente și băuturi care dăunează grav sănătății. Întreg organismul are de suferit, iar dinții sunt printre primii afectați de consumul alimentelor nesănătoase. Bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală, streptococii, se hrănesc cu zahăr și îl descompun în acizi care distrug smalțul dinților.

Sucurile acidulate pot reprezenta un adevărat inamic al danturii tale, cu cât consumi mai multe lichide care au un conținut ridicat de zaharuri, cu atât ești mai predispus la diferite afecțiuni dentare. Chiar și ceea ce crezi că este sănătos, precum sucul natural de fructe, îți poate afecta smalțul dinților deoarece are un nivel foarte scăzut al PH-ului și este foarte acid.

În  ceea ce privește alimentația, există multe alternative sănătoase care ne pot garanta diminuarea riscului apariției afecțiunilor dentare. De exemplu, laptele este o resursă extrem de importantă pentru sănătatea noastră, cantitatea de calciu și fosfor pe care le conține, protejează foarte bine smalțul dinților.

Cât de des trebuie să vizitezi medicul stomatolog ?

Pentru a avea zâmbetul întotdeauna strălucitor și sănătos, trebuie să mergem la un consult stomatologic la fiecare 6 luni, sau chiar la fiecare 3-4 luni dacă suntem fumători. În cadrul unui consult de rutină nu doar că se va îndepărta toată placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților printr-un detartraj cu ultrasunete și un periaj profesional, ci se va verifica și riscul apariției anumitor afecțiuni dentare, cum ar fi: gingivita sau caria interdentară. O carie interdentară nu poate fi observată întotdeauna cu ochiul liber, de aceea, în cadrul unui consult periodic vei face și o radiografie panoramică care te va asigura că ai o dantură perfectă.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Cum arată dantura perfectă. Cât costă un zâmbet perfect?

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Există mai multe soluții prin care vă puteți recăpăta funcționalitatea danturii. Una dintre acestea este refacerea danturii cu ajutorul implanturilor dentare. Puteți vedea aici mai multe informații despre această procedură stomatologică https://cliniciledrleahu.ro/dinti-ficsi-in-24-de-ore-cu-sky-fastfixed/
      Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. Primul pas este să veniți la un consult, în funcție de complexitatea cazului și de dorințele dumneavoastră, împreună cu medicul chirurg stabiliți care este cea mai potrivită soluție pentru dumneavoastră. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru mai multe detalii și programări, ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 0219134.

      Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777