De ce este importantă prevenția dentară?

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 5 decembrie 2016

Vizualizat de 1.423 utilizator/i

Sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Problemele dentare pot crea probleme de vorbire, pot afecta alimentația și încrederea de sine. De aceea, cea mai simplă modalitate de  a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară.

Metodele de prevenție dentară te ajută să îți păstrezi gura sănătoasă.  Astfel, nu vei pierde dinți și vei avea nevoie de mult mai puține tratamente stomatologice. Cele mai comune cauze ale pierderii dinților sunt cariile și afecțiunile gingivale. Cu cât ai mai multă grijă, cu atât șansele să îți păstrezi dinții pe viață sunt mai mari.

Prevenția dentară trebuie să aibă loc încă de la vârste fragede, imediat după erupția primului dinte.

Igiena realizată acasă

Cele mai importante tehnici de prevenție dentară sunt periajul realizat de două ori pe zi și folosirea aței dentare pentru a îndepărta placa bacteriană. Neîndepărtată, placa se acumulează și se transformă în tartru.

Pe lângă metodele utilizate acasă, un rol foarte important în prevenția dentară îl joacă și igienizarea dentară realizată de medicul stomatolog. Îndepărtarea tartrului este esențială pentru dinți sănătoși și puternici.

O alimentație echilibrată ajută la păstrarea dinților sănătoși. Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați hrănesc bacteriile care produc placa, pe când dietele sărace în calciu cresc șansele de a dezvolta afecțiuni gingivale.

Întrucât majoritatea afecțiunilor dentare nu produc dureri în fază incipientă, dacă nu mergi la stomatolog regulat nu ai cum să afli dacă ai vreo problemă decât atunci când aceasta deja a produs pagube. Pentru a evita dezvoltarea problemelor dentare sau agravarea celor existente, programează-te la un consult stomatologic o dată la 6 luni.

Întreabă medicul dentist ce poți face pentru a-ți îngriji dinții corespunzător. Nu uita de periajul zilnic și de vizita periodică la stomatolog. Împreună, toate cele enumerate mai sus te vor ajuta să ai un zâmbet frumos și sănătos

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134