Dantură fixă chiar dacă te confrunți cu osteoporoză

 

echipa medicala intr-o interventie chirurgicala pentru pacient cu osteoporoza
Echipa medicală specialistă realizează intervenții chirurgicale pentru pacienții depistați cu osteoporoză în deplină siguranță și confort.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 12 | 7 martie 2022

Vizualizat de 1.385 utilizator/i

Pentru noi sănătatea dentară a pacientului este prioritară! În Clinicile Dentare Dr. Leahu, vin foarte mulți pacienți care au rămas complet fără dinți sau care încă mai au câțiva, dar se confruntă fie cu infecții dentare grave, fie cu boală parodontală avansată. De-a lungul timpului, medicii specialiști au întâlnit pacienți care se temeau să opteze pentru înlocuirea dinților afectați sau pierduți cu implanturi dentare, deoarece au probleme de sănătate, precum boli de inimă, diabet sau osteoporoză. Li s-a explicat și li s-a demonstrat că nu există risc de pierdere a implanturilor dentare, iar intervenția de refacere completă a danturii cu sistemul ,,Dinți ficși în 24 de ore” se poate realiza în deplină siguranță și încredere, indiferent de problema cu care aceștia ajung în clinica dentară.

În următoarele rânduri, Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie explică ce este osteoporoza și cât de sigură este procedura refacerii danturii complete fixe pentru toți pacienții care se confruntă cu această afecțiune de la nivelul oaselor maxilare.

Cum se manifestă osteoporoza

Osteoporoza modifică densitatea oaselor de la nivelul cavității orale, dar nu influențează posibilitatea înlocuirii dinților lipsă cu implanturi dentare. În funcție de osul cu care se prezintă pacientul la medicul stomatolog, fie moale, fie dur, medicul specialist în chirurgie stabilește împreună cu acesta ce tehnică de realizare este cea mai adaptată și ce materiale sunt benefice în funcție de densitatea osului.

,,Nu trebuie să considerăm osteoporoza ca pe o boală sau ca pe ceva foarte rău, aceasta face parte pur și simplu din ritmul de îmbătrânire a omului. De asemenea, osteoporoza apare în cele mai multe cazuri la femeile care au trecut de menopauză, deoarece densitatea oaselor scade”, spune Dr. Ionuț Leahu.

Manoperele chirurgicale nu sunt contraindicate dacă ai osteoporoză

Manoperele chirurgicale nu sunt contraindicate pentru pacienții care au osteoporoză. În schimb, acestea sunt contraindicate pentru acei pacienți care deja urmează un tratament cu bifosfonați, tratament specific osteoporozei.

Tratamentul cu bifosfonați afectează oasele, astfel încât, după orice tratament chirurgical, acestea nu se mai vindecă. În acest caz, osul o să ajungă la o situație în care o să moară și o să se întâmple necroza osoasă, în care nu se mai poate face nimic.

Ce impact are osteoporoza la nivelul cavității orale?

Dr. Ionuț Leahu ne spune că dacă pacientul a început tratamentul cu bifosfonați și are nevoie de o extracție dentară sau să trateze o infecție instalată deja în jurul dintelui și care a afectat osul la nivelul oaselor maxilare, în momentul în care manopera chirurgicală este realizată se poate întâmpla ca osul care este ,,otrăvit” de clasa de medicamente cu bifosfonați să nu se mai vindece. Dacă acesta nu se mai vindecă și și-a pierdut vitalitatea există riscul ca osul să facă o necroză, adică să moară.

Aceasta fiind o adevărată tragedie pentru pacienții care se află în această situație, deoarece noi ca medici nu putem interveni chirurgical. Este necesar să așteptăm, să supraveghem, să aplicăm doar tratamente locale și să urmărim puțin în timp cum se prezintă leziunea. La un moment dat, fragmentul osos necrozat va fi expulzat prin gingie de către pacient de unul singur.

Cum aflu dacă un medicament prescris de medic conține bifosfonați?

