search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Cum este să lucrezi în echipa de medici pedodonți ai Academiei Spațiale Dr. Leahu ?

 

Echipa de medici pedodonti ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu
Echipa de medici pedodonți ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 17 martie 2020

Vizualizat de 183 utilizator/i

Academia Spațială Dr. Leahu este un concept original, dedicat exclusiv copiilor și adolescenților. Aceasta dispune de cabinete personalizate și colorate, pregătite pentru vizite călduroase și relaxate. Personajele pline de farmec îi întâmpină pe cei mici încă de la primul pas în clinică, iar echipa de medici pedodonți asigură acestora o experiență excepțională.

Cum s-a format echipa de pedodonție a Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

,,Echipa de medici pedodonți a Clinicilor Dentare Dr. Leahu s-a format din dorința de a ajuta copiii să deprindă obiceiuri sănătoase care să îi ajute să se dezvolte armonios și să vină cu drag la stomatolog”, explică Dr. Asma Battah, specialist pedodont, coordonator al echipei de pedodonție.

,,În anul 2016, eram doar doi medici ce lucram cu cei mici, în 2 ture. Echipa s-a format pe parcurs odată cu creșterea numărului pacienților, iar astăzi ne bucurăm să fim o echipă de 8 membrii în București și 4 în clinicile din țară”, povestește Dr. Iris Dan, unul dintre cei mai vechi medici pedodonți ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cum a fost la început și cum este acum lucrul în echipa de pedodonție?

,,Atunci când am început să lucrez în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu fiecare medic lucra mai mult pe cont propriu, pentru că aveam ture diferite, în clinici diferite. Cu toate acestea mereu am găsit o metodă de a comunica la timp și eficient. Acum, la Academia Spațială Dr. Leahu, suntem o echipă unită, mult mai mare, comunicăm foarte mult și ne ajutăm întotdeauna între noi, tocmai pentru a putea oferi micilor pacienți cel mai potrivit tratament. Pentru cazurile complicate noi lucrăm și cu specialiști ortodonți sau chirurgi, întreaga echipă a Clinicilor Dentare Dr. Leahu este una extraordinară” , completează Dr. Iris Dan, medic pedodont.

Care sunt punctele forte ale unui medic pedodont?

,,În primul rând, este foarte important ca un medic pedodont să îndrăgească foarte mult copiii și să fie empatic”, spune Dr. Asma Battah, medic pedodont.

Dr. Mihaela Șerbănoiu explică faptul că abilitatea medicului de a comunica cu cel mic și de a reuși să efectueze un tratament stomatologic chiar și celor mai necooperanți dintre micuții pacienți trebuie să fie atuul fiecărui medic pedodont. ,,Tu ca om trebuie să ai vocație, să te poți simți în largul tău în timp ce te joci cu cei mici. Fiecare copil este unic și reprezintă o nouă provocare, tocmai acest lucru face ca fiecare zi cu cei mici să fie una specială”, completează Dr. Mihaela Șerbănoiu

Cum este să lucrați cu cei mici în Academia Spațială Dr. Leahu?

,,Pe lângă faptul că este o clinică dentară destinată celor mici, Academia Spațială Dr. Leahu reprezintă un concept în care pacienților le este explicată sănătatea orală pe înțelesul lor, prin prisma unei povești. Personajul principal este TUTI, Dințișorul Zurliu, dar copiii se pot împrieteni și cu Lăpturoșii și Dulciurica . Având această poveste, este mult mai ușor să prezinți copiilor principiile sănătății orale”, explică Dr. Laura Călin, medic pedodont.

,,Să lucrezi în Academia Spațială Dr. Leahu este o adevărată plăcere, ziua de lucru trece foarte repede, fiind un mediu plăcut, iar echipa fiind una foarte închegată. Atmosfera este de poveste, de aceea totul este plăcut atât pentru echipă, cât și pentru micuții noștri pacienți”, spune Dr. Mihaela Șerbănoiu

Ați observat schimbări în ceea ce privește comportamentul celor mici odată cu deschiderea Academiei Spațiale Dr. Leahu?

Dr. Alexandra Lumină, medic pedodont, explică faptul că este mult mai ușor să lucrezi cu cei mici în Academia Spațială Dr. Leahu. ,,Copiii sunt fascinați de lumea magică pe care o găsesc în clinică, de desenele colorate, de jocuri și de atmosfera de poveste. Acest mediu îi ajută să se relaxeze și să uite de teamă. Toate vizitele copiilor sunt despre povești și jocuri minunate”, completează Dr. Alexandra Lumină.

,,Se observă o schimbare mare în ceea ce privește comportamentul copiilor, ei vin veseli, cu drag și se simt ca într-un loc de joacă. Au mai multă încredere și sunt fericiți pentru că știu că la finalul vizitei vor primi insigne colorate, cu personajele preferate ale Academiei Spațiale Dr. Leahu”, explică Dr. Asma Battah

De ce să alegem o clinică destinată copiilor?

,,Prin joacă totul devine foarte simplu! Copiii înțeleg tot dacă le explici pe înțelesul lor ceea ce urmează să se întâmple în cabinet. Durerea nu trebuie să existe, iar noi, medicii pedodonți, suntem foarte atenți la ce tehnici folosim pentru ca cei mici să nu simtă durere sau disconfort”, spune Dr.  Mihaela Parlog, medic pedodont.

Cabinet stomatologie copii Clinicile Dentare Dr. Leahu

Cabinetele Academiei Spațiale Dr. Leahu le oferă micilor pacienți ocazia de a explora lumea fiecărui personaj în parte.

Când trebuie să aibă loc prima vizită la medicul pedodont?

,,Este foarte important ca părintele să vină cu cel mic la cabinet încă de la apariția primului dinte de lapte. În acest fel părinții pot fi asigurați că totul este în regulă cu dentiția copiilor. Dinții de lapte trebuie îngrijiți atent, părinții pot folosi atât un degetar, cât și un tifon steril. Dinții de lapte se pot caria foarte ușor, de aceea este foarte important ca părinții să acorde o atenție deosebită igienei orale corecte a celui mic”, explică Dr. Teona Gherasimat, medic pedodont.

Cum este să fiți înconjurată de copii și care sunt provocările unui medic pedodont?

,,Copiii au capacitatea de a-ți transmite o energie pozitivă și, de aceea, să fii înconjurat de copii cred că ne face meseria de zi cu zi extrem de frumoasă. Aș putea spune despre lucrul cu cei mici că este secretul tinereții. Pacienții îmi devin în scurt timp cei mai buni prieteni”, povestește Dr. Eliza Stan

Dr. Asma Battah ne povestește faptul că una dintre cele mai mari provocări pentru un medic pedodont este să îl facă pe cel mic să aibă încredere. ,,Pe cât de dificil este, pe atât de mare este bucuria de la final, atunci când reușim să salvăm dințișorii, iar pacienții ne îmbrățișează și ne zâmbesc fericiți”, completează Dr. Asma Battah

Dr. Asma Battah este coordonatorul echipei de pedodonție în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cum vă simțiți în acest rol?

,,Sunt foarte mândră să îmi văd echipa unită și dornică să ajute cât mai mulți copii. La rândul meu, îmi ajut echipa foarte mult să se dezvolte și încerc să păstrez unicitatea fiecărui medic în parte”, spune Dr. Asma Battah, specialist pedodont.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134