search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Cum să alegi un medic stomatolog bun pentru tine?

 

echipa medicala de chirurgie orala in timpul interventiei
Echipa multidisciplinară a Clinicilor Dentare Dr. Leahu te poate ajuta să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii, indiferent de problemele orale cu care te confrunți.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 21 aprilie 2021

Vizualizat de 310 utilizator/i

Alegerea unui medic stomatolog bun reprezintă secretul din spatele viselor îndeplinite și a zâmbetelor sănătoase și frumoase. Cu toții ne dorim ca atunci când începem un plan de tratament, fie el stomatologic sau destinat altor afecțiuni ale organismului, să avem încredere în medicul ales, să revenim cu plăcere la fiecare vizită programată și să fim siguri de obținerea rezultatului final pe care îl dorim. Tocmai pentru că știm cât de important este pentru tine să alegi un medic stomatolog bun, ți-am pregătit o serie de întrebări și răspunsuri care să te ajute să faci cea mai potrivită alegere.

La ce să fii atent când alegi un medic stomatolog bun pentru tine?

Dacă îți dorești să începi un plan de tratament care să te ajute să îți recapeți sănătatea și frumusețea zâmbetului, dar nu ești decis cu privire la medicul stomatolog potrivită pentru tine, este foarte important să te gândești la câteva aspecte care te pot ajuta să faci alegerea adecvată, și anume:

Specializarea principală și supraspecializările

În ziua de astăzi, medicul stomatolog nu le mai face pe toate. La fel ca în orice subdomeniu al medicinei, și în stomatologie există mai multe ramuri pe care medicii le pot alege pentru a se specializa. Astfel, pe lângă stomatologia generală, există mai multe ramuri:

  • endodonție (pentru tratamentele de canal);
  • chirurgie oro-maxilo-facială (pentru intervențiile chirurgicale complexe);
  • protetică (pentru realizarea lucrărilor protetice);
  • parodontologie (pentru tratamentul afecțiunilor gingivale);
  • ortodonție (pentru tratamentele cu aparat dentar);
  • pedodonție (pentru serviciile stomatologice destinate copiilor).

Așadar, așa cum atunci când ai o problemă cu inima ceri ajutorul medicului cardiolog, atunci când ai de exemplu nevoie de un aparat dentar trebuie să ceri ajutorul medicului ortodont. Desigur, pentru a descoperi care sunt problemele cu care te confrunți, primul pas este să programezi un consult la un medic stomatolog generalist, care poate depista în cadrul controlului clinic și cu ajutorul radiografiei dentare afecțiunile prezente în cavitatea orală. Ulterior, în funcție de nevoile tale, medicul stomatolog generalist îți va recomanda să continui tratamentul împreună cu un anumit medic specialist, care să te ajute să îți recapeți sănătatea dentară.

Experiența

Ca în orice alt domeniu, experiența în muncă reprezintă un avantaj. Este foarte important să știi că indiferent de vârsta pe care o au, toți medicii au o pregătire foarte bună, care le permite să te ajute să îți rezolvi problemele. Un medic stomatolog bun pentru tine nu este neapărat un medic cu zeci de ani experiență, ci este un medic potrivit felului tău de a fi. Unele persoane aleg medici cu foarte multă experiență în domeniu, deoarece acest lucru le oferă încredere, iar alte persoane din contră, aleg medici mai tineri tocmai pentru că simt că rezonează mai mult cu omul din spatele instrumentelor stomatologice și știu că indiferent de anii de practică, toți medicii sunt suficient de bine pregătiți pentru a le putea oferi ajutorul de care au nevoie.

Echipa multidisciplinară din care face parte

Clinicile stomatologice din ziua de astăzi îți pun la dispoziție o echipă completă de medici specialiști astfel încât să îți poți rezolva orice problemă de la nivelul cavității orale. Atunci când îți alegi un medic stomatolog bun este foarte important să te gândești dacă acesta face parte dintr-o echipă completă, care îți poate oferi suportul necesar.

Echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu este o echipă multidisciplinară, formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologice. Astfel, în urma controlului inițial, în funcție de planul de tratament de care ai nevoie, poți fi sigur că primești servicii stomatologice de calitate, realizate de medici foarte bine pregătiți.

echipa de chirurgie dr leahu in interventie

Echipa multidisciplinară a Clinicilor Dentare Dr. Leahu în timpul unei intervenții stomatologice de refacere completă a danturii

Standardele la care profesează

Tehnologia modernă utilizată în domeniul medical oferă numeroase avantaje atât pacienților, cât și echipelor medicale. Astfel, nivelul de siguranță și confort resimțit în timpul realizării tratamentului stomatologic este unul ridicat. Atunci când alegi un medic stomatolog bun pentru tine este important să te gândești și la mediul în care acesta își desfășoară activitatea și la tehnologia pe care o folosește. Cu cât medicul ales are acces la aparatură mai performantă, iar standardele profesionale la care profesează sunt unele mai ridicate, cu atât te vei simți mai confortabil și vei avea mai multă încredere în reușita tratamentului stomatologic pe care îl urmezi.

Cât de des trebuie să mergi la consultație?

Vizitele periodice la medicul stomatolog sunt recomandate de cel puțin 2 ori pe an, la fiecare 6 luni. În cadrul acestor vizite de rutină medicul tău stomatolog poate depista afecțiuni dentare în stadiu incipient, pe care tu poate nu le observi acasă. Astfel, îți poate recomanda un tratament potrivit, care să prevină evoluția afecțiunii și, implicit, complicațiile ce pot apărea de-a lungul timpului. De asemenea, o vizită regulată la medicul stomatolog cuprinde și o igienizare profesională, care are rolul de a îndepărta tartrul dentar și placa bacteriană ce pot duce la apariția afecțiunilor orale.

Așadar, atunci când alegi un medic stomatolog bun pentru tine, este foarte important să te gândești dacă poți ajunge de cel puțin 2 ori pe an în cabinetul său, pentru a realiza consultul necesar menținerii unei sănătăți orale bune.

De ce medicul tău stomatolog te poate trimite la un alt specialist din echipă?

Așa cum am văzut mai sus, în stomatologie există mai multe ramuri în care medicii se specializează. Dacă în urma unui control de rutină, medicul tău stomatolog îți recomandă un consult sau un tratament realizat de către un coleg medic, acest lucru nu înseamnă că afecțiunile dentare cu care te confrunți se află într-un stadiu foarte avansat și nu se mai poate face nimic. Din potrivă, medicul tău îți poate recomanda să continui tratamentul cu un medic specialist din echipă tocmai pentru ca tu să poți beneficia de cel mai bun tratament. De exemplu, dacă în timpul unei vizite de rutină medicul constantă că ai nevoie de un tratament de canal, ți se va recomanda ca acesta să fie realizat de către un medic specialist endodont, care să te ajute să obții cel mai bun rezultat.

medic endodont in timp ce lucreaza la microscop

Medic endodont în timpul tratamentului pe canal la microscop.

Ce trebuie să-i spui dentistului tău când mergi la consultație?

După ce ai hotărât care este medicul stomatolog bun pentru tine, este necesar să programezi un consult inițial în cadrul căruia să îi spui medicului mai multe informații despre sănătatea ta și care sunt așteptările tale cu privire la rezultatul final. În funcție de fiecare caz în parte, medicul poate să îți ceară informații în plus despre: istoric medical, afecțiuni generale ale organismului, tratamente medicamentoase urmate sau tratamente stomatologice realizate în trecut. De asemenea, medicul te va întreba care sunt problemele pe care le-ai observat în ultima perioadă, care sunt aspectele care îți provoacă disconfort și care sunt dorințele tale legate de zâmbetul perfect. Un medic stomatolog bun va căuta un răspuns pentru toate aceste întrebări pentru a înțelege cum poate să îți redea sănătatea reală și, în același timp, cum să te ajute să te bucuri de o experiență excepțională la dentist.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134