Pur și simplu dacă pacientului i s-a recomandat un anumit medicament pentru osteoporoză, acesta poate căuta mai multe informații pe Internet. Trebuie doar să scrie denumirea medicamentului și să citească dacă la prospect conține bifosfonați.

Bifosfonații reprezintă o clasă de medicamente care intervine la metabolismul natural al osului și împiedică resorbția acestuia. În general, osul se resoarbe, dar și crește, adică se poate vindeca.

Ce trebuie să facă pacienții care au fost diagnosticați cu osteoporoză

În momentul în care pacienții află că sunt diagnosticați cu osteoporoză, iar medicul curant trebuie să-i prescrie un tratament cu bifosfonați, este foarte important ca înainte de a lua medicamentele să vină la medicul stomatolog, pentru a-și rezolva toate problemele dentare. În urma consultului clinic, medicul va face o radiografie dentară și va verifica dacă există afecțiuni gingivale, posibile infecții la nivelul rădăcinilor, extracția dinților afectați sau lipsa acestora și înlocuirea lor cu implanturi dentare.

Această situație este extrem de serioasă și este foarte important ca toți pacienții să înțeleagă că există soluție și pentru ei, indiferent ce probleme de sănătate au. Tratarea problemelor dentare la timp reprezintă un aspect destul de serios pentru întreaga echipă medicală a Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Programează-te cu încredere la 021 91 34, pe email la progrămari@drleahu.ro sau simplu prin WhatsApp aici: .

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

12 thoughts on “Dantură fixă chiar dacă te confrunți cu osteoporoză

 1. Dulhan Aurelia

  Bună seara.Eu am osteoporoza și mi sa recomandat de medic endocrinolog Fasovance.Dar înainte de asta am mers la stomatolog și mi-am scos ce mai aveam.La cit timp de la ultima extracție pot sa iau fasovance? Vă mulțumesc anticipat dacă mi-ați da un răspuns.Am deja 1luna și jumătate de la ultima extracție .Pot sa iau Fasovance?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă recomandăm să discutați cu medicul dumneavoastră curant în vederea administrării medicamentelor pentru osteoporoză.

   Răspunde

 2. Daniela

  Bună ziua! Aș dori să știu dacă pot apela la implanturi iar apoi să urmez tratamentul cu osavance, pentru osteoporoză, tratament ce mi-a fost prescris de doctorul endocrinolog. Nu există riscul ca bifosfonatii să ducă la expulzarea implantului? Mulțumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Rezolvarea afecțiunilor stomatologice înainte de a începe tratamentul cu bifosfonați este foarte importantă. Dacă încă nu ați început acest tratament pentru osteoporoză, puteți opta pentru implanturi dentare. Recomandarea noastră este să veniți la un consult stomatologic, pentru a primi toate informațiile de care aveți nevoie și pentru a primi un plan de tratament personalizat pentru nevoile dumneavoastră. Pentru programări, ne puteți contacta 021 9777.

   Răspunde

 3. Elena

  Bună ziua,ptr.osteoporoza iua Actonel 75mg,alfa d3, de mai bine de jumătate de an.Dupa cit timp de la întreruperea tratamentului.pot lucra dantura, care s-a cam deteriorat. Mulțumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Puteți beneficia de un tratament cu implanturi dentare la 6 luni după întreruperea tratamentului cu bifosfonați. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 4. Timis

  Buna ziua, am facut tratament osteoporoza cu Fosavans 5600 timp de 8 zile, o pastila odata pe sapt.10 febr tratam cu Fosavance l am intrerupt.Varog sa imi spuneti dupa cat timp de la intrerupere pot incepe tratam stoma cu extractii si implant. Multumesc,

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Puteți beneficia de un tratament stomatologic ce presupune extracții dentare și inserare de implanturi după 6 luni de la întreruperea tratamentului cu bifosfonați. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Puteți beneficia de un tratament stomatologic ce presupune inserare de implanturi dentare după 6 luni de la întreruperea tratamentului cu bifosfonați. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777