Cum se pot trata copiii care nu vor să colaboreze cu dentistul?

 

Copilas

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 3 decembrie 2018

Vizualizat de 415 utilizator/i

Colaborarea cu cei mici nu este întotdeauna facilă, mai ales atunci când micuții au rolul de pacient într-o clinică stomatologică. Mulți dintre copii vin cu plăcere la medicul dentist, mai ales dacă au fost educați în acest sens. Ce se întâmplă însă atunci când există copii care nu vor sub nicio formă să colaboreze cu medicul stomatolog?

La clinica pentru copii Dr. Leahu Pipera, medicii stomatologi realizează fluorizări, sigilări sau tratamente cu aparate dentare. În plus, cei mici sunt îndrumați de către specialiști pentru realizarea unui periaj dentar corect. În ultima perioadă, părinții înțeleg importanța mersului la stomatolog și tot mai mulți oameni maturi pun pe primul loc sănătatea celor mici.

Doar că, asemeni oamenilor mari, și cei mai mici pacienți sunt diferiți și reacționează în mod diferit.

“Copiii nu sunt cooperanți din diferite motive. Fie sunt un pic alintați, fie sunt foarte mici și nu înțeleg ce se întâmplă. Mulți ne asociază cu durerea căci vin la noi când e deja prea târziu. Contează foarte mult și relația cu părintele. Este important ca prima vizită să aibă loc atunci când cel mic nu are nicio problemă, pe la 3 ani, când copilul deja înțelege”, spune Iris Dan, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dr. Leahu.

Aceasta adaugă: “Inhalosedarea se face peste vârsta de 3 ani, trebuie ca pacientul să poată să respire pe nas. Masca se ține întreaga ședință. Inițial, timp de trei minute introducem 100% oxigen, apoi 10% protoxit de azot. Treptat creștem concentrația de protoxit de azot. Nu se metabolizează și gazul se elimină prin plămâni. Nu este vorba despre contraindicații. Copilul este conștient și această procedură îl calmează”.

Cum se pot trata copiii care nu vor să colaboreze cu dentistul?

“În ceea ce privește copilul care spune NU VREAU, inhalosedarea nu funcționează. Încercăm o dată, de două ori, atunci facem sedare cu medic anestezist”, mai spune Iris Dan care adaugă faptul că aproximativ 10%-20% dintre copii nu vor sub nicio formă să coopereze.

Ai nevoie de un medic stomatolog pentru copilul tău și ești în căutarea unui profesionist? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia pas cu pas.

Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134