Cum se dă jos aparatul dentar la finalul tratamentului?

 

Aparat dentar

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 8 ianuarie 2019

Vizualizat de 4.759 utilizator/i

Tratamentul ortodontic presupune purtarea unui aparat dentar menit să îndrepte dinții. Acest dispozitiv stomatologic ajută la aliniera dinților armonios și funcțional și obținerea unei mușcături corecte și sănătoase. Pentru unii dintre pacienți, tratamentul durează câteva luni, în timp ce pentru alții durează câțiva ani. Totuși, cum se îndepărtează brakeții la finalul tratamentului?

Demontarea aparatului dentar este o procedură nedureroasă. Cel mai probabil, pacientul poate să resimtă o ușoară presiune atunci când bracketurile sunt îndepărtate, dar nu va resimți niciun fel de durere. Demontarea aparatului durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. 

Cum se efectuează procedura de demontare a aparatului dentar

Medicul ortodont este cel care va efectua procedura. Acesta se va ajuta de un clește special cu ajutorul căruia va îndepărta toate bracketurile de pe dinţi. Ulterior, medicul ortodont va curăţa minuţios dinţii de toate urmele de adeziv restant. Cel mai probabil, în majoritatea cazurilor este necesară și o ședință de igienizare a danturii pentru a se îndepărta tartrul depus. 

La final, medicul ortodont va lua o nouă amprentă pentru viitorul aparat de contenţie. Întrucât dinţii au tendinţa de a reveni în poziţia dinaintea tratamentului ortodontic, aparatele de contenție ajută ca dinții să stea în noua poziție. Aceste aparate de contenție pot fi fixe sau mobile. 

„La finalul tratamentului ortodontic, dinții și gingiile nu vor fi sensibile, așa cum circulă un mit. Este important ca pacienții să se obișnuiască repede cu noul aparat de contenție. Un alt mit care a ajuns la urechile noastre spune că pacientul poate să resimtă o problemă de vorbire cu contenția. Nici pe departe”, explică un medic ortodont din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. 

Ai dinții strâmbi sau nu muști corect? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134