Vizualizat de 2.251 utilizator/i
Purtătorii de aparat dentar sunt mai predispuși la apariția cariilor dentare. Motivul? Aparatul dentar are extrem de multe locuri în care resturile alimentare se pot depozita. Totuși, cum trebui realizată igiena dentară în cazul celor care poartă aparat?
Dinții trebuie periați după fiecare masă
Tratamentul ortodontic se întinde pe perioade lungi și foarte lungi de timp și acești pacienți au serios de muncă atunci când vine vorba despre igienizare. Periajul pentru purtătorii de aparat dentar nu se face de două ori pe zi, ci după fiecare masă. Dacă cei care nu poartă aparat dentar trebuie să schimbe periuța de dinți o dată la trei luni, pentru purtători, schimbarea periuței se face o dată la două luni. Totuși, este indicat pentru pacienți să folosească periuțe speciale, care ușurează realizarea igienizării și dușuri bucale. Medicii ortodonți recomandă periuțe moi sau foarte moi.
Periuțele interdentare sunt și ele extrem de folositoare. Acestea ajung foarte bine în spațiile greu accesibile, fie între doi brakeți, fie în spațiile dintre sârmă și dinți.
Pacienții cu aparat trebuie să folosească și apa de gură pentru a curăța locurile greu accesibile. Se recomandă și folosirea aței dentare, chiar dacă este un pic mai dificil de folosit din cauza sârmelor.
Totodată, există aparate dentare mobile. În momentul în care acestea nu sunt în gură este recomandat să fie pastrate într-un recipient curat sau într-un mediu cât mai steril cu putință.
Igienizarea dentară profesională trebuie să fie realizată frecvent la pacienții care au aparat dentar, deoarece brackeții sunt elemente care îngreunează periajul și rețin placa bacteriană. Dacă un om fără probleme poate beneficia de igienizare profesională la șase luni, pentru un purtător de aparat dentar se recomandă la trei luni.
Trebuie punctat faptul că igiena orală precară poate duce la probleme dentare severe, printre care și gingivita (inflamația gingiei).
Ai nevoie de aparat dentar și ești în căutarea unui medic ortodont? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia.
Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.
Bunea Ana Maria
Bună ziua. Doresc o programare . În care solicit să pun aparat dentar din metal.
Cat costă toată operatia.
Andreea Mosoiu
Bună ziua! Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau puteți suna dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34. Costul aparatului dentar cu brakeți metalici este de 2800 lei/arcadă. O zi frumoasă!