Cum se tratează cu laser boala parodontală

 

M-a tras curentul

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 2 | 11 aprilie 2019

Vizualizat de 1.650 utilizator/i

Una dintre cele mai comune afecțiuni la nivelul cavității orale se numește boală parodontală. Țesuturile de susținere ale dinților sunt afectate și astfel, cu timpul, pacientul își poate pierde dinții. Gingivita, primul stadiu al bolii parodontale, se manifestă prin sângerări în timpul periajului dentar, miros neplăcut al gurii și, uneori, dureri sau mâncărimi ale gingiilor. Cum se tratează boala parodontală?

Tratamentul cu laser la boala parodontală

Laserul este una dintre cele mai moderne soluții de realizare a tratamentelor în cazul bolii parodontale. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu pot efectua o decontaminare eficientă a pungilor parodontale, pot stimula refacerea gingiei și pot recontura marginea gingivală. Laserul reprezintă o soluție minim invazivă pentru chirugia parodontală, creând condițiile biologice de reatașare a gingiei pe dinte.

„Laserul face parte din categoria aparatelor ce ne ajută în tratarea bolii parodontale, dar și în prevenirea acesteia. Acesta este util și în gingivită, stadiul inițial al bolii, cât și în etape mai evoluate ale bolii parodontale. Laserul se poate folosi indiferent de vârstă și oferă un confort foarte mare pentru pacient”, explică Andra Călin, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dr. Leahu.

Energia laserului înlătură microbii și țesuturile alterate, stimulează vindecarea, reduce suferința postoperatorie și necesitatea de administrare a antibioticelor. Tratamentul cu laser poate completa terapia în boala parodontală clasică în etapele inițiale și reprezintă o alternativă de succes în etapele chirurgicale și de biostimulare.

Medicul Andra Călin a mai spus: „Boala parodontală nu este influențată de vârstă. Poate să apară atât la 20 de ani, cât și la 80 de ani”.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Cum se tratează cu laser boala parodontală

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134