Cum decurge o ședință de tratament cu implant dentar?

 


De: | Etichete: | Comentarii: 0 | 9 iulie 2021

Vizualizat de 1.544 utilizator/i

Îți dorești să înlocuiești unul sau mai mulți dinți lipsă și te întrebi ce înseamnă o ședință de tratament cu implant dentar? În continuare, poți afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă îți dorești să ai din nou o dantură completă, funcțională și foarte frumoasă. Nu trebuie să îți faci griji, echipa medicală multidisciplinară, mediul de lucru sigur și aparatura modernă te vor ajuta să ai parte de un tratament lipsit de disconfort și să zâmbești cu încredere mai repede decât te-ai fi așteptat.

Ce este implantul dentar?

Pentru început, este foarte important să știi că un implant dentar înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Astfel, pentru a reda dintelui estetica și funcționalitatea, este necesar ca implantului dentar să îi fie atașată și o coroană dentară. Implantul dentar este realizat dintr-un material foarte rezistent, de cele mai mult ori titan. Acesta este inserat în os și are rolul de a susține coroana dentară, tocmai de aceea nu este vizibil. Având în vedere faptul că implantul dentar nu afectează dinții vecini, acesta reprezintă o soluție potrivită pentru a înlocui un dinte lipsă și pentru a obține o dantură sănătoasă și frumoasă.

Când este recomandat implantul dentar?

Implantul dentar este recomandat de către medicii stomatologi acelor persoane care au unul sau mai mulți dinți lipsă. Este ideal ca implantul dentar să fie inserat în gingie la scurt timp după pierderea dintelui, deoarece în acest fel este protejat osul maxilar sau mandibular și este păstrată sănătatea danturii pentru cât mai mult timp.

De asemenea, implantul dentar este recomandat și în cazul în care medicul stomatolog observă că unul sau mai mulți dinți sunt afectați de anumite boli și nu mai pot fi salvați. În multe astfel de cazuri medicii pot recomanda extracțiile dinților afectați și inserarea implanturilor dentare în cadrul aceleiași ședințe.

Cum decurge o ședință de tratament cu implant dentar?

Așa cum am văzut mai sus, într-o singură ședință se pot insera unul sau mai multe implanturi dentare. Ședința de tratament cu implant dentar diferă de la pacient la pacient și depinde de amplasare și de numărul implanturilor. Iată care sunt etapele unei intervenții chirurgicale cu implant dentar.

Anestezia

Precum orice alt tratament stomatologic realizat în ziua de astăzi, inserarea implantului dentar nu reprezintă o procedură care să îți creeze disconfort. Astfel, înainte ca medicul să insereze implantul îți va face o anestezie locală, care are rolul de a-ți oferi tot confortul de care ai nevoie.

PRGF

Tehnologia PRGF Endoret reprezintă o modalitate prin care te poți vindeca mult mai ușor și mai rapid în urma intervenției chirurgicale. Procedura este una foarte simplă și constă în recoltarea unei mici cantități de sânge ce este introdusă într-o centrifugă specială care utilizează exclusiv proteinele din sângele pacientului și ajută la vindecarea țesuturilor.

Inserarea implantului dentar

După ce anestezia locală își face efectul, implantul dentar este inserat de către medicul stomatolog cu competență în implantologie orală în osul maxilar sau mandibular în locul rădăcinii dintelui lipsă. Deoarece există și cazuri în care pacientul nu dispune suficient os pentru ca medicul să poată insera implantul dentar, este posibil să fie necesară o adiție osoasă.

După inserarea implantului dentar, medicul îți explică care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru a te vindeca într-un timp cât mai scurt. Îți poate recomanda un tratament medicamentos, îți poate explica ce este recomandat să mănânci și cum să realizezi igiena orală.

După 6 luni, timp în care rădăcina se integrează în os, se atașează bontul de vindecare, partea de mijloc a implantului dentar. Apoi, medicul specializat în protetică dentară realizează o coroană dentară, care este, de fapt, partea vizibilă și funcțională a dintelui.

Câte implanturi se pot pune într-o ședință de tratament?

O ședință de tratament cu implant dentar poate să reprezinte atât înlocuirea unui dinte lipsă, cât și reconstrucția totală a danturii. Desigur, durata intervenției chirurgicale diferă în funcție de complexitatea acesteia, dacă o intervenție cu un singur implant dentar se realizează într-o oră, o intervenție de refacere totală a danturii, care presupune inserarea a 10 până la 12 implanturi dentare, poate dura câteva ore.

Sistemul de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” reprezintă o soluție potrivită de tratament pentru acele persoane care poartă o proteză dentară mobilă sau care au dinți foarte afectați ce nu mai pot fi salvați și își doresc o dantură sănătoasă, frumoasă și fixă. Acest tratament stomatologic îți oferă posibilitatea să te bucuri de un zâmbet în doar 24 de ore. În cadrul intervenției chirurgicale, sunt extrași dinții afectați, este refăcut osul maxilar sau mandibular, după caz, și sunt inserate implanturile dentare. La fel cum se întâmplă și în cazul inserării unui singur implant dentar, totul se realizează cu ajutorul anasteziei, astfel întreaga intervenție este sigură și nu îți provoacă disconfort.

Recuperarea după implantul dentar

Indiferent dacă vorbim despre o intervenție de inserare a unui singur implant dentar, fie că vorbim despre o intervenție de refacere totală a danturii, este necesar să respecți anumite reguli pentru a te asigura că beneficiezi de o recuperare rapidă și ușoară. În primul rând, este necesar să respecți tratamentul medicamentos recomandat de către medic. De asemenea, este foarte important să acorzi o atenție sporită alimentației, este recomandat să mănânci alimente lichide sau foarte moi, precum supele cremă. Este necesar să acorzi o atenție sporită și igienei orale, deoarece este foarte important ca mai ales în perioada de vindecare cavitatea orală să fie păstrată cât mai curată cu putință, pentru a preveni riscurile apariției infecțiilor. Nu în ultimul rând, este recomandat să respecți vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru a te asigura că locul în care a fost inserat implantul dentar s-a vindecat corect, iar coroana dentară atașată acestuia este perfect funcțională și estetică.

În concluzie, o ședință de tratament cu implant dentar durează mult mai puțin decât ai putea crede și îți aduce o mulțime de beneficii.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777