De ce este important ca o clinică stomatologică să aibă un laborator de tehnică dentară integrat?

 

Medic stomatolog în timpul intervenției cu sistemul CAD/CAM
Sistemul CAD/CAM de la Cerec oferă posibilitatea de a realiza lucrări dentare rapide și restaurări de calitate, pentru un zâmbet perfect, în timp record

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 27 februarie 2019

Vizualizat de 1.059 utilizator/i

„Servicii integrate. Vizite scurte. Timp câștigat” este una din devizele rețelei de clinici Dr. Leahu. Iar pentru ca pacientul să nu aibă de așteptat, este indicat ca locația unde pacientul alege să beneficieze de tratamentul stomatologic să aibă propriul laborator de tehnică dentară. De ce este important ca o clinică stomatologică să aibă un laborator de tehnică dentară integrat și în ce fel îl afectează pe pacient lipsa acestui laborator?

Laboratorul de tehnică dentară din cadrul Centrului de Excelență în Implantologie dentară Rin Grand Hotel este dotat cu aparatură de ultimă generație. Aici se pot realiza implanturi dentare, proteze din acrilat și gutiere, lucrări protetice pe suport de zirconiu, coroane provizorii și finale CEREC CAD-CAM sau coroane metalo-ceramice.

„În funcție de complexitatea cazului, dacă trebuie să refacem întreaga dantură, avem nevoie de un medic ortodont, de un medic protetician, un medic chirurg, sau un implantolog. Adulții acumulează în timp mai multe nevoi. Tocmai de aceea, noi aveam o echipă formată din 5 medici și vine în ajutorul nostru și tehnologia. Avem la dispoziție sistemul CEREC 3D CAD/CAM și aparatura de ultimă generație pe care o găsim în laboratorul de tehnică dentară. Ne mai ajută și cel puțin doi tehnicieni per proiect pentru a realiza lucrările protetice mai ample. De aceea, este nevoie de un laborator de tehnică dentară. Pacientul trebuie să se adreseze unei clinici multidisciplinare pentru a economisi timp și a beneficia de lucrări de calitate”, explică medicul Ionuț Leahu.

Cât durează realizarea lucrărilor protetice pe termen lung? Medicul Ionuț Leahu răspunde: „Când vine vorba despre timpul necesar, dacă e vorba despre un singur dinte, durează o oră. Dacă vorbim despre lucări ample, când se reface întreaga dantură, procesul poate dura între o săptămână și o lună și jumătate, în anumite situații foarte complexe. Este necesar să ne gândim la toate aspectele și pacientul trebuie să facă niște probe estetice și funcționale, pentru ca pacientul să beneficieze de o perioadă cât mai îndelungată de dinți”.

În prezent, echipa laboratorului de tehnică dentară este formată din 8 tehnicieni cu experiență care au rezolvat până acum sute de cazuri complicate. „Procesul de selecție este în continuare deschis. Suntem în căutarea celor mai buni tehnicieni”, încheie medicul Ionuț Leahu.

Ești și tu în căutarea unui job în domeniul tehnicilor dentare? În cadrul Clinicilor Dr. Leahu poți să lucrezi alături de o echipă de tehnicieni dentari bine pregătită. Trimite un CV la adresa hr@drleahu.ro!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777