Cum se realizează o lucrare protetică cu aparatură de ultimă generație?

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 13 februarie 2019

Vizualizat de 972 utilizator/i

Stomatologia a evoluat extrem de mult în ultimii ani și acest lucru este un câștig pentru pacienți. Aparatul Cerec CAD/CAM este „responsabil”, în cadrul Clinicilor Dr. Leahu, de realizarea unei lucrări protetice pe termen lung. Totuși, chiar dacă este extrem de performant, aparatul are nevoie de intervenția umană pentru ca rezultatul final să fie de excepție.

Alexandru Copae, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a realizat mii de lucrări protetice și a explicat care sunt etapele realizării unei lucrări protetice cu Cerec CAD/CAM.

„În primul rând sunt introduse datele pacientului, apoi trebuie introdusă poziția unde se dorește realizarea lucrării protetice și materialul din care aceasta este realizată. Etapa de achiziție este etapa în care se folosește o cameră intraorală pentru a scana poziția unde se va realiza lucrarea protetică. Apoi, computerul generează un model digital pe care se va realiza designul viitoarei lucrări protetice”, explică medicul Alexandru Copae.

Alexandru Copae continuă: „Ulterior, modelul este aranjat în mușcătură, în ocluzie și ajutăm să semene cu dintele care va fi înlocuit cu lucrarea protetică. După finalizarea designului, se va selecta cubul și materialul din care va fi realizată lucrarea protetică și informația este trimisă către o mașină de frezat și piesa protetică este realizată într-un interval de aproximativ 10-15 minute”.

La final, piesa protetică ajunge într-un cuptor de ceramică unde îi va fi dată glazura și luciul și diverși pigmenți pentru ca aceasta să semene cu un dinte natural.

Care este principalul avantaj al aparatului Cerec CAD/CAM?

„Sunt două mari avantaje: în primul rând, în ceea ce privește lucrările protetice realizate cu sistemul CAD/CAM Cerec, se micșorează timpul de execuție. Al doilea avantaj este adaptabilitatea pe bontul protetic”, încheie Alexandru Copae.
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777