Cum poți să ai un zâmbet alb și sănătos cu ajutorul medicului stomatolog

 

medic stomatolog realizeaza tratament pentru zambet alb
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu tratamentele stomatologice moderne îți oferă un zâmbet alb.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 13 iulie 2021

Vizualizat de 347 utilizator/i

Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, atunci care este puterea unui zâmbet alb? Ei bine, atunci când ai încredere în tine, când poți să zâmbești fără nicio reținere în orice moment, fără să vrei, ai și mai mult succes în tot ceea ce faci. Cu toții visăm să avem un zâmbet alb, dinți drepți și o dantură sănătoasă întreaga viață, iar, din fericire, acest lucru nu este imposibil, datorită serviciilor stomatologice moderne. Haideți să aflăm împreună ce înseamnă un zâmbet alb și cum ne poate ajuta acesta să ne bucurăm de fiecare moment din viața noastră.

Cum poți obține un zâmbet alb în cabinetul stomatologului ?

Un zâmbet alb și sănătos se obține în cabinetul stomatologic, cu ajutorul tratamentelor și procedurilor moderne. Medicii stomatologi recomandă câteva tehnici moderne, cum ar fi: albirea dentară profesională, fațetele dentare, precum și igienizarea profesională periodice, ce conține airflow. Cu ajutorul acestora, vei obține o dantură curată și sănătoasă, dar și un zâmbet mai alb, fără pete, care te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

În următoarele rânduri, îți voi descrie 3 tratamente stomatologice moderne, realizate de medicul stomatolog în cabinet, care te vor ajută să obții zâmbetul alb la care ai visat.

Albirea dentară profesională

Un zâmbet alb are un impact mult mai mare decât ai crede asupra imaginii . Un zâmbet strălucitor te ajută să te simți mult mai bine cu tine însuți, dar și cu persoanele din jur. Deși, știm faptul că în comerț există numeroase produse de albire, cum ar fi: benzile, pastele de dinți sau gelurile specifice pentru albirea dinților, tehnica modernă de albire profesională, realizată de către medicul stomatolog, reprezintă o metodă sigură. Datorită aparaturii moderne, albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic este foarte simplă și poate fi efectuată chiar și într-o singură ședință.

Această tehnică de albire se poate face fie cu laser, fie cu lampa Zoom. De menționat este faptul că lampa Zoom folosește o lumină led, care accelerează albirea dentară, fiind necesară doar o singură ședință de albire. Această durează între 30 și 60 de minute.

Fațetele dentare

Fațetele dentare îți oferă zâmbetul mult visat, un zâmbet alb, frumos și fără imperfecțiuni. Totodată, te ajută să ai mai multă încredere în tine atunci când interacționezi cu persoanele din jur. Pentru a obține acest zâmbet alb trebuie să mergi să discuți cu un medic specialist în protetică dentară. Acesta te va ajuta să înțelegi ce este cel mai bine pentru dantura ta. Pe lângă faptul că îți redă frumusețea zâmbetului, fațetele dentare te scapă de micile imperfecțiuni de la nivelul dinților, ce au fost afectați de fracturi, ciobiri ori fisuri. Datorită peliculelor fine din care sunt alcătuite, fațetele se aplică foarte ușor pe suprafața vizibilă a dinților. Mai mult decât atât, tratamentul cu aceste piese protetice te ajută să obții un zâmbet alb și sănătos într-un timp scurt, întrucât procesul prin care sunt realizate fațetele dentare este unul rapid, ce folosește tehnologia CEREC CAD/CAM.

Igienizarea profesională

Pentru a avea un zâmbet alb este bine să știi că detartrajul, periajul profesional și airflow-ul realizate periodic sunt esențiale atunci când vrei să obții un zâmbet curat, frumos și lipsit de carii ori alte afecțiuni. Detartrajul și periajul profesional sunt proceduri de curățare a danturii, ce îndepărtează placa bacteriană și tartrul dentar acumulate în spațiile interdentare sau sub gingii. În timp ce, airflow-ul te ajută să scapi de petele nedorite de pe suprafața dinților. Medicul stomatolog recomandă realizarea unei igienizări dentare de două ori pe an, pentru a preveni atât apariția cariilor dentare, cât și apariția afecțiunilor gingivale.

Obiceiuri care ne îngălbenesc dinții

De multe ori, colorarea sau îngălbenirea dinților este o problemă cu care se confruntă multă lume. Medicii stomatologi ne explică faptul că dinții se îngălbenesc din cauza alimentelor pe care le consumăm. Anumite produse conțin pigmenți, care se depun pe partea frontală a danturii și, cu timpul, formează pete inestetice.

Pe parcursul vieții, dinții se îngălbenesc, se colorează, de cele mai multe ori, din cauza consumului de cafea, țigări, ceai, vin roșu sau din cauza anumitor alimente foarte pigmentate, cum ar fi: sfecla roșie, fructele de pădure sau condimentele. De asemenea, din cauza băuturilor carbogazoase sau de la anumite medicamente.

Cum să îți păstrezi albul strălucitor al dinților pentru mai mult timp ?

Pentru a-ți păstra zâmbetul alb și strălucitor cât mai mult timp, medicii stomatologi recomandă consumul moderat ori evitarea alimentelor pigmentate și a băuturilor care pătează dinții și, nu în ultimul rând, o igienă orală corectă și completă. Curățarea dinților după fiecare masă este foarte importantă atunci când vrei să ai o dantură sănătoasă. Totodată, folosirea mijloacelor adjuvante, cum ar fi: ața dentară și apa de gură îți oferă o respirație plăcută și un zâmbet lipsit de afecțiunile orale. Însă, în cazul în care îngrijirea danturii nu este posibilă și pe timpul zilei, este indicat să clătești gura cu apă simplă imediat după ce ai consumat vreun aliment pigmentat.

De ce este mai sănătoasă albirea dinților în cabinetul stomatologic decât cu ajutorul produselor din comerț ?

În ziua de astăzi, pe piață există foarte multe produse pentru albire, cum ar fi: benzile dentare, pastele de dinți, gelurile speciale ce promit un zâmbet strălucitor. Medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu ne sfătuiesc să evităm utilizarea acestor metode, deoarece pot afecta atât gingiile, cât și smalțul dinților. Albirea danturii în cabinetul stomatologului este cea mai sigură, iar rezultatele vor fi exact așa cum ți le dorești.

Concluzii

Este foarte important să ai grijă de sănătatea dinților tăi în fiecare zi. Recomandarea medicilor este de a vizita cabinetul stomatologic de cel puțin două ori pe an și de a respecta o igienă orală corespunzătoare. Este indicat să-ți periezi dinții atât dimineața, cât și seara, să folosești ața dentară și apa de gură. Toate aceste mijloace suplimentare reprezintă pașii către menținerea unui zâmbet alb și sănătos. În plus, realizarea unei igienizări profesionale, odată la 6 luni, te va ajuta să menții dantura curată și sănătoasă pentru cât mai mult timp.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777