De ce benzile de albit dinții nu sunt o alegere inspirată?

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 31 iulie 2019

Vizualizat de 1.971 utilizator/i

În căutarea albului perfect, tot mai multe persoane aleg să-și albească dinții cu produse din supermarket. Există pe piață o mulțime de produse care promit „albul pur”, însă puțini sunt cei care știu că acestea pot să facă mai mult rău decât bine. De ce benzile de albit dinții nu sunt o alegere inspirată? Benzile dentare care se aplică pe dinți au, în multe dintre cazuri, o concentrație prea mare de peroxid, substanță care are misiunea de a face dinții albi. Într-o concentrație peste limită, peroxidul distruge smalțul (învelişul extern care acoperă dintele și care protejează dinţii de uzura zilnică provocată de muşcat, mestecat sau şcrâşnit) și poate arde gingiile pentru că nu există un control în momentul aplicării. În cazul albirii de acasă, din fața oglinzii, există și riscul unor accidente casnice. Dacă un pacient înghite, din greșeală, gelul de albire, atunci pot apărea alte complicații. Tocmai de aceea, cea mai bună alegere pentru o albire dentară ca la care este o clinică stomatologică. Studiile au demonstrat că procedura de albire dentară din cabinetul stomatologic este sigură și eficientă 100%, nu distruge și nu afectează smalțul dinților.

Cum se efectuează albirea dentară, în mod profesional?

Înainte de a începe un tratament pentru albirea dinţilor este necesar un consult stomatologic în urma căruia medicul va stabili dacă este indicat ca dinții să fie albi. Albirea dentară se efectuează după ce sunt tratate toate problemele existente ale dinților și gingiilor, de exemplu, carii dentare. Pentru cei care au boală parodontală sau retracție gingivală, albirea dentară nu este indicată. Albirea dentară nu se face nici în cazul dinților sensibili pentru că, în multe dintre cazuri, albirea dentară este cea care dă sensibilitate.

Cât de albi pot să fie dinții?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, albirea se realizează cu Lampa Zoom, o tehnologie de ultimă oră, unde pacienții pot obține dinţi mai albi cu până la 6 nuanţe, în doar 60 de minute. Pe parcursul şedinţei, medicul stomatolog va aplica gelul de albire de 2, 3 sau 4 ori, la fiecare 15 minute. În funcţie de nuanţa dorită, expunerea la gelul de albire poate dura între 30 şi 60 de minute. Efectul este vizibil imediat. Stadiul de albire depinde și de gradul de îngălbenire al dinților pacientului. Totuși, pentru ca rezultatul să țină o perioadă îndelungată, pacienții ar trebui să renunțe la vicii precum vinul roșu, cafeaua sau fumatul. Ești interesat de o albire dentară? În cadrul Clinicilor Dr. Leahu poți să găsești medici profesioniști care să pună pe primul loc sănătatea pacientului. Pentru programare sună la numărul de telefon 021 9777.

Cât de sigură este albirea dinților?
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777