Cum să te pregătești înaintea unei proceduri de chirurgie dentară?

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 3 aprilie 2018

Vizualizat de 2.955 utilizator/i

Înaintea oricărei proceduri ce ține de chirurgie dentară, de la extracții până la inserarea unui implant, este nevoie ca pacientul să urmeze o serie de etape. Acestea au rolul de a-l pregăti atât psihic, cât și fizic, fiind esențiale în stabilirea unui plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și problemele pacientului. Totodata, astfel sunt reduse riscurile ori situațiile neprevăzute ce ar putea apărea în timpul operației!

Informarea pacientului

Înainte de programarea pentru o intervenție de chirurgie dentară, este necesară informarea pacientului. De foarte multe ori acesta vine deja informat în cabinet, însă informațiile pe care le deține nu sunt neapărat corecte ori complete. Este datoria medicului dentist de a oferi pacientului cât mai multe informații cu privire la afecțiunea pe care acesta o are, cauzele care au declanșat-o, posibilitățile de tratament existente, precum și avantajele și dezavantajele acestora. Astfel, pacientul poate alege în cunoștință de cauză, împreună cu medicul, planul de tratament personalizat nevoilor sale.

Analize medicale

În cadrul primei consultații, medicul stomatolog va investiga istoricul medical al pacientului, pentru a vedea dacă procedura de chirurgie dentară poate fi efectuată în condiții normale. Preoperator este necesar ca pacientul să efectueze un set de analize, precum: hemoleucogramă, VSH, testul APTT și Timpul Howell, Timpul Protrombină PT, AP și INR, transaminaze serice (ALT AST), testul pentru depistarea hepatitei B și C ori a virusului HIV, testul de investigare a hemostazei primare, coagulograma, analize hematologice și testul pentru măsurarea hemoglobinei, a nivelului glicemiei din sânge și a numărului de leucocite și trombocite. De asemenea, este esențială realizarea unei electrocardiograme, care să evalueze funcțiile inimii. În funcție de istoricul medical al pacientului, pot fi solicitate și alte analize suplimentare.

Tot în decursul primei consultații, radiografia poate fi evaluată de către mai mulți specialiști în chirurgie dentară, în funcție de complexitatea intervenției și tratamentele stomatologice care urmează să fie efectuate.

Curățarea cavității bucale înainte de operație

Curățarea cavității bucale, prin detartraj și periaj profesional, este recomandată înainte de începerea tratamentului stomatologic și reprezintă o etapă importantă în pregătirea pentru o intervenție de chirurgie dentară. Astfel, sunt îndepărtate bacteriile existente și sunt eliminate riscurile unei infecții.

La Clinicile Dr. Leahu, o echipă de medici specialiști în chirurgie dentară îți stă la dispoziție pentru a-ți răspunde la întrebări și a-ți oferi cele mai eficiente tratamente, la cel mai înalt nivel de performanță. Programează-te la numărul de telefon 021 9777!

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777