search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it

Cum poate influența sănătatea orală sănătatea generală a organismului nostru?

 

Gingie

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 11 iunie 2019

Vizualizat de 282 utilizator/i

Organismul nostru este „mașinăria” perfectă. Sau, cel puțin, a fost creat să funcționeze perfect. Totuși, este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă faptul că sănătatea orală poate influența radical sănătatea generală a organismului nostru. În ce fel se întâmplă acest lucru?

Se spune că nu este imposibil să ai dinți sănătoși pe viață și că, în mare măsură, depinde doar de tine. Cine ar fi crezut că sănătatea generală a organismului poate fi lesne influențată de sănătatea cavității orale?

„Este foarte important să avem o igienă orală corespunzătoare, deoarece o bună funcționalitate la nivelul cavității orale, ne va ajuta la un bun proces de digestie eficient. Masticația începe la nivelul cavității orale și masticația pregătește alimentele pentru a fi preluate la nivelul intestinului și stomacului”, spune medicul Flavia Fugel din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Aceasta a adăugat: „Infecțiile prezente în cavitatea orală vor îngreuna procesul de masticație. Acestea se pot dezvolta și la nivelul osului, provocând anumite chisturi. Riscăm să avem o masticație îngreunată și ineficientă. (…)”.

Organismul este un întreg și infecțiile din cavitatea orală pot agrava alte probleme de sănătate pe care le avem. „De exemplu, infecțiile la nivelul inimii, pot fi agravate de infecțiile de la nivelul cavității orale prin creșterea bacteriilor de la nivelul sângelui. (…) Totodată, diabeticii se vor însănătoși mai greu din cauza unei afecțiuni la nivelul gurii”, mai spune medicul Flavia Fugel.

Dr. Ionuț Leahu: „Prevenția este importantă”

„De multe ori, infecțiile dentare nu dor și nici nu se umflă. De aceea, mulți pacienți stau cu infecțiile ani de zile. Am întâlnit pacienți care erau pe punctul să-și piardă toți dinții, dar nu aveau dureri și mâncau normal. Prevenția este extrem de importantă”, completează medicul Ionuț Leahu.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele cinci clinici din București, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara, ori Clinicile Dentare Dr. Leahu din Turda.

Sanatatea orala se afla intr-o relatie stransa cu sanatatea generala a organismului. Afla mai multe de la Dr. Flavia Fugel si Dr. Ionut Leahu din emisiunea «Diferente si Esente»
Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134