Vizualizat de 495 utilizator/i
Multă vreme, cabinetul stomatologic a fost asociat cu senzația de durere. Tocmai de aceea, mulți s-au ferit ani buni de vizitele la medicul dentist și există persoane care și astăzi pășesc cu teamă într-o clinică dentară. Totuși, față de acum 20 de ani, lucrurile s-au schimbat considerabil și mulți dintre pacienți nu mai simt nicio durere atunci când își rezolvă problemele de natură stomatologică.
Pe piață au apărut tot mai multe anestezice, unul mai performant ca celălalt și, prin utilizarea acestora, medicii dentiști se asigură că pacienții nu resimt nici cel mai mic disconfort. În funcție de problema dentară și de complexitatea tratamentului pe care îl urmează, pacienților li se poate administra unul dintre cele patru tipuri de anestezii: anestezia locală, anestezia regională, anestezia prin sedare și, bineînțeles, anestezia generală.
Cel mai des utilizată este anestezia locală care se folosește, de obicei, pentru obturații dentare. Anestezia regională este cea care amorțește o anume secțiune din corp. Apoi, urmează anestezia prin sedare. Aceasta este administrată pacientului fie ca un gaz inhalator, fie intravenos. În cele din urmă, anestezia generală se face doar dacă intervenția chirurgicală este extrem de complexă. Aceasta se folosește însă destul de rar într-un cabinet stomatologic.
„Unora dintre pacienți nu le este teamă de medicul stomatolog, ci de faptul că ar putea suferi o durere. Astăzi, lucrurile s-au schimbat și, practice, durerea este o raritate în cadrul clinicilor. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie”, explică Ionuț Leahu, CEO Clinicile Dr. Leahu.
Acesta adaugă: “Pe noi ne preocupă extrem de mult starea pacienților și temerile lor și ne dorim ca aceșita să nu simtă nici cel mai mic disconfort în urma unei intervenții chirurgicale, oricât ar fi aceasta de complexă”.
Așadar, în 2018, frica de dentist ar trebui să treacă de la stadiul de certitudine, la cea de povești de adormit copiii. Pentru programări în cadrul Clinicilor Dr. Leahu sunați la numărul de telefon 021 9777.
- Adiția de os (augmentarea osoasă). Ce este, când se face operația, preț și recuperare - noiembrie 29, 2023
- Tratament cu laser în parodontoză. Ce beneficii are tehnica noninvazivă - octombrie 30, 2023
- Implant dentar Straumann – preț și detaliile intervenției - octombrie 25, 2023