Cum se realizează grefele gingivale și la ce folosesc acestea?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 12 | 7 martie 2019

Vizualizat de 4.899 utilizator/i

Există pacienți care suferă de retracție gingivală. Ce este această retracție? Ei bine, retracția gingivală este procesul prin care țesutul din jurul dinților se îndepărtează de aceștia, iar rădăcina devine mult mai expusă. Soluția pentru retracția gingivală sunt grefele de gingie.

Dacă țesutul se îndepărtează din jurul dinților, rădăcina devine mult mai expusă și apare sensibilitatea dentară. Totodată, există riscul apariției durerilor sau a pierderii dinților, dacă rădăcina acestora rămâne „la vedere”. În plus, este vorba și despre factorul estetic.

În Cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu se efectuează cu succes operații de grefe gingivale. „Pentru a pune grefă în jurul dintelui sau al implantului, se ia o porţiune de gingie fixă din vălul palatin (cunoscut sub denumirea populară de cerul gurii) care se aplică lângă rădăcina dintelului saua implantului”, explică medicul chirurg și implantolog Carl Moussa.

Acesta a adăugat: „La finalul procedurii, pacienții pot simţi o sensibiliate timp de câteva zile de la intervenţie, însă pot fi adminsitrate analgezice sau antiinflamatoare. Perioada de vindecare este cuprinsă între două și patru săptămâni”. Cât durează procedura? „În mod normal, intervenţia are o durată cuprinsă între 30 şi 90 de minute și depinde de cantitatea de țesut de înlocuit”, mai spune doctorul Carl Moussa.

De ce este importantă grefa muco-gingivală pentru implant? „Un implant care nu are în jurul lui gingie fixă suficientă prezintă riscul de periimplantită pe termen lung, adică o infecție la nivelul implantului din cauza resturilor alimentare care ajung la rădăcină. Chiar dacă implantul este pus foarte bine în os, trebuie să fie o cantitate de țesut cheratinizat suficient lângă implant care îl protejează pe acesta”, a punctat medicul.

„Procedura a durat foarte puțin și rezultatul este foarte bun din punct de vedere estetic. Înțeleg că era nevoie de o astfel de grefă pentru a nu întâmpina probleme pe viitor, întrucât rădăcina dintelui era expusă”, a punctat și unul dintre pacienții Clinicilor Dr. Leahu, în vârstă de 32 de ani.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

12 thoughts on “Cum se realizează grefele gingivale și la ce folosesc acestea?

 1. Natalia

  Buna,
  Am o intrebare, dupa aceasta interventie nu este periculos adica cum sa te alimentezi doar va fi taiat in gura si gingina cusuta cum se va putea de mincat?

  Multumesc mult.

  Răspunde

 2. Radu Ana-Maria

  Buna ziua.Problema mea vis-a-vis de dantura este una extrem de mare.Medicul care m-a vazut acum cativa ani cand am apelat la implanturi,mi-a spus ca nu-mi poate face implanturi deoarece nh mai aveam os pe care sa faca acele implanturi.O aditie de os mi-a exlus-o din start deoarece,imi spunea dansul,in timp s-ar retrage si acea aditie si atunci as pierde implantul.Asa am ajuns sa am o lucrare care sta fixata intr-o masea in partea stanga si un pivot in locul caninului drept,care a inceput sa se inflameze.Acum,la dumneavoastra am citit ca se poate face aditie de os…dar credeti ca intr-adevar,exista riscul de a se retrage acea aditie? Cat despre creditul care se poate face pentru o lucrare,daca sunt in concediu de crestere copil,pot sa aplic pentru un imprumut? Va multumesc si zi frumoasa

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Se poate face într-adevăr adiție de os, fără probleme. Să ne lăsați un număr de telefon sau o adresă de e-mail și vă oferim toate detaliile.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În primul rând, este necesar să vă vadă un medic stomatolog. În urma consultului și a radiografiei veți stabili împreună care sunt opțiunile de tratament potrivite pentru dumneavoastră. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți lăsa numărul de telefon și vă contactăm noi sau ne puteți suna dumneavoastră la numărul: 021 91 34.

   Răspunde

 3. Gradici Doina

  Bună ziua.Am avut o intervenție de sinus lift, adiție de os și 6 implanturi pe maxilar.Urmeaza sa am o operație mico gingivala. Va rog sa-mi spuneți la cat timp se pot scoate firele, care este perioada necesara pentru recuperare totală și la cat timp de la intervenție se poate incepe protezarea definitiva. Va mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134