De ce dinții albi nu înseamnă dinți sănătoși? Cum îți alegi nuanța de alb?

 

Dinti albi

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 15 august 2018

Vizualizat de 3.112 utilizator/i

Toată lumea își dorește să aibă dinți albi. Foarte albi. Excesiv de albi. Totuși, unii dintre pacienți exagerează și rezultatele nu sunt cele dorite pe termen lung.  Cel mai probabil, multe persoane vor dinți foarte albi și din cauza mass-mediei care induce pacienților în mod eronat faptul că, cu cât dinții sunt mai albi, cu atât sunt mai sănătoși. Este adevărat acest mit? Cum își pot alege pacienții nuanța care îi avantajează?

Este drept că în timp, smalțul dintelui se poate deteriora, schimbându-și culoare datorită igienei necorespunzătoare. De aici pornește mitul potrivit căruia dinții albi înseamnă și dinți sănătoși, ceea ce nu este întotdeauna valabil.

„De multe ori, dinții albi nu sunt neapărat sănătoși. Gingiile pot ascunde nenumărate probleme și mai există și posibilitatea existenței cariilor care să nu fie la vedere”, explică dr. Ionuț Leahu.

De ceva vreme, există, la televizor și în lumea vedetelor, moda dinților excesiv de albi. Cum poate însă un pacient să își aleagă nuanța de alb astfel încât să nu fie ridicol?

La această întrebare răspunde doctorul Ionuț Leahu. „Pentru a vedea care este limita de alb, cel mai simplu este să facem o alibre dentară pe scaunul stomatologic. Se poate face cu laser sau cu o lampă specială de albire. După o astfel de ședință, acela este albul cel mai alb care poate fi obținut natural”, mai spune medicul dentist.

Acesta adaugă: „Noi aveam o paletă de alb pe care-l găsim în mod natural. Totodată, medicii din cadrul Clinicilor Dr Leahu întreabă pacienții dacă vor dinții super albi sau își doresc doar un alb natural. Unii optează pentru o nuanță nenaturală, dar este alegerea lor”.

Pacienții care solicită o albire pe scaunul medicului stomatologic trebuie să mai știe că un dinte natural prezintă, de obicei, nuanțe mai închise în partea dinspre gingie și nuanțe mult mai deschise spre vârf. Mai mult, nu toți dinții au aceeași nuanță și dinții frontali sunt mai deschiși decât dinții laterali (premolari și molari).

În cadrul Clinicilor Dr. Leahu albirea se face cu ajutorul Lampei Zoom, un dispozitiv cu care se pot obține dinţi mai albi cu 6 nuanţe, în doar 60 de minute, fie cu laser, cu ajutorul căruia se poate realiza albirea întregii danturi într-o singură ședință, de doar 20 de minute.

Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare la Clinicile Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777