Cum te pot ajuta aparatele dentare să obții zâmbetul perfect?

 


Aparat dentar

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 14 august 2017

Vizualizat de 473 utilizator/i

Deși aparatele dentare datează încă din anii 1800, oamenii au început relativ de curând să acorde o atenție aparte esteticii dinților.

Dacă în urmă cu mulți ani ne feream să apelăm la o astfel de metodă pentru a obține un zâmbet fără cusur din cauza diferitelor dezavantaje ale aparatelor dentare, iată că în ziua de astăzi, aspectul inestetic și durerea cauzată de purtarea unui aparat dentar nu mai sunt de mult timp o problemă. Acestea au fost remediate în timp, cu ajutorul tehnologiei disponibile in prezent, aflată într-un proces continuu de evoluție.

În societatea contemporană, felul în care arătăm și ne prezentăm lumii contează foarte mult. Trăim în secolul vitezei și, de multe ori, nu avem timpul necesar sau ocazia de a ne forma o părere clară despre o anumită persoană, zâmbetul fiind, în multe situații, cartea noastră de vizită. Un zâmbet îngrijit denotă faptul că persoana din fața noastră este o persoană responsabilă, increzătoare, îngrijită și atentă la modul în care arată și în care se prezintă.

Din păcate, doar 2% din populația globului se poate mândri cu o dantură perfectă. Întrucât nu este un aspect ce ține întotdeauna de noi, ci și de moștenirea noastră genetică, tot ceea ce putem face, indiferent de vârstă, este să ne ocupăm cu conștiinciozitate de sănătatea dentară, să mergem periodic la medicul dentist și să apelăm cu încredere la aparate dentare, în cazul în care medicul specialist consideră acest pas necesar pentru o dantură sănătoasă și armonioasă.

În prezent, aparatele dentare sunt disponibile într-o gamă variată, menită să  răspundă cu succes nevoilor și cerințelor pacienților, în funcție de bugetul pe care aceștia doresc să îl aloce. Acestea au rolul de a corecta și îndrepta dinții, având nenumărate beneficii atât de ordin estetic, cât și funcțional.

De ce este importantă purtarea unui aparat dentar și care sunt, mai exact, beneficiile sale?

  • Sănătatea dentară va fi vizibil îmbunătățită;
  • Te va ajuta să devii o persoană mai atentă la alimentația sa;
  • Va corecta ocluzia incorectă (mușcătura);
  • Tratamentul este unul nedureros (în cea mai mare parte). Doar în momentul activării sau la o zi distanță (deci, o dată pe lună sau chiar și mai rar, în funcție de tipul aparatului), s-ar putea să resimți un ușor disconfort.
  • Vei avea o gamă variată din care vei putea alege. Așadar, dacă dorești să nu se observe ca porți aparat dentar, poți opta pentru un model foarte discret, aproape invizibil;
  • În urma tratamentului și a respectării regulilor de igienă orală, vei obține acel zâmbet perfect, pe care ți-l doreai de foarte mult timp! Astfel, vei avea mai multă încredere în tine și te vei putea bucura din plin de viață.

Durata unui tratament ortodontic variază între 6 luni și 2 ani în funcție de dantura fiecărui pacient și tipul de aparat dentar ales. Este foarte important să fii răbdător, să respecți indicațiile medicului ortodont și să știi că rezultatele se vor vedea în timp.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre aparatele dentare și ce presupune purtarea lor, te așteptăm cu brațele deschise în oricare din clinicile Dr Leahu, pentru a vorbi cu specialiștii noștri și pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru tine! Să ai un zâmbet frumos și sănătos nu a fost nicicând mai ușor.

 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777