Cum îl poți ajuta pe cel mic să scape de frica de medicul dentist pentru copii?

 


De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 20 iunie 2017

Vizualizat de 625 utilizator/i

Mersul la medicul stomatolog poate fi o experiență destul de neplăcută pentru cei mici. De cele mai multe ori, scaunul stomatologic le poate crea stări de panică micilor pacienți, făcând imposibilă intervenția medicului dentist.  De aceea, ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi, pentru ca cel mic să poată merge la medicul dentist pentru copii fără frică. .

  1. Nu-i transmite frica ta

În cazul în care ți-e teamă de medicul stomatolog, trebuie să ai grijă să nu îi  transmiți și celui mic această stare. Trebuie să acorzi o atenție sporită vorbelor sau gesturilor pe care le faci atunci când ajungi la medicul dentist pentru copii. Dacă povestești despre cât de neplăcută a fost experiența ta în cabinetul stomatologic, despre durerea pe care ai resimțit-o sau dacă, pur și simplu, arăți semne de teamă, cel mic le poate interpreta drept un comportament normal în preajma medicului dentist. Indiferent de experiențele neplăcute pe care le-ai trăit, cel mic trebui să vină de plăcere la  dentist și să înțeleagă importanța vizitelor regulate la cabinetul stomatologic.

  1. Obișnuiește-ți copilul cu vizitele la medicul dentist de la o vârstă fragedă

Odată cu apariția primului dinte, este indicat să îl duci pe cel mic la prima sa vizită la   medicul dentist pentru copii. Astfel, pe măsură ce va crește, va deveni obișnuit cu această experiență. Mai mult, vizitele regulate, chiar și pentru un simplu control, îl ajută pe micul pacient să capete încredere în medicul dentist. Cunoscând bine mediul și activitățile care se desfășoară în cabinet, prichindelul nu va dezvolta o teamă nefondată față de medicul dentist pentru copii.

  1. Joacă-te de-a medicul dentist

Recreează acasă atmosfera din cabinetul stomatologic și jucați-vă de-a dentistul împreună. Luați rolul medicului dentist pentru copii și efectuați un consult de rutină. Astfel, cel mic va înțelege ce se întâmplă într-un cabinet stomatologic și nu va mai avea de ce să se teamă la următorul control.

  1. Anunță din timp vizita la medicul dentist pentru copii

Deși pare o idee mult mai bună să îl duci pe cel mic la medicul dentist pentru copii, fără să îl anunți în prealabil, acest lucru îi poate intensifica semnificativ starea de anxietate. De asemenea, încrederea sa în părinte și în medicul dentist poate scădea foarte mult. Spune-i din timp că urmează să mergeți la medicul dentist pentru copii. Astfel, va avea timp să se pregătească și să își facă curaj. Faptul că îi oferi timp îl ajută să se gândească la toate întrebările pe care vrea să i le adreseze medicului.

Atunci când vine vorba de sănătatea orală a celui mic, este indicat să apelezi la un medic pedodont, adică un medic dentist pentru copii. Acesta știe cum să se comporte cu copiii și cum să le explice pe înțelesul lor ce urmează să se întâmple. De asemenea, el utilizează diverse jocuri pentru a-l ajuta pe copilas să simtă că se află într-un mediu prietenos și relaxant. Frica de dentist nu are cum să apară atunci când ești printre prieteni!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134