search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • ro
it

Cum se realizează grefele gingivale și la ce folosesc acestea?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 2 | 7 martie 2019

Vizualizat de 1.458 utilizator/i

Există pacienți care suferă de retracție gingivală. Ce este această retracție? Ei bine, retracția gingivală este procesul prin care țesutul din jurul dinților se îndepărtează de aceștia, iar rădăcina devine mult mai expusă. Soluția pentru retracția gingivală sunt grefele de gingie.

Dacă țesutul se îndepărtează din jurul dinților, rădăcina devine mult mai expusă și apare sensibilitatea dentară. Totodată, există riscul apariției durerilor sau a pierderii dinților, dacă rădăcina acestora rămâne „la vedere”. În plus, este vorba și despre factorul estetic.

În Cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu se efectuează cu succes operații de grefe gingivale. „Pentru a pune grefă în jurul dintelui sau al implantului, se ia o porţiune de gingie fixă din vălul palatin (cunoscut sub denumirea populară de cerul gurii) care se aplică lângă rădăcina dintelului saua implantului”, explică medicul chirurg și implantolog Carl Moussa.

Acesta a adăugat: „La finalul procedurii, pacienții pot simţi o sensibiliate timp de câteva zile de la intervenţie, însă pot fi adminsitrate analgezice sau antiinflamatoare. Perioada de vindecare este cuprinsă între două și patru săptămâni”. Cât durează procedura? „În mod normal, intervenţia are o durată cuprinsă între 30 şi 90 de minute și depinde de cantitatea de țesut de înlocuit”, mai spune doctorul Carl Moussa.

De ce este importantă grefa muco-gingivală pentru implant? „Un implant care nu are în jurul lui gingie fixă suficientă prezintă riscul de periimplantită pe termen lung, adică o infecție la nivelul implantului din cauza resturilor alimentare care ajung la rădăcină. Chiar dacă implantul este pus foarte bine în os, trebuie să fie o cantitate de țesut cheratinizat suficient lângă implant care îl protejează pe acesta”, a punctat medicul.

„Procedura a durat foarte puțin și rezultatul este foarte bun din punct de vedere estetic. Înțeleg că era nevoie de o astfel de grefă pentru a nu întâmpina probleme pe viitor, întrucât rădăcina dintelui era expusă”, a punctat și unul dintre pacienții Clinicilor Dr. Leahu, în vârstă de 32 de ani.

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

 

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Cum se realizează grefele gingivale și la ce folosesc acestea?

  1. Natalia

    Buna,
    Am o intrebare, dupa aceasta interventie nu este periculos adica cum sa te alimentezi doar va fi taiat in gura si gingina cusuta cum se va putea de mincat?

    Multumesc mult.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134