Cum îți poate salva viața ața dentară?

 

Ata dentara

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 12 octombrie 2018

Vizualizat de 467 utilizator/i

Chiar dacă sună a fi un titlu neverosimil, este cât se poate de real faptul că într-o măsură mai mică sau mai mare, ața dentară ne poate salva viața. Cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea din Boston, Statele Unite ale Americii care au studiat problematica utilizării aței dentare.

Conform oamenilor de știință, folosirea aței dentare reduce extrem de mult riscul de boală cardiovasculară. Se pare că bacteriile din gură intră în fluxul sangvin chiar prin leziunile gingiilor și pot ataca inima.

„Bacteriile produc reacții inflamatoare ce pot cauza mari probleme de circulație”, afirmă dr. Caroline Attardo Genco, autorul studiului realizat în Statele Unite ale Americii în urmă cu zece ani.

Pentru a ne proteja dinții de carii și, mai nou, pentru a proteja inima, ața dentară trebuie folosită cel puțin o dată pe zi.

Medicii stomatologi recomandă doar folosirea aței dentare și nu a înlocuitorilor acesteia. O cercetare realizată în Marea Britanie a scos la iveală faptul că 60% dintre persoane folosesc “orice le vine la mână” în locul banalei ațe dentare.

„Folosind o altfel de ață, nu vom face decât să ne rănim sau să ne alegem cu o gingivită de toată frumusețea”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Acesta adaugă: “Fiecare dinte are cinci suprafețe. În cazul în care nu utilizăm ața dentară, există riscul ca cel putin două dintre aceste suprafețe să rămână necurățate. Totodată, riscul apariției cariilor crește considerabil. Și cum studiile arată că 90% dintre români au carii, este destul de clar că totul pleacă de la educație și de la felul în care ar trebui să avem grijă de dantura noastră. Până nu este prea târziu”.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Hotel Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie clinica Dr. Leahu din Pitești.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777